Storegården 3 / Sätuna / Broddetorp / Falköping

Hästgård med ett enastående läge vid Hornborgasjön

Slutpris
3 900 000 kr
Boarea/biarea
266/9 kvm
Driftkostnad
45 395 kr/år
Tomtarea
6.6 ha
Rum
7 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
FALKÖPING SÄTUNA 5:3 och FALKÖPING PARIS 1:4
Objekttyp
Hästgård
Såld
2019-09-04
Bostaden är såld!

Denna gård på Sätuna Storegården såldes av oss 2019-09-04. Se alla våra försäljningar i Broddetorp samt även på Sätuna Storegården

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sätuna är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Omgivet av ett öppet landskap och med utsikt över Hornborgasjön finns denna välskötta hästgård som kan bli din!

Storegården 3 i Sätuna har en vacker gårdsbild som inramas av huvudbyggnad, flygelbyggnad, stall, garage samt en stor och härlig trädgård.
Gården är välskött och har renoverats löpande genom åren. Båda bostadshusen har bl.a. försetts med nyare rymliga kök, helkaklade toalett/dusch samt värmesystem i form av jordvärme och pelletspanna. Huvudbyggnaden har 3 sovrum, vardagsrum och kök och flygelbyggnaden har idag 1 sovrum med möjlighet till 2 sovrum, vardagsrum och kök. I anslutning till flygelbyggnaden finns praktiskt dubbelgarage med motordrivna portar. Flygelbyggnaden är f.n. uthyrd och ger fastigheten en intäkt om 69 000 SEK/år.
I stallbyggnaden finns totalt 10 boxar anpassad för stor häst, indraget vatten, isolerad sadelkammare. I direkt anslutning till stallet finns beteshagar och även plats för paddock. Utöver detta finns det även garage samt carport med plats för ex. traktor.
Fastigheten är ansluten till Vätternvatten via samfällighet samt kommunalt avlopp och fiber sedan 2014. Från Storegården 3 har man ett enastående läge med endast 16 km till Falköping, 24 km till Skara och 38 km till Axvalla travbana.
Fastigheten äger andel i samfällighet gällande Hornborgasjön med fiskrätt samt är registrerad i Mössebergs älgskötselområde och i Södra Skaraborgs kronhjortsskötselområde.

Fastigheten kommer i samband med försäljningen att vara förbesiktigad och dolda felförsäkrad då säljaren har tecknat produkten Skyddat Köp.

Varmt välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Broddetorp

Broddetorp är Falköpings nordligaste tätort belägen ca 18 km från Falköping. Området präglas till stor del av Hornborgasjöns attraktiva fågelliv där det på våren mellanlandar 10 000-tals tranor vid sjön. I närheten finns även Ekornavallen som är ett stort fornminnesområde med lämningar från sten-, brons- och järnåldern. I samhället finns en lanthandel och strax utanför finns bl.a. Café Doppingen samt Löwings Ateljé och restaurang.

Skolor och barnomsorg

Broddetorpsskolan omfattar förskoleklass - åk 6 samt förskola och fritidshem. Lokalerna inrymmer även idrottshall och bibliotek. För mer information se www.falkoping.se

Kommunikationer

Från Broddetorp finns bussförbindelse till Falköping samt till Varnhem. Tåg: Falköping ligger endast ca 1 timmes restid från Göteborg och ca 2,5 timme från Stockholm. Till Jönköping tar det ca 45 minuter.