Skörstorp Fimsgården

Skörstorp Fimsgården


Skörstorp— Falköping

Skörstorp FimsgårdenSkörstorp— Falköping

Prydlig gård belägen i kulturbygd

Välkommen till Fimsgården - en extraordinär pärla som bär på århundraden av historisk charm & elegans. En gård som gått i generationer och som med varm hand har förvaltats med mycket stolthet. Gården, med sin eleganta mangårdsbyggnad, välskötta ekonomibyggnader samt tillhörande ca 38 hektar åker och betesmark, är nu tillgänglig för ny ägare att vårda samt uppfylla drömmarna om ett boende i idyllisk omgivning.

Hemmet som Berättar Historier

Så fort du kliver genom de vackra pardörrarna till mangårdsbyggnaden, känner du historiens närvaro. Den generösa entrén välkomnar dig till ett hem som är fyllt med karaktär och värme. Brädgolv som berättar historier från gångna tider, ådringsmålade listverk, och generösa sällskapsutrymmen som är perfekta för familjeliv och sociala sammankomster. Det finns gott om plats för den stora familjen här. Bostaden utgörs idag av 156 kvm men ytterligare 61 kvm kan vid behov inredas till förmån för fler sovrum. Entréplan utgörs vidare av generös matsal med fönster i två väderstreck, tv-rum, lantligt kök med tillhörande skafferi, kontor invid strykrum. Via köksentré nås mindre källare och via huvudentrén finns trappa upp till ovanplan. I detta plan finns idag tre sovrum samt lättmöblerat sällskapsrum med öppen spis (ej i bruk). Större oinredd kallvind och bra förvaringsutrymmen.

En Drömgård i Naturskön Miljö

Fimsgården omfamnar ca 38 hektar, varav 20 hektar utgör åkermark samt ca 12 hektar betesmark som sträcker sig i direkt anslutning till gårdscentra. Denna areal ger dig möjligheten att utforska din passion för jordbruk och mindre djurhållning. Ekonomibyggnaderna är i gott skick och här finns utrymme för både dig med djur- och motorintresse. Ladugården är byggd i tegel och trä, höghustyp med loft och logdel delvis med gjuten platta, med lertegel på taket och vatten indraget i fd. mjölkrum. Fristående finns bilgarage och äldre magasin samt mindre hönshus.

En Plats med Historisk Signifikans

Fimsgården har en rik historia och en särskild koppling till kyrkan, då gården tillsammans med kyrkan utgör en extra viktig miljö i vårt kulturarv. Gårdens ägare har genom tiderna tjänat som "nyckelvakt" och ansvarade för att låsa upp och låsa kyrkans vackra port, något som idag helt ombesörjs av kyrkan men ändå är en fin historia.
I trädgården på Fimsgården spatserar hönsen fritt, och du kan njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan du odla dina egna grönsaker, ta långa promenader i det vackra landskapet eller helt enkelt sitta på altanen och njuta av solen hela dagen.

Fimsgården är inte bara ett hem; det är en levande bit av historien och en möjlighet att leva drömmen om det lantliga livet i all dess prakt. Missa inte chansen att äga denna fantastiska gård med en vacker mangårdsbyggnad som i folkmun blivit definition att vara en "Prydlig Gård".

I samband med försäljningen kommer bostaden omfattas av en så kallad dolda fel försäkring, Skyddat Köp. Intressenter av fastigheten kommer tillhandahållas besiktningsprotokoll och ytterligare information.
Fastigheten säljs via anbud med en prisidé om 6 300 000 kr. Anbud skall vara ansvarig mäklare tillhanda senast tisdagen 24 oktober 2023. Anbudsblankett finns under "Dokument & länkar". Vid förekommande fall att flera anbud inkommit till ansvarig mäklare hålls en förhandling mellan anbudsgivare. Säljaren har fri prövningsrätt.

Välkommen att boka er på visning!


Boarea/biarea
156/96 kvm
Driftkostnad
30 778 kr/år
Tomtarea
38.6607 ha
Rum
6 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
FALKÖPING SKÖRSTORP 7:9 och FALKÖPING SKÖRSTORP 5:3
Objekttyp
Gård
Såld
2023-11-01

Mäklarhuset Falköping

Denna gård på Skörstorp Fimsgården såldes av oss 2023-11-01. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Skörstorp Fimsgården.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad