Symfonigatan 49
Symfonigatan 49
Julia Johansson, ansvarig mäklare i Borås
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Julia Johansson

Ansvarig mäklare

Till salu

Symfonigatan 49

Utgångspris

3 000 000 kr


Utgångspris

3 000 000 kr



Hestra— Borås

Symfonigatan 49


Till salu
Utgångspris
3 000 000 kr

Hestra— Borås

Fin och modern lägenhet i toppskick med ett mycket bra läge på Hestra!

Välkommen till ditt/ert framtida drömboende i Hestra – ett område känt för sin charm och populära atmosfär! Denna lägenhet är en perfekt kombination av modern elegans och bekvämlighet, vilket gör den till det optimala valet för den som söker det där lilla extra.

Med sina generösa 5 rum erbjuder denna lägenhet gott om utrymme för hela familjen eller för den som älskar att ha gäster. Varför kompromissa när du kan ha både uteplats och balkong? Här kan du njuta av det vackra vädret och de friska vindarna när du kopplar av eller umgås med vänner och familj.

Den stilrena designen och välvalda materialval ger ett intryck av tidlös elegans, och lägenheten är i utmärkt skick, redo för dig att bara flytta in. Med noggrant utvalda detaljer och den öppna planlösningen skapar en harmonisk atmosfär. De generösa sällskapsytorna inbjuder till gemenskap och gör det lätt att trivas här. Sovrummen är ljusa och luftiga, och de inbjuder till avslappning efter en lång dag.

Denna fantastiska lägenhet i Hestra erbjuder inte bara stil och komfort, utan också den perfekta balansen mellan stadsliv och avkoppling. Belägen på bekvämt avstånd från centrum, ger den snabba och enkla kommunikationer för att säkerställa att du alltid är nära stadspulsen när du vill. Detta är verkligen en möjlighet du inte vill missa – en lägenhet som inte bara erbjuder en plats att bo, utan ett helt livsstilskoncept. Låt detta bli ditt nya hem där varje dag känns som en semesterdag!


Utgångspris
3 000 000 kr
Boarea
112 kvm
Avgift
7 977 kr/mån
Rum
5 rum (1-3 sovrum)


Aktuella visningar


Måndag 06 maj 17:00 — 17:15

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Boka in er på visning!

Mäklarhuset Borås

Kontakta Julia för mer information kring Symfonigatan 49 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
PLAN 1


02
Entré

I denna funktionella, rymliga och öppna hallen möts man med vitmålade väggar samt både klinkergolv vid ytterdörr och parkettgolv som är genomgående över hela planet. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – hatthylla, platsbyggda garderober, bra förvaring och golvvärme. Härifrån nås badrum/tvättrum och även en rymlig klädkammare.


03
Badrum/ Tvättrum

Stort, fräscht och smakfullt inrett med grått klinkergolv som går vackert ihop med rummets väggar klätt i både vitt kakel samt grått. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, toalett, dusch, kommod, handfat, golvvärme, handdukstork samt badrumsskåp med förvaring och stor spegel. Utöver detta bjuder badrummet på fint naturligt ljus via fönstret och gott med förvaring ovanför tvättmaskin och torktumlare.


04
Kök

Modernt och praktiskt kök med vitmålade väggar och parkettgolv. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, kyl, frys, mikrovågsugn, diskret fläkt och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket fint ljusinsläpp via fönster, generösa arbetsytor, rejäl köksbänk samt fin grå bänkskiva i laminat och anslutning till vardagsrummet/ matsal.


05
Vardagsrum/ Matsal

Vardagsrummet är verkligen bostadens givna samlingspunkt. Öppet, lyxigt och lättmöblerat rum med parkettgolv och vit målade väggar väggar. Här erbjuds en vacker platsbyggd bokhylla intill matgruppen, fantastiskt ljusinsläpp via de stora fönsterna och härliga umgängesytor med en terassdörr ut till altanen/ uteplats.


06
PLAN 2


07
Hall

Uppför den fina trappen i samma fina träslag som parketten som är genomgående i hela lägenheten, kommer man upp till en hall där alla rum nås.


08
Sovrum 1

Sovrummet är rymligt och ljust tack vare fönstret och är inrett med parkettgolv kombinerat med vit målade väggar. Dessutom erbjuder detta sovrummet en praktisk klädkammare.


09
Sovrum 2 / kontor

Detta rum har samma fräscha vitmålade väggar samt parkett. Detta rum går lika bra att ha som sovrum om ett kontor inte är av behov. Dessutom erbjuder rummet på förvaring med en garderob.


10
Badrum

Detta badrum är inrett på samma sätt som det större på första plan, väggar i både vitt samt grått kakel och grått klinkergolv som matchar fint. Här finns toalett, badkar, handfat, kommod samt handdukstork.


11
Sovrum 3

Detta rum kan både vara sovrum men även som på bild passa bra som en lyxig "walk in closet". Vitmålade väggar med samma fina parkett på golv och vackert naturligt ljusinsläpp. Rummet bjuder på gott om förvaring i form av garderober.


12
Allrum

Allrummet är precis intill trappan upp till andra våning med en halvvägg som ger både en öppnare och trevligare känsla. Inrett med samma genomgående parkett samt både vitmålade väggar med en tapetserad vägg. Härifrån nås även balkongen som blir en ytterligare förlängning av lägenheten.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

112 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

5 (1-3 sovrum)

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Upplåten mark

Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

96 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

69 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2022-06-15

Besiktningsman

Jörgen Brädde, Besiktningsföretaget AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fastigheten är ansluten till Telias fibernät och i lägenheten finns ett nätverk installerat med bredbandsuttag i de flesta av rummen.

Ett basutbud Telia Triple Play med TV-paket Lagom ingår i det grundabonnemang som är inkluderat i din månadsavgift.
I grundabonnemanget ingår även 100/100 Mbits internetanslutning samt den fasta avgiften för ett telefonabonnemang (IP-telefoni).


05
Balkong

Rymlig och härlig balkong med fin skiljevägg, trägolv samt stilrent balkongräcke. Dessutom finns eluttag för utomhusbruk.


06
Uteplats

Charmig och härlig uteplats i anslutning till den öppna nedervåningen. Uteplatsen bjuder in till härliga sommarkvällar med plats för sällskap. Även uteplatsen har en vacker skiljevägg i trä för lite extra integritet.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Parkeringsplats finns till alla lägenheter och radhus mot avgift.
Carport, 500 kr/mån. P-plats, 375 kr/mån.

Det finns en parkeringsplats per bostad men man är inte garanterad en specifik. Det finns kö om man vill uppgradera till carport och det finns också kö för om man önskar två platser.


Ekonomi

01
Avgift

7 977 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, internet, kabel-TV och IP-telefoni

Kommentar, månadsavgift

Varje lägenhet har individuell mätning av såväl kall- som varmvatten. En preliminär debitering av varm- och kallvatten görs i samband med månadsavgiften. (400kr/månad) Detta regleras sedan i efterhand så att man i slutändan betalar för den faktiska förbrukningen.

Försäkring

200 kr/mån

Hushållsström

700 kr/mån

Preliminär debitering vatten

400 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

1 300 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

2,5% av gällande prisbasbelopp kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

1 % av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren kr

Andel i förening

2,91842 %

Andel av årsavg.

2,91842 %

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-05.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

BRF Trädgårdsstaden nr 2.

Allmänt

Naturnära och grönskande bostadsområde. I föreningen finns det flerbostadshus, radhus och entrébalkonghus med boende i alla åldrar. Byttorpssjön och olika leder för skogspromenader finns ett stenkast bort, liksom närhet till Borås centrum.

Läs gärna om närområdet och mer info om trädgårdsstaden Hestra på:
http://tradgardsstadenhestra.se/

Kommande renoveringar

Inga planerade renoveringar enligt kontakt med styrelsen 2023-10-23.

Gjorda renoveringar

Inga planerade renoveringar enligt kontakt med styrelsen 2023-10-23.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet finns ett låsbart förråd. Dessa är numrerade med lägenhetsnumret.
Cykelparkering sker i cykelrummet eller andra anvisade platser.
Det finns även ett gemensamhetshus, med en hyrbar festlokal, ett gym och en bastu.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

1 432 914 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är baserad på årsredovisningen från 1/5 2022-30/4 2023


Området

01

Symfonigatan hör till området Hestra som ingår i stadsdelsförvaltningen Väster, en av Borås Stads tre stadsdelsförvaltningar. I stadsdel Väster ingår även centrala delar av Borås såsom Norrby, Tullen och Göta samt Viskafors och Sandhult. I området finns flera förskolor och grundskolor, bibliotek, fritidsgård och idrottshall m.m. Inom gångavstånd finns flera matbutiker såsom netto, ica byttorp och tullens närbutik och vid Lundaskog finns Citygross, McDondalds m.m. Läs mer på www.boras.se

I närområdet finns gott om härlig natur med bla. Byttorpssjön som förutom rekreation och frisk luft även erbjuder fina utsiktsplatser, grillplatser, upplysta motionsspår, skidspår, orientering m.m. Läs mer
om Byttorpssjön på Borås kommuns hemsida:
https://www.boras.se/upplevaochgora/friluftslivochnatur/elljusspar/byttorpssjon19km.4.4f28fd2e158af84827f4c4f6.html

Goda bussförbindelser mot centrum som nås med två minuters promenad, mer info och tidtabeller finns på http://www.vasttrafik.se/

På bara några minuter tar du dig till Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping.


Dokument

Ekonomi
Avgift
7 977 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, internet, kabel-TV och IP-telefoni
Kommentar, månadsavgift
Varje lägenhet har individuell mätning av såväl kall- som varmvatten. En preliminär debitering av varm- och kallvatten görs i samband med månadsavgiften. (400kr/månad) Detta regleras sedan i efterhand så att man i slutändan betalar för den faktiska förbrukningen.
Försäkring
200 kr/mån
Hushållsström
700 kr/mån
Preliminär debitering vatten
400 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
1 300 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
2,5% av gällande prisbasbelopp kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
1 % av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren kr
Andel i förening
2,91842 %
Andel av årsavg.
2,91842 %
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-05.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Tony´s Restaurang

317 m


Restaurang & Pizzeria Viking

666 m


Restaurang Opeja

740 m


Pyramiden

918 m


Via Balkan Köket

964 m


Hestra Midgård

396 m


Byttorpsskolan

505 m


Förskolan Draken

579 m


Förskola Byttorpsgården

600 m


Förskola Kärnhuset

685 m


Coop

680 m


City Gross Borås

2,56 km


Maxi ICA Stormarknad Borås

2,97 km


Coop Borås Sjöbotorg

3,53 km


Stora Coop Borås

3,77 km


Romansgatan

235 m


Hestra Ringväg

356 m


Byttorpsskolan

534 m


Katolska kyrkan

621 m


Övre Byttorp

657 m


Borås C

1,89 km


Knalleland station

2,5 km


Sandared station

6,81 km


Viskafors station

11,47 km


Fristad station

12,8 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    318 m
    3 min
    2 min
    10 min
  • Tågstation
    Borås C
    1,89 km
    6 min
    8 min
    33 min
  • Hållplats
    Romansgatan
    235 m
    1 min
    1 min
    3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Julia!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.