Doktor Forselius Gata 22 / Guldheden / Göteborg

Populär 4a med garage i Guldheden!

Slutpris
3 650 000 kr
Boarea
81.5 kvm
Avgift
5 129 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
5 av 8 (Hiss finns)
Såld
2020-03-02
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Doktor Forselius Gata såldes av oss 2020-03-02. Se alla våra försäljningar i samt även på Doktor Forselius Gata

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Guldheden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

På femte våningen finner ni denna väldisponerade fyrarumslägenhet om hela 81,5 kvm med härlig utsikt och gott om naturligt ljus. Bostaden erbjuder bl.a. tre lättmöblerade sovrum, stort kök och en stor klädkammare samt en stor inglasad balkong (ca 5,5 kvm) i härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Möjlighet finns att skapa en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för den som önskar. OBS att garage kan överlåtas, löpande kostnad 450 kr/mån.

Perfekt för familjen som efterfrågar ett stadsnära boende. Södra Guldheden är ett väldigt omtyckt område där man bor lugnt och tryggt med närhet till både grönområden och stadsliv. Chalmers och Sahlgrenska ligger inom promenadavstånd från bostaden. Just utanför dörren går buss 52 som på tio minuter tar er till Linnéplatsen och åt andra hållet kommer ni till Korsvägen på endast nio minuter. För den som vill åka spårvagn så tar en resa med vagn nummer 10 bara 8 minuter till Vasaplatsen.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Guldheden - naturnära såväl som citypuls

En mönsterstadsdel som erbjuder ett trevligt boende med närhet till natur såväl som till citypulsens rykande glöd.

Nära till city

Guldheden ligger omkring 15 minuter från promenad från Avenyn som kryllar av restauranger, caféer och butiker. På vägen dit passerar du Vasastaden som även det har många restauranger och krogar. Det är också nära till Linnéstaden och dess uteserveringar och kulturella påbrå. Det finns alltså en riktig valmöjlighet i vart man ska ta vägen och utforska stadens olika hörn.

Magnifik natur

Söder om Guldheden breder naturreservatet Änggårdsbergen ut sig. Reservatet är unikt, trots att det är omgärdat av stadsbebyggelse och innefattar en mosaik av olika naturtyper såsom ljunghedar, ädellövsskogar, skogstjärnar med omgivande myrmarker med mera. Ett perfekt ställe för den natur och biologi-intresserade. Det finns broschyrer med kartor, vägvisare, tillgänglighetsanpassade promenadslingor med skyltar runt Finnsmossen och ett vindskydd vid Trindemosse. Ja, allt som man kan önska sig för att få uppleva naturen nära inpå. På Änggårdsbergens högsta punkt har man även en magnifik utsikt över Göteborgs västra delar.

Botaniska Trädgården

I anslutning till Änggårdsbergen ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag med totalt 175 hektar av ren och skär blomster. Den är även en av de mest ledande botaniska trädgårdarna i världen och gör hem för cirka 16 000 olika arter. Trädgården rymmer bland annat Sveriges största orkidésamling med 1 500 arter samt påsköträdet som idag är utdött i det vilda men har räddats tack vare bland annat Botaniska trädgården i Göteborg. Botaniska invigdes år 1923 i samband med Jubileumsutställningen i Göteborg.

Historia

År 1943 kom man överrens om att Guldheden var perfekt för att testa på den senaste forskningen för bostadsområden. Byggherren Erik Wihlborg samarbetade med Gothard Johansson som ledde en bostadsutredning som Svenska Slöjdföreningen bedrev tillsammans med Svenska Arkitekters Riksförbund. Det var planerat att stadsdelen skulle vara färdig 1945 vilket gjorde tiden knapp och Wihlborg tog därav hjälp av nio byggherrar som han tillsammans med bildade Föreningen Guldheden. De hann färdigt med den första delen av Guldheden som invigdes i samband med utställningen vid namn Bo Bättre. Bilden illustrerar den norra delen av Guldheden året 1946. Mitt på bilden när intill spårvagnen står ett långt höghus. Detta var tänkt som hembiträdenas boning. I byggnaden fanns en tvättstuga där hyresgästerna kunde lämna sin tvätt, klädlagningscentral, daghem, lekstuga, restaurang för de som inte lagade mat själva, biograf, centralgarage och även bilservice. Man ansåg att en ny livsstil kunde skönjas.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.