Allégatan 16
Allégatan 16
Madelene Soneby, ansvarig mäklare i Falköping
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Madelene Soneby

Ansvarig mäklare

Allégatan 16

Utgångspris

4 600 000 kr


Utgångspris

4 600 000 krMösseberg— Falköping

Allégatan 16


Utgångspris
4 600 000 kr

Mösseberg— Falköping

Praktfull villa med generös tomt på gräddhyllan

I slutet av 1800-talet tros den representativa villan Eriksberg vara uppförd, då en mangårdsbyggnad på en större gård som med stadens utveckling idag är en villa med bästa läget & en härlig trädgårdstomt.

Med en total boyta om 350 kvm är detta ett spatiös boende som imponerar, ett hem för hela familjen som både är hemtrevligt och representativt. Belägen på den äldre delen av populära Mösseberg, ger denna generösa tvåvåningsvilla dig och din familj möjligheten att bo i en unik bostad med enastående utsikt över staden. Här har man närhet till både parkmiljö, kommunikationer, skola och friluftsliv. I samband med att nuvarande ägare förvärvade fastigheten genomgick hemmet en större renovering då det innan bedrevs kommunal fritidsverksamhet i fastigheten. Därmed gjordes både planlösning, uppvärmning, kök, badrum om och har därefter över tid uppdaterats. Entréhall välkomnar dig med ett stort utrymme och elegant schackrutigt golv, denna rymliga hall fungerar som navet som kopplar samman vardagsrum, matrum och kök. I entréplanet finner du ett stort och ljust kök som inbjuder till matglädje och umgänge. Köket är utrustat med en köksö och en generös matplats som rymmer ett stort middagsbord. Här finner du moderna bekvämligheter som inbyggd kaffemaskin, inbyggnadsugn och gott om skåp och lådor för förvaring. Från köket når du tvättstugan och groventrén samt extra trappa till ovanplan. Matrummet med sin öppna planlösning mot vardagsrummet är rymligt och de stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus. Här finns en mysig kamin som skapar en varm atmosfär under kyliga dagar. Ett perfekt rum för stora julfiranden med både vänner & familj, även altanen och uterum nås från detta rum. Entréplan erbjuder även ett sovrum och en helkaklad toalett med dusch.
På ovanplan finns ytterligare fyra sovrum med härlig takhöjd och pardörrar, två sovrum har även dekorativa kakelugnar (ej i bruk). I den övre hallen som är ett enastående bra sällskapsrum finns utgång till en balkongen med milsvid utsikt, vidare finns större walk in closet samt ett stort och rymlig helkaklat badrum med både dusch och badkar. Fristående till bostaden uppfördes 2004 ett rymlig dubbelgarage med bra förvaringsmöjligheter samt separat lokal. Lokalen är perfekt för dig med egen verksamhet eller för att leva ut dina kreativa drömmar, här finns toalett, värme, vatten och el. Trädgården är utformad med gott om grönyta, ett växthus som ger möjlighet att odla dina egna grönsaker eller blommor och under hösten skördar du frukt från egna äpple- och päronträd. Uppvärmningen sker via vattenburet system med ytjordvärmepump.

Denna villa är mer än ett stort hus, detta är ett hem för den stora familjen! Ett bättre läge kan vara svårt att hitta och ingen tvekan om att detta är ett unikt hus med enorm potential för nästa familj att ta vid och trivas i. På Allégatan har ni närhet till flera förskolor och närmsta skola är Mössebergsskolan med fk-6. Resecentrum nås på en kort promenad med utmärkta kommunikationer till städer som Göteborg, Stockholm, Jönköping och Skövde. Likaså livsmedelsbutik, restauranger och handel. Ett centralt men ändå lummigt läget!

I samband med försäljningen är fastigheten besiktigad och säljaren har valt att teckna en s.k. dolda fel-försäkring, Skyddat Köp.

Varmt välkommen på visning!


Utgångspris
4 600 000 kr
Boarea/biarea
300/50 kvm
Driftkostnad
118 759 kr/år
Tomtarea
3 101 kvm
Rum
8 rum (5 sovrum)

Mäklarhuset Falköping

Kontakta Madelene eller Petra för mer information kring visningsmöjligheter.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Stor och rymlig entréhall med ett vackert linoleumgolv och härifrån nås både kök, vardagsrum och ett av sovrummen
Entréhall

Stor och rymlig entréhall med ett vackert linoleumgolv och härifrån nås både kök, vardagsrum och ett av sovrummen

Ett härligt stort och rymligt kök som bjuder in till både sällskap och matlagning. Tidlösa vita spegelluckor bryts av med bänkskivor i ek. Med köksön i centrum så finns det gott om arbetsytor
Entréhall

Stor och rymlig entréhall med ett vackert linoleumgolv och härifrån nås både kök, vardagsrum och ett av sovrummen

Kök

Ett härligt stort och rymligt kök som bjuder in till både sällskap och matlagning. Tidlösa vita spegelluckor bryts av med bänkskivor i ek. Med köksön i centrum så finns det gott om arbetsytor

Helkaklat badrum med golvvärme som går i en varm gråskala. Här finns både dusch och badkar
Badrum

Helkaklat badrum med golvvärme som går i en varm gråskala. Här finns både dusch och badkar
Rumsbeskrivning

01
ENTRÉPLAN


02
Entréhall

Välkommen in i en stor och rymlig entréhall med lenoliumgolv i härligt rutmönster och gråa toner på väggarna. Hallen verkar som navet i huset och kopplar samman vardagsrum, matsal och kök.


03
Kök

Trivsamt ljust kök med vackra spegelluckor och bänkskiva i ek. Lyxiga detaljer så som inbyggd kaffemaskin och inbyggnadsugn samt köksön i mitten ger både extra förvaring och arbetsyta. Här finns också plats för ett stort matbord för både släkt och vänner. Utrustning: diskmaskin, inbyggnadsugn, kaffemaskin, kyl, frys, spishäll med fläktkåpa.


04
Vardagsrum

Vardagsrum med öppen planlösning till matsalen. Genomgående parkett i båda rummen och stora fönster som ger mycket ljusinsläpp.


05
Matsal

Stor matsal med en härlig täljstenskamin som värmer under dom kyligare dagarna. Härifrån nås både det inglasade uterummet samt altanen med badtunna.


06
Sovrum

Sovrum i entréplan med parkettgolv och som nås från hallen.


07
Toalett/dusch

Helkaklad mindre toalett med dusch i anslutning till entréhallen. Utrustning: toalett, kommod, spegel, dusch.


08
Tvättstuga

Tvättstugan ligger innanför köket och har även utgång till trädgården på baksidan, vilket kan vara smidigt när man varit och handlat och har många kassar att bära in. Klinker på golv och målade väggar. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare, bänk med tvättho.


09
OVANPLAN


10
Allrum

Allrum på ovanplan som ger möjlighet till ytterligare ett sällskapsrum. Härifrån nås dom 4 sovrummen men också balkongen med sin vackra utsikt över staden.


11
Sovrum x 4

Fyra sovrum ryms på övervåningen där två av rummen har egen klädkammare och det finns även kakelugnar i två av rummen, dock ej i bruk.


12
Badrum

Stort och rymligt badrum i naturnära toner med golvvärme. Kakel på vägg och klinkers på golv. Utrustning: toalett, kommod, spegelskåp, badkar, dusch.


13
Walk in closet

Walk in closet med gott om förvaringsutrymmen.


14
KÄLLARPLAN


15
Förråd/pannrum

Flera förrådsutrymmen i källarplan samt pannrum.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

300 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

50 kvm

Totalareal

3 101 kvm

Rum

8 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

FALKÖPING ERIKSBERG 1

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Villa 2 plan med källare

Byggnadsår

ca 1895

Standardpoäng

38

Grundmur

Huggen sten

Grund

Betong

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Mexisten

Takbeklädnad

Taktegel

Utv plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Fönster

3-glasfönster, ALU + trä

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten med insatsrör

Kommentar, skorsten

Provtryckning genomfördes i samband med installation av braskamin ca 2016

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Ytjordvärme ca 120 m
Ålder: 2003
Märke på värmeanläggning: Sirius värmeteknik D-XN

El, stammar

Jordfelsbrytare finns installerat

Jordat eller ojordat

Delvis jordat


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

101 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

181 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-10-06

Besiktningsman

Johan Holmkvist


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns i området, ej installerat i bostadshus


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Inglasat uterum från ca 2004 samt trädäck med spabad från 2021 (ej installerat)


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Oisolerad friggebod i enklare utförande

Beskrivning, parkering

Fristående dubbelgarage byggt 2005 med isolerad lokal som är utrustad med toalett. Utöver två bilplatser finns även gott om förvaringsmöjligheter i förråd och på vind


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

3101 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Generös trädgårdstomt med gott om perenner och fruktträd. Här finns bl.a. äppleträde, päronträd, vinbär, amerikanska blåbär och vackra buskar så som trollhassel.

Planbestämmelser

Eriksberg, Tomtindelning (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1960-12-06, Senast ändrad: 2022-10-15), Eriksberg, mösseberg, Stadsplan (Beslutsdatum: 1982-10-25)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

2 827 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 381 000 kr

Markvärde

446 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1929

Uppvärmning

93 418 kr/år

Försäkring

13 583 kr/år

Vatten och avlopp

8 713 kr/år

Renhållning

2 045 kr/år

Sotning

1 000 kr/år

Årlig elförbrukning

45328 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

118 759 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 128 046 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Observera att kostnaden för uppvärmning inkl. Hushållsel är av säljaren bundet till ett förhållandevis dyrt elavtal. Detta avtal kommer upphöra i samband med försäljningen.

Antal personer i hushållet

4

Försäkring

If försäkring

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 8 pantbrev om totalt 2 260 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
2 827 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 381 000 kr
Markvärde
446 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1929
Uppvärmning
93 418 kr/år
Försäkring
13 583 kr/år
Vatten och avlopp
8 713 kr/år
Renhållning
2 045 kr/år
Sotning
1 000 kr/år
Årlig elförbrukning
45328 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
118 759 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 128 046 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Observera att kostnaden för uppvärmning inkl. Hushållsel är av säljaren bundet till ett förhållandevis dyrt elavtal. Detta avtal kommer upphöra i samband med försäljningen.
Antal personer i hushållet
4
Försäkring
If försäkring
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 8 pantbrev om totalt 2 260 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Mösseberg i falköping

Mösseberg

På Mössebergs sluttning finns mycket att erbjuda. Inom Mössebergs friluftsområde erbjuds ett brett urval av rekreation och aktiviteter: badsjö, motions- och skidspår, utsiktstorn (35 m högt), promenadvägar, Mössebergs djurpark, slalombacke, frisbeegolfbana, motionscentral, aktivitetsytor, camping och stugby. Kurorten Mösseberg är en välbesökt hotell-, konferens-, och spa-anläggning med härliga omgivningar i Mössebergsparken. I sluttningens norra del finns även Falköpings lasarett med vårdcentral, Folktandvård och apotek.


01
Fördelar med området
Barnvänligt Cykelstigar (mtb) Tågstation Spa Tennis Sport och friluftsliv Caféer Utegym Parker/Grönområden Motionsspår Restauranger Skidspår Bussar Badstrand Orientering

02
Skolor och barnomsorg

I närheten finns förskolan Trollet samt Mössebergs förskola. Förskolan Utsikten är belägen på Mössebergssluttningen och förskolan Växthuset som är belägen på nedre Mösseberg är enskilda förskola med kristen profil.
Mössebergsskolan omfattar förskoleklass - åk 6 samt fritidshem.
Högstadium Centrum (fd Kyrkerörsskolan) omfattar årskurs 7-9.
För mer information se www.falkoping.se


03
Kommunikationer

Tåg: Falköping ligger ca 1 timmes restid från Göteborg, ca 2,5 timme från Stockholm, ca 45 minuter från Jönköping samt ca 20 minuter från Skövde.
Buss: Falköpings stadsbussar körs upp till Mösseberg, dels till Bestorpsområdet men även till sjukhuset. Läs: https://www.vasttrafik.se


Använd kartan
X

Platser

Pizzeria Casa Mia

389 m


Boden Pizzeria Falköping

455 m


Céleste - Gourmanderie

513 m


Mössebergsparkens Cafe

520 m


Restaurang Bredablick Mösseberg

539 m


Förskolan Mösseberg

301 m


Mössebergsskolan

318 m


Förskolan Utsikten

325 m


Förskolan Växthuset

452 m


Vuxenutbildningen

517 m


Lidl

2,41 km


Tempo Stenstorp

14,43 km


Allégatan

219 m


Bergsängsvägen

246 m


Falköping Mössebergsparken

345 m


Mössebergsgården

375 m


Mössebergs kurort

532 m


Falköping Centralstation

584 m


Floby station

13,07 km


Stenstorp station

14,51 km


Sandhem station

25,08 km


Skövde Centralstation

29,66 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Falköping Centralstation
  584 m
  4 min
  4 min
  16 min
 • Hållplats
  Allégatan
  219 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Sjö
  231 m
  3 min
  2 min
  7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Madelene eller Petra!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.