Åsvägen 40 / Håknäs Gård / Håknäs / Nordmaling

TILL SALU VACKER STOR LANTGÅRD MED 60 HA ÅKRAR OCH SKOG. PASSAR MÅNGA VERKSAMHETER bl.a HÄSTGÅRD.

Slutpris
5 534 000 kr
Boarea/biarea
358/120 kvm
Driftkostnad
43 977 kr/år
Tomtarea
60.1 ha
Fastigh.bet
NORDMALING HÅKNÄS 8:3
Objekttyp
Gård
Inriktning
Lämpligt som hästgård med åkrar i anslutning till ladugården,
Såld
2020-08-18
Bostaden är såld!

Denna gård på Åsvägen såldes av oss 2020-08-18. Se alla våra försäljningar i Håknäs samt även på Åsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Håknäs Gård är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Den pampiga gården imponerar redan vid infarten med dess parkliknande uppfart inramad av det vackra gula huset och den röda ladugården i vinkel. En stor gårdsplan, vidsträckta grönytor och långt avstånd till grannar ger ett ogenerat och tyst läge med mycket utrymme för aktiviteter eller någon verksamhet. Lantegendomen har 100-åriga anor med ett flertal byggnader och utöver herrgårdens generösa ytor och med väl tilltagen takhöjd finns bland annat en varmbonad gäststuga, dubbelgarage, stall/ladugård, maskinhall och fungerande bagarstuga. En stor skog som prisats för sin skötsel och all åker brukas och finns i direkt anslutning till gården.

Från gårdens fridfulla läge nås byns förskola och fritids med endast fem minuters promenad längs en ringa trafikerad väg. I den driftiga byn finner man en aktiv idrotts/ hembygdsförening. De driver bland annat en hembygdsgård och ett skidspår. Öre älv, känd för sin storvuxna harr och lax, nås på 5 minuter med cykel. Längs älven finns fina sandstränder och ett fantastiskt havsbad, Örstens badplats. Ett sant smultronställe som nås med bil på blott 15 minuter!

Huvudbyggnaden uppfördes 1924-1925 i 2 1/2 plan plus ca 1/3 del källare med boarea på 250 kvm fördelat på två lägenheter och en extra våning för gäster eller familj. Huset var ritat och byggt med åtanke på generationsboende.

BV: Entré/hall med parkettgolv. Kök med plastmatta, k/s, spis, fläkt, diskmaskin och vedspis. Salen med ett vackert massivt parkettgolv (ekgolv). Veranda med stor uteplats. Ett mindre sovrum med plastmatta. Ett större sovrum med textilmatta. Allrum med öppen spis och textilmatta. Badrum med plastmatta, våttapet, dusch, tvättställ, toalett och tvättmaskin. Köks entré. Ett förråd vid vardera entré.

ÖV: Hall med plastmatta och balkong. Sovrum med parkett och balkong. Badrum med plastmatta,toalett och dusch.

Lägenhet: Kök med plastmatta och enklare maskin standard. Vardagsrum med plastmatta. Ett sovrum med plastmatta och ett sovrum med textilmatta. Badrum med badkar, tvättmaskin, toalett och tvättställ.

VINDSVÅNING: Trappuppgång och hall med ett vackert original linoleumgolv. Även sovrummet har linoleumgolv och fungerande kamin. Bibliotek med plastmatta. Klädkammare finns i anslutning till de båda rummen samt ett mindre förråd i hallen och ett större med förbindelse till övre vinden och tak.

KV: Biarea bestående av hobbyrum, pannrum. Badrum med klinkergolv och väggar med kakel/våttapet, toalett, dusch och tvättställ samt bastu.

Herrgårdens byggsätt: Delvis källare, trästomme, träfasad, yttertak aluminium, fönster 2 glas alternativ 3 glas i varierande ålder. Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker med bergvärme sedan 2015 men det finns även installerad flis och ved eldningsanläggning . Ved/flis pannan byttes 2015 i samband av installation av bergvärme.

Övriga 7 byggnader:

1 .Ladugårdsbyggnad med dubbelgarage ca 330 kvm varav ca 20 % varmbonat. I huvudsak betonggolv, plåttak, stomme i trä och liten del betong. Ladugårdens läge i direkt anslutning till egen åkermark medger enkel anpassning för häst eller annan djurskötsel.

2. Lillstugan är en gäststuga med ca 35 kvm plus loft: Hall med trägolv. Kök med trägolv, kyl, vedspis och diskbänk. Sovrum med trägolv. Badrum med plastmatta, dusch, toalett och tvättställ. Sovloft med låg takhöjd. Uppvärmning med direktel.

3. Smedja.

4. Maskinhall.

5. Västerbottensgården, kallad Anderstorp, flyttades från byn till nuvarande placering 1898 med en boarea på 108 kvm enligt taxeringsuppgiften. Den vackra byggnaden är idag ett påbörjat renoveringsobjekt där utsidan bedöms ganska klar men invändigt
återstår fortfarande det mesta.

6. Bagarstuga med en fungerande bakugn som används årligen.

7. Mindre ladugård/vedförråd.

Övrig: Total areal 60 ha (601 437 kvm) fördelat på: åker/betesmark ca 10 ha ( 100 000 kvm), skogsmark 44 ha (440 000 kvm) med beräknat virkesförråd på ca 5000 m3 sk. skogsimp 2 ha (20 000:- kvm) , övrig mark bl.a tomtmark 40 000 kvm

Jakträtt ingår.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten