Salagatan 30 A / Fålhagen / Uppsala

Mycket trivsam 20-talslägenhet med fina detaljer

Slutpris
3 950 000 kr
Boarea
80,5 kvm
Avgift
2 800 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-05-17
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Salagatan såldes av oss 2019-05-17. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Salagatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Nu erbjuds en mycket inbjudande lägenhet i fastighet uppförd 1926 i ett attraktivt läge.

I denna 3:a kan ni njuta av ett tidstypiskt boende med generösa ytor, djupa fönsternischer, spröjsade fönster, fiskbensparkett och ca 2,75 m i takhöjd. Planlösningen fördelar sig på en rymlig hall med förvaring i klädkammare, ett smakfullt kök med nya vitvaror samt kallskafferi och plats för matbord för ca 4 personer. Vidare har ni ett allrum med fint ljusinsläpp, master bedroom med garderober samt ett rum som lämpar sig perfekt som barnrum, kontor eller tv-hörna där rummet utsmyckas av en fungerande kakelugn som skapar hög mysfaktor! Det helkaklade badrummet har fina detaljer och behaglig golvvärme.

Salagatan 30 A ligger fint inbäddad bland husen och för er som pendlar via Centralstationen är läget briljant. Här bor ni centralt samtidigt som ni kan njuta av det lugn som infinner sig. Här bor ni bekvämt en halvtrappa upp och kan på ett naturligt sätt använda och njuta av en lummig innergård med utemöbler för trevliga kvällar under sommartid.

Just nu ingen kö till parkeringsplats i föreningen! (Senast kontrollerat 20190508). Bostadsföreningen BF Iris UPA är även skuldfri!

Här finner ni ett boende nära kommunikationer och service. I närliggande Stationsgallerian finner ni bl. a. matbutik och restauranger. Ytterligare närservice finner ni i Kvarnengallerian och Uppsala Konsert och Kongress erbjuder kultur och föreställningar. På mindre än 5 minuters promenad nås city med hela dess utbud av butiker, restauranger, caféer och nöjen. I området finns ett flertal fina parker för lek och avkoppling, närmast bostaden ligger S:t Göransparken. Ett tips är att besöka restaurang Picnic (Radisson Blu) som dukar upp en välsmakande och generös helgbrunch när ni vill fira något eller bara lyxa till det!

Välkommen att uppleva denna bostad på plats!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Tips & inspiration