Östra Tunhem Kullagården 1

Östra Tunhem Kullagården 1

Slutpris

5 650 000 kr


Östra Tunhem— Falköping

Östra Tunhem Kullagården 1


Slutpris
5 650 000 kr

Östra Tunhem— Falköping

Nyproduktion i förstklassigt utförande med vacker omgivning!

Anno 2019 med milsvid utsikt över Falbygdens böljande landskap och Hornborgasjön i horisonten, välkommen till Östra Tunhem Kullagården 1.

Hästgård med tillhörande betesmark om 3 ha, nybyggd vacker mangårdsbyggnad i klassisk svensk lantstil. Varje detalj så som skurklossar, förhöjda listverk, tapet och färgval är både genomtänkta och smakfulla. Detta i kombination med moderna bekvämligheter så som genomgående golvvärme, FTX-ventilation, energibesparande fönster i rätt stil m.m.

Stig in i denna välplanerade och magnifika enplans villa, den rymliga och inbjudande hallen erbjuder gott om svängrum samt avhängning och gästtoalett. Vidare via vacker pardörr nås generöst sällskapsrum med traditionell härlig tapet, braskamin och utgång till trädgården, invid rummet finns även mindre kontor. Angränsande till entréhallen nås som sig bör ett generöst och rymligt "bonnkök" i helt rätt stil som erbjuder fungerande köksspis, matplats vid härligt fönsterparti, stiligt kök med platsbyggd känsla och inte minst ett riktigt skafferi. I praktisk anslutning till kök finns större groventré/tvättstuga med gott om förvaringsutrymme, här nås även trädgården och en mysig uteplats där fikastunderna gärna är många och långa. Bostaden inrymmer tre sovrum i nära anslutning av varandra samt stilig toalett/dusch med bastu.

Bostadshusets placering och utförande harmoniserar väl med gårdsbilden, en samklang mellan flyglar och bostad vilket ger bilden av att byggnationen skulle kunna vara original från 1800-talets mitt. Flyglarna utgörs bl.a. av ekonomibyggnad med möjlighet till garage och mysig "festvåning" för sommarfest eller varför inte kräftskivan med nära och kära. Den mindre flygeln till vänster om bostadshuset är idag orörd men skulle i en framtid vara ett perfekt gästboende eller varför inte hemmakontor. Den generösa ladugården är idag ombyggd till ett modernt stall där både lösdrift och boxlösning finns, på fastigheten har även verksamhet bedrivits i form av hovslageri därav finns det idag en fullt fungerande verkstad. Här finns alla möjligheter att utöka stalldelen alt. ges plats för den motor- och maskinintresserade. Fastigheten omgärdas av äldre vacker stenmur angränsande till fastighetens hagmark som idag betas av häst men lik även lämpar sig för får.

Östra Tunhem är ett naturskönt område som både sommar som vinter lockar besökare pga sin säregna omgivning. En levande landsbygd med bl.a. caféverksamhet, ridhus, bageri, inredningsbutik, konstgalleri och restauranger finns inom en radie av 5 km. Likväl finns närhet till samhället Gudhem samt trevlig cykelväg in till Falköpings stad, här möts verkligen det bästa från två världar.

Fastigheten är förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren tecknat "Skyddat köp".
Varmt välkommen på visning!


Boarea/biarea
136/5 kvm
Driftkostnad
35 230 kr/år
Tomtarea
3.7354 ha
Rum
5 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
FALKÖPING TUNHEM 6:2
Objekttyp
Hästgård
Inriktning
Hästgård
Såld
2021-09-07

Mäklarhuset Falköping

Denna gård på Östra Tunhem Kullagården såldes av oss 2021-09-07. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Östra Tunhem Kullagården.

Boka värdering
Linus Ingelsbo, ansvarig mäklare i Falköping

Linus Ingelsbo

Ansvarig mäklare

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.