Ymergatan 6B

Ymergatan 6B

Slutpris

2 395 000 kr


Fålhagen— Uppsala

Ymergatan 6B


Slutpris
2 395 000 kr

Fålhagen— Uppsala

Charmig sekelskiftes-1:a i ett av Uppsalas vackraste hus!

I anrika Port Arthur, ett av Uppsalas vackraste hus, finns nu en yteffektiv och mycket charmig 1:a till salu högst upp i huset. Med tidstypiska detaljer som en takhöjd om ca 2,8 m, stora fönster och djupa fönsternischer är detta verkligen ett hem att trivas i.

Genomgående är ytskikten i bra skick och det fina välbevarade trägolvet går igen i hela bostaden. Entrén vittnar om husets byggår med en vacker pampig ytterdörr med tillhörande innerdörr med speglar. I hallen finns förvaring i garderob samt ytterligare plats vid avsedd nisch som gör att förvaringen inte hamnar direkt i blickfånget. Köket renoverades under 2014 och inreddes då med vita klassiska skåpluckor samt rostfria och integrerade vitvaror. Invid det höga fönstret ges utrymme att duka för mellan 4-6 personer och det forna skafferiet i köket har under modern tid gett plats för ett helkaklat rum med dusch och vädringsfönster. De stora fönstren kommer igen i vardagsrummet som tacksamt möbleras med önskade möbler såsom en skön soffa, säng eller varför inte en arbetsplats om behov finns. En mindre WC finns också att tillgå med ingång från hallen.

1904 byggdes detta hus för att bli bostäder åt personal vid Statens Järnvägar och har kommit att bli ett av Uppsalas mest välkända bostadshus. Härifrån har ni endast någon minuts promenad till Resecentrum, mataffärer och annan service samt ytterligare ett par minuter till den absoluta citykärnan. Föreningen är välskött och engagerad med flera gemensamma utrymmen såsom tvättstugor, övernattningsrum med fyra bäddar, föreningslokal, bastu med relaxavdelning samt grillmöjligheter på innergården.

Varmt välkommen att boka visning!


Boarea
44 kvm
Avgift
2 106 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2022-05-18

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Ymergatan såldes av oss 2022-05-18. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Ymergatan.

Boka värdering

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.