Frideborgsgatan 58
Frideborgsgatan 58
Line Tallberg, ansvarig mäklare i Härnösand
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Line Tallberg

Ansvarig mäklare

Till salu

Frideborgsgatan 58

Utgångspris

560 000 kr


Utgångspris

560 000 krBrännan— Härnösand

Frideborgsgatan 58


Till salu
Utgångspris
560 000 kr

Brännan— Härnösand

Väldisponerad trerumslägenhet!

Upptäck denna hemtrevliga och väldisponerade trerumslägenhet med en balkong i bra solläge, belägen i ett område som erbjuder det bästa av Härnösand. Lägenheten bjuder på en genomtänkt planlösning med rymliga ytor och goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du med närhet till allt du behöver för en bekväm vardag. Inom gångavstånd finns matvarubutik, förskolor och skolor samt Högslättens sportcenter som erbjuder utmärkta möjligheter till fritidsaktiviteter.

Välkommen till ditt nya hem där komfort och bekvämlighet möter ett praktiskt och trivsam boende!


Utgångspris
560 000 kr
Boarea
76.5 kvm
Avgift
3 824 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Hallen är uppdelad i två, då det finns en uthyrningsdel i lägenheten. I hallen finns plats för hatt- och skohylla och i komplement till det finns totalt sju garderober. Laminatgolv och målade väggar.


02
Kök

Fint och ljust kök med god plats för matbord. Maskinell utrusning som finns är kombinerad kyl och frys (2023), spis (2023) och diskmaskin. Laminatgolv och målade samt tapetserade väggar.


03
Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och rymmer både soffa och en kontorshörna eller en matsalsmöbel. Från detta rum tar man sig ut till balkongen. Parkettgolv och målade väggar.


04
Sovrum

Sovrum med en garderob, laminatgolv och målade väggar.


05
Duschrum

Duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, golvvärme och tvättmaskin.


06
Sovrum

Sovrummet i den före detta uthyrningsdelen är rymligt och har laminatgolv och målade väggar.


07
Wc-rum

WC- rum med med ett golv som är klätt i dekorplast, under ligger en våtrumsmatta, på väggarna sitter målad väv.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

76,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Uppgifter från Ekoni Redovisning AB 2024-05-29

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

3 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1956

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

120 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

100 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-09-27

Besiktningsman

Tomas Olsson, Sidsjö Energikonsult AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV - Tele 2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband - Tele 2. Finns indraget i lägenheten och abonnemang tecknas separat av varje bostadsrättsinnehavare.


05
Balkong

Balkongen har en mycket bra solläge då solen lyser här under större delen av dagen och en bra stund under kvällen.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Två källareförråd och två matkällarförråd.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Bilplats/Garage

Garage: 335 kr/månad. Har separat kö. Har strömuttag.

Parkering

P-plats: 175 kr/månad. Har separat kö. Har strömuttag.

Beskrivning, parkering

Föreningen har 24 varmgarage och ett stort antal parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Parkeringsplats i området kommer finnas tillgänglig vid överlåtelse.
Föreningen har pratat om laddare för elbil men inte tagit ett beslut. För mer information om kontaktuppgifter till ansvarig inom styrelsen se www.http://krokvagen.bostadsratterna.se/bofakta


Ekonomi

01
Avgift

3 824 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I månadskostnaden ingår uppvärmning, varmvatten och TV samt en fast avgift för el 20kr/mån. Föreningen har gemensamhetsel som avläses en gång per år och debiteras därefter.

Hushållsström

200 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

200 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

443 kr (Senast kontrollerad: 2024-05-29)

Överlåtelseavgift

1 463 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

585 kr

Andel i förening

0,01282

Andel av årsavg.

0,0128

Kommentar, andelstal

Uppgifter från Ekoni Redovisning AB 2024-05-29

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-29.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Krokvägen nr 1. I föreningen finns 78 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Krokvägen nr 1, äger fastigheten Gultörnet 3 belägna på Frideborgsgatan 52, 54, 56, 58, Krokvägen 3, 5, 7 samt Brännavägen 19, 21, 23, 25.
Föreningens ekonomi administreras av Ekoni Redovisning AB. Fastigheterna förvaltas av Fastighetscompetens, städning av Karibo.
Föreningens har en egen hemsida: krokvagen.bostadsratterna.se . Där finner man mycket matnyttig information om styrelsen, ekonomi, utrymmen m.m.

Bostadsrättsföreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att medlemmarna endast betalar för sin egen förbrukning. Föreningens medlemmar ska själva teckna ett bostadsrättstillägg som komplement till sin hemförsäkring. Föreningen har beslutat att alla lägenheter ska besiktigas av föreningen själva innan överlåtelse får ske.

Föreningen har en festkommitté som anordnar årligen tre sammankomster. En grillfest, ett luciafika och en höstfest.

Kommande renoveringar

Helrenovering av ytskiktet i torkrummet på Brännavägen 25. Offert avropad från Norrskydd/Nylunds lås för installation av kodlås i fastigheternas entrédörrar.
Hus D - Nedskrotning och omputsning av gavelsockel mot söder.
Hus E - Byte sönderfrusna tegelstenar, tvättning av vägg och sprutpåläggning lika som hus B & D. Nedskrotning och omputsning av sockel mot söder.
Styrelsen har löpande översyn av fasadytor och fogar. Detta har blivit ett större problem på senare år på grund av et växlande vintervädret.
En analys av stuprörsavlopp och dräneringssystemet för samtliga fastigheter är planerade för statusbedömning.
Behovet av el laddning för bilar börjar märkas. Föreningen har tillsammans med HEMAB konstaterat att inkommande el-kapacitet är för låg för att belasta ytterligare och behöver höja den. Därför bevakar föreningen marknaden för att finna bästa laddsystem till föreningens behov och för att höja el-kapaciteten.

För övriga och större planerande investeringar följer föreningen deras underhållsplan.

Gjorda renoveringar

2023: Byte av låssystem, hus A ingång 56 har omdragning av frånluftning från avloppsstammen upp genom tak till vinden. Hus B & D byte av sönderfrusna tegelstenar, översyn av fogar och tvättning av tegelväggen innan sprutpåläggning av fuktspärr i två omgångar samt byte av fönsterbalk. Hus E uppgrävning av gårdsplan för justering av marklutning från huset ut mot vägen då problemet tidigare varit att vattnet rinner in mot husets ytterdörrar och ned i källaren.
2022: På gavlarna mot öster på Hus A & C har utbyte skett av sönderfrusna fasadtegel samt översyn av samtliga fogar. Därefter tvättning av tegelväggen innan sprutpåläggning av andningsbar fuktspärr lagts på i två omgångar. Planering för övriga gavlar pågår. Föreningen har sökt och beviljats bygglov för de medlemmar som önskat inglasa sin balkong på egen bekostnad. Bygglovet gäller i fem år från 2022 (utförande enligt befintlig modell). Föreningen har nytt låssystem. Undersökning av förutsättningarna för investering i eluttag för laddning av elbilar.
2021: Byte av samtliga 13 entrédörrpartier med dörrstängare till dubbelisolerade partier med isolerglas, anpassade efter vårt klimat. Genomgång av taken på samtliga byggnader för utbyte av trasiga tegelpannor efter vintern. Inköp av ett hundratal tegelpannor och nockpannor som placerats ut på vindarna som reserv för kommande år. Hus C: Byte av toalettstol samt tvättställ (anpassning) och lås på toaletten vid tvättstugan. Hus E: Byte av vattenavstängningar samt upphängning och säker infästning av värmeradiator i garage.
2020: Hus A: Målning av balkongundersida samt räcken. Byte av källartrapp samt överbyggnad med skärmtak. Hus C: Tvättstuga, byte tvättmaskin till W575H, större och energisnålare. Hus D: Igenbyggnad takfot för att stänga ute duvor och kajor. Hus E: Föreningslokalen, byte till högre toalettstol samt höjning av tvättställ. Fastigheterna allmänt: Två av värmesystemets cirkulationspumpar har bytts ut under våren 2020.
2019: Hus A, B, C, D, E: målning av sju balkongundersidor samt räcken. Hus E: Byte av gammal frånluft till frekvensstyrd energisnål fläkt.
Föreningslokalen: Ommålning av tak och vissa väggar i samtliga rum. Installation av diskmaskin, byte av elcentral samt matning till denna.
Avlopp: Filmning samt inventering av föreningens samtliga markavlopp har genomförts för bedömning av kommande åtgärder. Inget akut behov av åtgärder.
2018: Iordningställande av en friskvårdslokal med träningsutrustning och med tillhörande dusch och bastu. Målning av åtta balkongundersidor samt räcken. Hus A: Överbyggnad av källarnedgång inåt gården. Hus B: Byte av tvättmaskin till W575H, större och energisnålare. Hus D: Byte av gammal frånluftfläkt till frekvensstyrd, energisnålare fläkt.
2017: Målningsarbete på balkongräcken och balkongundersidor. Hus C: (Krokvägen 3) Byte av gammal frånluftfläkt till modern frekvensstyrd, energisnål fläkt. Hus C: Utbyte av tvättmaskin till modell W575H, lite större än den förra och med mer utvecklad automatik.
2016: Nya miljöstationer. Målning av trapphus.
2015: Byte av skadat tegel och förstärkning av fogar på fasad. Målning av trapphus.
2014: Målning av trapphus.
2013: Renovering fasadpartier och tegelpartier samt putsning och sockelmålning av ett hus. Iordningställande av förvaringsrum för bildäck. Genomförd OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) samt rengöring av ventilationskanaler badrum.
2012: Renovering av garageväggar och tak. Reparation av entréplattor. Målning av sockel på två hus.
2011-2012: Installation av fibernät i avtal med Tele2. Byte av garagedörrar på samtliga garage. Nya stolar i samlingslokalen!
2010: Helrenovering av tegeltak på de två återstående byggnaderna. Egen hemsida för föreningens medlemmar och andra intressenter.
2008: Helrenovering av tegeltak på tre byggnader.
2005: Fönsterbyte.
2000: Installation av fjärrvärme. Upprustning av utemiljö och lekplatser.
1999: Nya vatten och avloppsledningar. Helrenovering av badrum och toaletter. Utbyte av el i alla lgh och lägenhetsdörrar. Renovering av tvättstugor.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) Myndighetskrav, har genomförts i samtliga hus med godkända resultat.
Energideklaration: Myndighetskrav, har utförts i föreningen med bra resultat.
Radonmätning: Myndighetskrav, har utförts i samtliga hus under två månader med mycket bra resultat.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har två separata tvättstugor med tillhörande torkrum och strykrum. Dessa är belägna i källarplanet på Brännavägen 23 - 25 samt Krokvägen 3.
Föreningslokal i källarplan Krokvägen 5-7 med plats för 30-40 personer, fullt utrustat kök, sovrum med 3-4 bäddar, dusch och WC. Uthyres till medlemmar för 150 kr/dygn.
Gym-/friskvårdslokal samt bastu med duschrum finns i källarplanet Brännavägen 19-21.
Föreningen har en gemensam uteplats med utemöbler och grill som man får låna.
Snickarbod för enklare hantverksarbeten i källarplanet Krokvägen 3, ingång från gaveln.
Föreningsexpedition tillika styrelsekontor finns i källarplanet på Krokvägen 3.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

13 875 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Beräkningen är baserad på årsredovisningen 2023. Hänsyn har ej tagits till händelser som skett efter denna. Frågor angående föreningens skuldsättning hänvisas till bostadsrättsföreningen.


Området

01
Kommunikationer

Busshållplatser finns i närområdet.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 824 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadskostnaden ingår uppvärmning, varmvatten och TV samt en fast avgift för el 20kr/mån. Föreningen har gemensamhetsel som avläses en gång per år och debiteras därefter.
Hushållsström
200 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
200 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
443 kr (Senast kontrollerad: 2024-05-29)
Överlåtelseavgift
1 463 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
585 kr
Andel i förening
0,01282
Andel av årsavg.
0,0128
Kommentar, andelstal
Uppgifter från Ekoni Redovisning AB 2024-05-29
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-29.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Brännan i härnösand

Brännan

Brännan är en stadsdel på Härnön som till största delen består av villor från 1900-talets första hälft, men det finns även radhus, parhus och bostadsrättshus här. Brännan ligger på Härnön och utgör större delen av centrala Härnösands norra område. Området är något kuperat vilket gör att från man har väldigt fin utsikt över Norra Sundet där fartyg och båtar passerar på väg till eller från Härnösands hamn.


01
Fördelar med området
Tryggt Barnvänligt Gym Utegym Orientering Sport och friluftsliv Ishall Bussar Cykelbanor Hundvänligt Restauranger Lugnt Crossfit Skidspår

02
Förskolor och skolor

På Brännan finns flertalet kommunala och kooperativa förskolor välja bland. Brännaskolan har elever från förskoleklass till årskurs sex. Skolan ligger naturskönt med närhet till skog och hav, som nyttjas flitigt i den dagliga verksamheten.

På Hedda Wisingskolan går elever från årskurs 7 till 9. Skolan ligger centralt på Härnön med närhet till allt. Här går cirka 350 elever.

Härnösands gymnasium är ett sammanhållet gymnasium som erbjuder de flesta nationella program med ett flertal inriktningar. På skolan går ungefär 900 elever. Skolan har introduktionsprogram, nationella idrottsinriktningar och gymnasiesärskola. I verksamhetsområdet ingår även musik och kulturskolan. Alla verksamheterna är samlade på ett och samma område, vilket skapar bra förutsättningar för lärande.


03
Sport och fritid

På Brännan ligger Högslätten motionsanläggning. Här finns bl.a. styrketräningslokal, tennisbanor, elupplysta motionsspår, curlinghall, padelhall, ishall och uterink. Intill den stora grusplanen ovanför Härnösands Arena intill finns också en militärhinderbana utomhus och en parkourdel för den hugade. Nära är det även till fotbollsplaner invid Myran.


04
Kommunikation

Till och från Brännan kan du lätt ta dig till och från med buss, cykel, bil eller promenad. Buss 503 trafikerar området med regelbundna turer. Det finns cykelväg hela vägen till centrum. Till centrum är det cirka två kilometer.


05
Närområde

Till livsmedelsaffären Willys är det ca 1 km och där ligger även frisör, blomsteraffär samt automatstation för drivmedel.

Sälstens badstrand är ett mysigt område med strålande kvällssol och bortanför Sälsten ligger ett stort och populärt strövområde. På Sälsten finns även Sälstens Camping och stugby med fyrbäddstugor, husvagns- och tältplatser.


Använd kartan
X

Platser

Asia Thai House

316 m


Ark mat och möte

818 m


Curry Masala

914 m


Kayas Restauranger I Sverige Ab

916 m


Restaurangkompaniet Höga Kusten Ab

916 m


Brännans förskola

82 m


Regnbågens förskola

336 m


Förskolan Solsidan AB

349 m


Lilla Förskolan

601 m


Härnösands Kommun Heta Utbildningar Yrkeshögskola

621 m


Kaffepunkten AB

966 m


Hemköp Härnösand

1,16 km


Lidl

1,5 km


Härno kiosk & tobak

1,51 km


Stora Coop Härnösand

1,95 km


Brännarondellen

244 m


Härnösand Ädelhem

476 m


Härnösand Floragatan

517 m


Rosenbäcksallén

562 m


Solbrännan

577 m


Härnösand station

1,79 km


Kramfors station

34,56 km


Timrå station

36,13 km


Sundsvall Centralstation

42,85 km


Sundsvall Västra station

43,6 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  863 m
  3 min
  3 min
  13 min
 • Tågstation
  Härnösand station
  1,79 km
  5 min
  7 min
  29 min
 • Hållplats
  Brännarondellen
  244 m
  9 min
  1 min
  4 min
 • Hav
  980 m
  3 min
  3 min
  14 min
 • Sjö
  2,22 km
  5 min
  9 min
  34 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Line eller Tove!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.