Vike 417
Vike 417
Markus Bylund, ansvarig mäklare i Härnösand
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Markus Bylund

Ansvarig mäklare

Till salu

Vike 417

Utgångspris

3 995 000 kr


Utgångspris

3 995 000 krÖje— Härnösand

Vike 417


Till salu
Utgångspris
3 995 000 kr

Öje— Härnösand

Unik arkitektritad villa med ett superfint läge

Varmt välkomna till Vike och denna oerhört vackra fastighet som erbjuder något utöver det vanliga. En chans som mest troligt aldrig kommer åter för er som vill förverkliga gårdsdrömmen på landet.
I perfekt harmoni finner ni här ett magnifikt sjönära läge vid stora Öjesjön i kombination med ett gediget och mycket genomtänkt byggnadshantverk.
Den arkitektritade villan är uppförd i timmer och består av hela 7 rum och kök varav 5 sovrum. Vidbyggt huset finns ett stort dubbelgarage med gott om utrymme. I husets två boplan med boyta om 220 kvm erbjuds fina sällskapsytor för hela familjen, samtliga med vacker utsikt mot trädgården och stora fönsterpartier mot sjön. Det sitter i detaljerna och här finns det många. Utöver en för hela fastigheten mycket effektivt bergvärmeanläggning finns en pampig täljstenskamin i husets mitt, som även har separat pizza/bakugn. Köket har både vedspis, gasspis, platsbyggt skafferi och en helt egen vinkällare. Det finns dusch/badrum i varje våningsplan och dessutom en praktisk tvättstuga samt rikligt med förvaringsutrymmen. De 5 sovrummen har samtliga fin utsikt och är av bra storlek.
På gården uppfördes år 1996 ett helt nytt stall med flera boxar, vattenspilta och sadelkammare. Denna byggnad används idag som garage och verkstad men går med små medel att återställa för den som vill bedriva hästhållning. Intill denna byggnad finns en del av en paddock.
Gårdens fina placering med närhet till skogsmark, ängar och inte minst Öjesjön skapar stor livskvalitet och det är lätt att följa årstidernas växlingar, oavsett om det sker från husets alla rum eller från ett värmande bastubad eller varför inte ett dopp i den vedeldade badtunnan. Från bryggan, båtplatsen och tack vare närheten till sjön ges utrymme för bad, fiske, båtliv och inte minst vinterskidåkning och långfärdsskridskor. Detta endast ett stenkast från hemmet.
Fastigheten säljes som ett Skyddat köp, Överlåtelsebesiktning med protokoll finns.

Vi hälsar er varmt välkomna till en mycket trevlig fastighet!


Budgivning pågår
3 700 000 kr
Visa bud
Utgångspris
3 995 000 kr
Boarea
220 kvm
Driftkostnad
31 970 kr/år
Tomtarea
2 193 kvm
Rum
7 rum (5 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Hall & groventré (Entréplan)

Till huset finns två entréer, en intill garaget och en intill husets vackra uteplats, pergolan. Vid hallarna finns gott om utrymme för skor och ytterkläder. I groventrén finns mycket utrymme tack vare den generösa takhöjden.


02
Vardagsrum (Entréplan)

Ett av husets vackraste rum med en slående utsikt över Öjesjön. I detta rum med synliga timmerväggar och närhet till den värmande täljstenskaminen (som även har pizzaugn) är det lätt att trivas.


03
Kök (Entréplan)

Ett kök för alla som älskar matlagning, bakning eller helt enkelt tid för härliga middagar med familj och vänner. Rikligt med ljusinsläpp och vacker utsikt gör detta till ett trivsamt rum att tillbringa mycket tid i. Köket är utrustat med bland annat vedspis, gasspis, fullstor kyl/frys, diskho med högtempererad kokkran, mycket skåpförvaring och ett stort platsbyggt skafferi. Via en smidig golvlucka nås husets vinkällare. Lämpligt placerad mellan kök och vardagsrum finns en värmande täljstenskamin som även har en separat pizza/bakugn.


04
Sovrum 1 (Entréplan)

Sovrum med bra storlek och utrymme för både dubbelsäng och förvaringsmöbler.


05
Duschrum (Entréplan)

Duschrum med våtrumsmatta på golv samt kaklade väggar. Rymlig duschplats samt utrustat med wc-stol, handfat med kommod samt spegelskåp.


06
Tvättstuga (Entréplan)

Välplanerad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Det finns även bra arbetsytor och extra förvaring i underskåp och smart förvaring under trappen.


07
Allrum (Övre plan)

Mycket stort rum med rikligt ljusinsläpp och utrymme för ex. musikintressen. Via detta rum nås även en stor klädkammare.


08
Sovrum 2 (Övre plan)

Sovrum i bortre delen av huset med två fönster. Plats att möblera med både säng och exempelvis skrivbord.


09
Bad- och duschrum (Övre plan)

Stort våtrum med duschplats och badkar. Det finns även wc-stol och handfat med kommod.


10
Sovrum 3 (Övre plan)

Mycket stort sovrum som även har en egen walk-in closet med skjutdörr.


11
Sovrum 4 (Övre plan)

Sovrum 4 och 5 är storleksmässigt likvärdiga. I både rummen går det utmärkt att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel.


12
Sovrum 5 (Övre plan)

Sovrum 4 och 5 är storleksmässigt likvärdiga. I både rummen går det utmärkt att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

220 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Fin trädgård med sol hela dagen och fina förutsättningar för den odlingsintresserade. På tomten finns bland annat två äppelträd, vinbärsbuskar samt rikligt med rabarber. Det fina och rejäla växthuset ger ytterligare utrymme för odling eller som ett fridfullt uterum.

Biarea

0 kvm

Tomtarea

2 193 kvm

Rum

7 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HÄRNÖSAND ÖJE 8:6


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2 plan

Byggnadsår

1995

Kommentar, byggnad

Vatten kommer från en djupborrad brunn, vattenfilter installerat och det finns vattenprover tagna med godkända värden.
Trekammarbrunn med infiltration med placering nedanför garage/stall.
Bergvärmeanläggning installerad 2018, värmepumpsförsäkring finns och gäller till 2024-11-07 då den kan förnyas ytterligare. Installerat av Stay Cool - Härnösand.
Ny energideklaration utförd 2023 med högsta energibetyg - A.
Väggarna består av 6” timmer samt 100mm träfiberisolering på insidan följt av diffusionströg duk och träpanel. Alla golv är massiva trägolv, kök och hall är mahogny, vardagsrum bok och övriga rum gran eller furu.
Alla rum har vattenburen golvvärme med fördelare i garderob på övre plan samt i tvättstugan på nedre plan, båda platserna har vattenlarm.

Standardpoäng

34

Mark

Morän

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä / timmer

Fasad

Trä / timmer

Takbeklädnad

Takpannor - Trä

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Kombinerad frånluftsfläkt/självdragsfunktion

Kommentar, skorsten

I bostadshuset är täljstenskaminen senast sotad 2022-12-16 och senaste BSK är gjord 2016-01-13. I bastubyggnaden är pelletskaminen sotad 2019-10-29, kaminen är sotad 2022-12-16 och senaste BSK är gjord 2016-01-13. Samtliga blev godkända vid utförandet av kontrollerna. Kökspannan i bostadshuset med dess skorsten sotas inte regelbundet. Skall den användas så skall kontakt tas med sotaren som får besikta. Senast detta gjordes var nov 2016 då var allt i sin ordning inga brister i anläggningen.

Vatten

Djupborrad brunn

Avlopp

Trekammarbrunn med infiltration

Uppvärmning

Bergvärmepump, täljstenskamin, vedspis

El, stammar

Överspänningsskydd ”åskskydd” finns monterat i elskåpet på elstolpe. Jordfelsbrytare är kollade av elektriker och några bytta 2021. Både stall, bastu och garage har undercentraler.
Utebelysning på samtliga hus styrs från tidur i husets el- central samt med skymningsrelä. Motorvärmare 2 st separata styrs med tidur från elcentral i garaget.
Inbrott/brand/templarm är installerat 2015

Huvudsäkringar

25 A

Allmän information

Denna fastighet säljes med "Skyddat köp", protokoll från överlåtelsebesiktning finns hos ansvarig fastighetsmäklare. I Skyddat köp ingår 7 tjänster och de viktigaste undersökningarna som bör göras på ett hus innan försäljning: Överlåtelsebesiktning, okulär elinstallationskontroll samt okulär vatten- och avloppskontroll. Dessutom ingår en försäkring för dolda fel, en trygghetsförsäkring och möjlighet att digitalt teckna viktiga juridiska avtal.

Renovering omarbetning etc

2021 Kontroll av alla jordfelsbrytare (några byttes ut)
2021 Ny WC stol i badrummet på övre plan
2021 Kyl och frys utbytta
2018 Bergvärme installerad
2015 Larm installerat
2015 Ny ytterdörr
2015 Vattenprov, godkända värden
2014 Inredning i Walk-in-closet
2014 Byte av styrning till ventilation
2014 Luftvärmepump installerad i stall
2014 Garageport installerad i stall

Tidigare ägare har bland annat utfört följande renoveringar:
2011 Nya garageportar
2002 Täljstenskamin


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

34 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

45 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-05-03

Besiktningsman

Hans-Erik Gustafsson, Oktopal AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV: Antenn
Internet: Mobilt bredband


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Altan vid entré och groventré:
Mycket stor och välbyggd uteplats med plintar nedgrävda på frostfritt djup. Ovan uteplatsen finns en pergola. Golvläggning med trätrall fortsätter runt huset och åtkomst ges även via köket.

Altan/uteplats vid vedeldad badtunna:
Nyligen renoverad med nytt golvvirke och räcke. Plats för bord och stolar med en vacker utsikt.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Bastubyggnad:
Väl tilltagen byggnad med vackert läge och utsikt mot Öjesjön. Byggår i början av 2000-talet. Förutom den vedeldade bastun med sittplats för 6-8 personer finns även ett trivsamt relaxutrymme med pelletskamin och utrymme för sittgrupper/möbler. I byggnaden finns vatten installerat med värmekabel.

Beskrivning, parkering

Garagebyggnad/Stallbyggnad - fristående:
Används numera som garage och verkstadsutrymme. Yttermått ca 11x9 meter. För den som istället vill använda det som stall (som det byggdes 1996) finns både sadelkammaren och vattenspiltan kvar, det går även enkelt att sätta in hästboxar. Ingång till byggnaden ges via en stor fjärrstyrd port samt två separata ingångar. Åtkomst till vinden via en trapp där även golv finns utlagt för mycket god förvaringsyta ca 100 kvm golvyta. Intill denna byggnad finns en paddock. Åkermark/betesmark intill har tidigare genom åren arrenderats för hästhagar, ridbanor m.m.

Garage - vidbyggt huset:
Stort och mycket praktiskt garage med bra takhöjd. Sidoingång via groventrén samt två stycken fjärrstyrda portar. Invändig yta ca 40 kvm. I detta garage finns även bergvärmeanläggning, inkommande vatten samt vattenrening.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

2193 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg, Officialservitut: Väg i samfälld vägmark, Officialservitut: Båtplats, Officialservitut: Avlopp


08
Övrigt

Denna fastighet säljes med "Skyddat köp", protokoll från överlåtelsebesiktning finns hos ansvarig fastighetsmäklare. I Skyddat köp ingår 7 tjänster och de viktigaste undersökningarna som bör göras på ett hus innan försäljning: Överlåtelsebesiktning, okulär elinstallationskontroll samt okulär vatten- och avloppskontroll. Dessutom ingår en försäkring för dolda fel, en trygghetsförsäkring och möjlighet att digitalt teckna viktiga juridiska avtal.

Det finns av säljaren en upprättad bilaga med utförliga instruktioner över vatten, avlopp, ventilation, larm/el m.m. Finns hos ansvarig fastighetsmäklare.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 459 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 261 000 kr

Markvärde

198 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1995

Renhållning

3 400 kr/år

Sotning

255 kr/år

Elkostnad

26 790 kr/år

Årlig elförbrukning

13140 kWh/år

Slamtömning 1 gång per år

1 525 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

31 970 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 40 844 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Uppgifter om elförbrukningen samt renhållning är lämnade av Hemab 2024-01-08. Förbrukningen är ett snitt på de tre senaste åren.
Elförbrukningen är 13 140 kWh/år vilket avser hushållsel och uppvärmning. Elförbrukningskostnaden är 10 381 kr/år (räknat på 0,79 kr/kWh), energiskatt är 7 030 kr och kostnad för 25 Ampere säkring är 7 690 kr, myndighetsavgifter är 68 kr och elöverföringsavgift är 1 621 kr vilket ger en total elkostnad om 26 790 kr/år. Villaförsäkring ingår ej.

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 1 400 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 459 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 261 000 kr
Markvärde
198 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1995
Renhållning
3 400 kr/år
Sotning
255 kr/år
Elkostnad
26 790 kr/år
Årlig elförbrukning
13140 kWh/år
Slamtömning 1 gång per år
1 525 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
31 970 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 874 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 40 844 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Uppgifter om elförbrukningen samt renhållning är lämnade av Hemab 2024-01-08. Förbrukningen är ett snitt på de tre senaste åren.
Elförbrukningen är 13 140 kWh/år vilket avser hushållsel och uppvärmning. Elförbrukningskostnaden är 10 381 kr/år (räknat på 0,79 kr/kWh), energiskatt är 7 030 kr och kostnad för 25 Ampere säkring är 7 690 kr, myndighetsavgifter är 68 kr och elöverföringsavgift är 1 621 kr vilket ger en total elkostnad om 26 790 kr/år. Villaförsäkring ingår ej.
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 1 400 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Dufvenberg Fastfood i Härnösand AB

5,23 km


Pizzeria Blå Ängeln

10,85 km


Dufvenberg Fastfood AB

10,97 km


Sibylla

10,98 km


Gamla Affären i Västerå

11,69 km


Ultrå Hästgård

3,14 km


Brunne skola

4,26 km


Stigsjö förskola

4,26 km


Älandsbro förskola

9,73 km


Älandsbro skola

10,68 km


Lidl

13,9 km


Härno kiosk & tobak

13,94 km


Hemköp Härnösand

14,12 km


Kaffepunkten AB

15,5 km


Älgsjö

1,38 km


Stigsjö kyrka

2,38 km


Öje

2,47 km


Ultrå

3,04 km


Västerbrån

3,12 km


Härnösand station

13,62 km


Timrå station

22,51 km


Sundsvall Centralstation

31,3 km


Sundsvall Västra station

31,76 km


Kramfors station

35,21 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  86 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Hållplats
  Älgsjö
  1,38 km
  7 min
  14 min
  47 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Markus eller Tove!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.