Sigyns väg 22

Sigyns väg 22

Slutpris

10 200 000 kr


Gamla Uppsala— Uppsala

Sigyns väg 22


Slutpris
10 200 000 kr

Gamla Uppsala— Uppsala

Ett hem för den kräsne

Varmt välkomna till denna smakfullt inredda enplansvinkelvilla med källare där inget har lämnats åt slumpen! Husets nuvarande ägare har under åren genomfört omfattande renoveringar och hela huset präglas nu av en känsla av perfektion. Men det är inte bara det interiöra som gör denna fastighet så unik utan även den tillhörande atriumgården med sitt stora trädäck, utekök och trädgård - en dröm för den som söker en villa redo att flytta in i. Lägg dessutom till en inkomstbringande uthyrningsbar del i källaren där hyresgästen har sin egen entré från gatan samt egen uteplats.

Entréplanets sällskapsdel sträcker sig över ca 90 kvm och erbjuder er ett inbjudande vardagsrum med värmande braskamin samt generöst tilltagna vikbara fönsterpartier som går att öppna upp helt och då åstadkommer en sömlös känsla mellan ute och inne. Köket, som har en öppen planlösning mot vardagsrummet, är stilfullt inrett med svarta träluckor, delvis vitrinskåp, samt en unik svarvad bänkskiva i ask som ger liv och karaktär åt rummet. Köket är en dröm för matälskaren och för er som söker ett boende där man enkelt kan bjuda hem vänner och familj för sociala sammankomster. Den maskinella utrustningen lämnar heller inget mer att önska då köket är fullutrustat och mer därtill! Det som sticker ut lite extra är den snygga nedsänkta fläkten som monterats direkt i bänkskivan vilket gör den ytterst diskret och effektiv vid användning. Genom att sakta vandra runt i huset upptäcks hela tiden nya detaljer såsom resterna av en bevarad teakdörr som fått funktionen av stänkskydd i en del av köket, ett tvättnedkast från byggåret samt en fondvägg i kork. Det här är verkligen ett hem som imponerar med sin stil och funktionalitet, där varje detalj är noggrant utformad för att skapa en modern men samtidigt tidlös och exklusiv atmosfär. Utöver de fina sociala ytorna hittar ni också familjens mer privata rum där husets master bedroom imponerar med en walk in closet och ett en suite bathroom, där ni kan unna er lyxen av era helt egna utrymmen. De andra två sovrummen på entréplanet ligger i fil med master bedroom och badrummet är designat med stil och funktion i åtanke och inrett i sobra färger.

En trappa ner från entréhallen, via den välbevarade U-trappan med steg i mjuk kork, nås källarplanet som erbjuder er ytterligare utrymme och möjligheter. Genomgående har även denna våning renoverats och är en välfungerande bostadsyta tack vare underisolering och vattenburen golvvärme. Källaren har en bekväm takhöjd där alla rum känns ljusa och inbjudande. Planlösningen fördelar sig mellan allrum, sovrum, tvättstuga, gym samt ett badrum med en härlig bastu för avkoppling. Dessutom erbjuder er källaren en separat uthyrningsdel om hela ca 90 kvm som består av ett sällskapsrum (som även kan användas som sovrum), ett separat sovrum, ett modernt badrum med tvättmöjligheter och ett stort fullt utrustat kök med plats för intilliggande matbord för fyra. Detta ger er en god möjlighet att ha en separat boendeyta för gäster eller familjemedlemmar alternativt hyra ut externt för extra inkomst.

Från gatan har huset en ytterst diskret exteriör men skenet bedrar då ni bakom en svartmålad plankdörr finner en atriumgård där norrländsk kärnfuru harmonierar med svarta trädetaljer och den vita kalksandstensfasaden. Utomhus finns också flera möjliga sittgrupper och en matplats under en skyddande spaljé där en klätterhortensia slingrar sig upp på väggen och bryter av den strama designen. Den insynsskyddade trädgården är som ett eget litet paradis, där äppelträden skapar en frisk doft och ger dig möjligheten att plocka egna härliga äpplen direkt från träden. Här kan du också slå dig ned i bersån av avenbok och låta solens strålar filtreras genom de gröna bladen. Denna sköna plats är perfekt för att koppla av med en god bok eller njuta av en kopp te medan du tar in den omgivande naturens skönhet. Oavsett var ni rör er på tomten har ni den vidsträckta utsikten över Gamla Uppsala högar och de böljande rapsfälten är enastående vackra. Denna panoramautsikt bjuder på en fascinerande syn och ger er möjligheten att verkligen känna er nära naturen.

Ett axplock av de utförda renoveringarna är dränering, bergvärme, fönsterbyte, tilläggsisolering, nya avloppsledningar och installation av vattenburen golvvärme både i entré- och källarplan.

Det finns många hus, men detta är ett hem. Kom och upplev detta fantastiska hem som erbjuder det bästa av både inne- och utomhuslivet, boka er visning nu!


Boarea/biarea
152/156 kvm
Driftkostnad
50 090 kr/år
Rum
8 rum (7 sovrum)
Såld
2023-06-22

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna villa på Sigyns väg såldes av oss 2023-06-22. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Sigyns väg.

Boka värdering

Katarina Wiksell

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.