Väderkvarnsgatan 38 B

Väderkvarnsgatan 38 B

Slutpris

3 600 000 kr


Fålhagen— Uppsala

Väderkvarnsgatan 38 B


Slutpris
3 600 000 kr

Fålhagen— Uppsala

Sekelskiftesdröm i jugendstil - 2 rok med renoverat kök och badrum

Ta nu denna möjlighet att bo i Fålhagens vackraste fastighet, anrika Tripolis som är känd för sin fantastiska arkitektur, när denna charmiga och ljusa sekelskiftesdröm i jugendstil från 1900-talets början saluförs. Bostaden karaktäriseras av många detaljer från uppförandeåret såsom djupa fönsternischer, spröjsade fantastiska fönster, takhöjd om ca 3,10 m, välbevarade vackra trägolv samt att flera av innerdörrarna och dörrtryckena finns kvar i originalutförande. Detta är ett ytterst attraktivt läge att bo i både för er som är i behov av ett bra pendlarläge till Resecentrum eller för er som önskar ha stadskärnan alldeles runt hörnet.

Lägenheten bjuder in er till en luftig hall som bildar själva navet i bostaden. Det första rummet till vänster är köket som under senare år renoverats i en klassisk stil väl passande för byggåret. Här kan du inleda morgonen med att plocka fram kaffet ur det stora platsbyggda skafferiet och sedan avnjuta en rykande färsk kopp på den mysiga sittbänken invid fönstret. I köket är uteslutande rostfria vitvaror installerade och det skänker en påkostad känsla till hela rummet. När ni sedan, lite längre in i bostaden, når vardagsrummet får ni antagligen en wow-känsla med de stora höga fönstren som tronar upp sig framför er. Här kan ni möblera med önskad bekväm soffa för mysiga hemmakvällar men det ryms även ett matsalsbord för de gånger ni önskar bjuda över gäster på middag. Sovrummet, placerat på motsatt sida från vardagsrummet, gör er inte heller besvikna då det har två lika vackra fönster som vardagsrummet och en generöst tilltagen golvyta samt gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. Det renoverade badrummet går i en modern tidlös stil med vita kaklade väggar, mörkgrå klinker och i rummet finns duschväggar i glas och en fin kommod med tillhörande spegelskåp.

Den anrika byggnationen av Tripolis inleddes 1911 och var färdigställd 1914. Bostadsrättsförening har idag en mycket solid ekonomisk ställning vilket ni återfinner i årsredovisningen som genomsyrar en låg belåningsgrad. Bostadsrättsförening utgörs av 132 bostadsrätter, 2 lokaler och ett generöst antal gemensamhetsutrymmen såsom utrustat övernattningsrum, lokaler som går att hyra samt en välskött grönskande oas till innergård med pergola.

Som boende i Fålhagen har ni närhet till det mesta! På kort promenadavstånd nås Kvarnengallerian med matbutik, post- och spelombud, systembolag och apotek. Vaksala Torg erbjuder torghandel och loppis och Uppsala Konsert & Kongress står för underhållningen. Med närhet till Resecentrum ges goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn samt Stockholm och Gävle. På cykel- och gångavstånd nås även Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. Här ligger även de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information och intressant historisk läsning om Tripolis - www.tripolis.se

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.


Boarea
64.5 kvm
Avgift
3 947 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 5 (Hiss finns ej)
Såld
2023-03-26

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Väderkvarnsgatan såldes av oss 2023-03-26. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Väderkvarnsgatan.

Boka värdering

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.