Torbjörntorps gamla skola

Torbjörntorps gamla skola

Slutpris

2 050 000 kr


Torbjörntorp— Falköping

Torbjörntorps gamla skola


Slutpris
2 050 000 kr

Torbjörntorp— Falköping

Gedigen villa med historia

På promenadavstånd cirka 4 km från Falköping med ett lugnt och naturskönt läge ligger Torbjörntorps Gamla Skola, en gedigen villa med anor från 1864. Fram till år 1938 utgjorde denna byggnad folkskola för Torbjörntorps och Friggeråkers församling, idag är det ett charmigt hem med vidbyggt dubbelgarage, stort pooldäck och plats för den större familjen.

Det som framförallt utmärker villan är det stora vardagsrummet med vacker fiskbensparkett och Contura-kamin, här är det inga problem att bjuda hem släkten på middagar under årets olika högtider. Från vardagsrummet nås köket som i grunden är ett retro 70-talskök men som under senare år uppdaterats och moderniserats med bl.a. mosaik ovan arbetsbänk och linoleumplattor på golv. Idag inrymmer villan totalt fyra sovrum och dessutom finns ett stort allrum i ovanplan som för den som önskar kan nyttjas som ett lyxigt master bedroom. I entréplan finns även helkaklad toalett/dusch (2010), tvättstuga samt mindre f.d. toalett. I källarplan väntar en rustik vinkällare med murat valv samt toalett/dusch/bastu med separat källaringång, kanske är det här ni i framtiden bygger en relaxavdelning?

Villan är belägen på en naturskön tomt om 4 705 kvm där en bäck rinner igenom och inger ett inre lugn. Såväl framsida som baksida har trivsamma uteplatser att njuta på, under varma sommardagar svalkar ni er i den egna poolen! Villan värms via jordvärmepump och har 2020 försetts med mekanisk frånluftsventilation. Fastigheten är ansluten till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

I Torbjörntorp finns bl.a. förskola och fritidshem, härifrån går även bussen till Gudhem där skola F-9 finns. Fastigheten kommer vid försäljning vara förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har tecknat "Skyddat köp".
Välkommen på visning för att uppleva fastigheten i sin helhet!


Boarea/biarea
233/140 kvm
Driftkostnad
40 113 kr/år
Tomtarea
4 705 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2020-05-06

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på torbjörntorps gamla skola såldes av oss 2020-05-06. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på torbjörntorps gamla skola.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.