Väderkvarnsgatan 54 B / Fålhagen / Uppsala

Central mini-2:a med stora sällskapsytor!

Boarea
50 kvm
Avgift
2 369 kr/mån
Rum
1,5 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2020-10-23
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Väderkvarnsgatan såldes av oss 2020-10-23. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Väderkvarnsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till denna häftiga 30-talslägenhet med rött kök, svarta trägolv och slående takhöjd! Här har ni fina tidstypiska detaljer såsom högt i tak, trägolv, stora fönster med djupa fönsternischer gamla beslag och vackra fönsterbrädor i marmor. På Väderkvarnsgatan 54 B i Fålhagen bor ni i fina kvarter intill Resecentrum i en 1,5:a på andra våningen. Ett toppenläge med grönområden, nära Resecentrum för pendlaren samt ett stenkast från city med all dess utbud.

Bostadens 50 kvm fördelar sig på en rymlig möblerbar hall, sovrum (halvt rum), rymligt kök, badrum och ett stort och luftigt vardagsrum. I köket finns det gott om förvaring och bänkyta samt plats för middagsbord för 4-6 personer. I vardagsrummet finns det plats för en stor sittgrupp och övrig möblemang som önskas. Det finns även en garderob i vardagsrummet. Badrummet är helkaklat och utrustat med badkar.

Flytta till en stabil och välmående förening, Brf Midgård. Föreningen har genomfört renoveringar såsom dränering, byte av avlopps- och elstammar samt fiberinstallation och detta med låg belåningsgrad. Föreningen har en fantastisk trädgård med bland annat bärbuskar och möjlighet till egen odling.

Välkommen att kontakta mäklaren för ytterligare info!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.