Blåbärsvägen 11 / Floda - Uddared / Floda / Lerum

Stor villa i barnvänliga Uddared med nära till det mesta

Slutpris
3 900 000 kr
Boarea/biarea
183/35 kvm
Driftkostnad
42 430 kr/år
Tomtarea
603 kvm
Rum
6 rum (4-6 sovrum)
Såld
2020-05-06
Bostaden är såld!

Denna villa på Blåbärsvägen såldes av oss 2020-05-06. Se alla våra försäljningar i Floda samt även på Blåbärsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Floda - Uddared är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Floda-Uddared är beläget ca 3 mil från centrala Göteborg med bra kommunikationer både med bil och allmänna färdmedel. Det är gång och cykelavstånd till det mesta som Floda kan erbjuda, förskolor och skolor ligger inom bekväma gångavstånd. Uddared är beläget på en höjd strax utanför centrala Floda och är frukten av en arkitekt tävling i slutet på 60-talet. Området ligger med naturen som granne och när vädret tillåter så finns det badmöjligheter i den närbelägna sjön Sävelången och i närområdet finns andra fina badsjöar som t ex Uspen, Lensjön och Torskabotten. För familjen med idrottsintresse finns det motionsslingor och gym och idrottshall. Floda Centrum bjuder på livsmedelsaffär, apotek, restaurang, vårdcentral samt några små butiker.

Luftig och välkomnande hall med garderober och trapphuset till både övre plan och sutterängvåningen samt gästtoaletten med wc och handfat. Till vänster i hallen så ligger det praktiska och väl tilltagna arbetsköket med matplats, många ljusinsläpp gör att man får en bra känsla av rymd. Intill köket ligger tvättstugan. Köksön gör att man får matplatser till vardags och praktisk förvaring och bra arbetsytor. Matsalen är väl tilltagen och ligger i anslutning till hallen, hör finns plats för matbord 8-10 personer. Sovrum 1 ligger också på detta planet, väl tilltaget och utgång till balkongen på baksidan. På övre plan kommer man upp i ett stort vardagsrum/allrum med stora ljusinsläpp i båda gavlarna, braskamin och högt i tak, här finns det plats för soffgrupp och mediamöbel. Sluttningsvåningen börjar med en hall och man når alla rummen på detta plan. Här nere finns det 3 sovrum varav två är lite större och har garderober. Från det största sovrummet kommer man ut till uteplatsen och trädgården i öster. Här är det lummigt och uteplatsen bjuder på skön skugga varma sommardagar. Badrum med wc, badkar och handfat. Allrummet är väl tilltaget och används idag som ett biljardrum. Det finns också en entré utifrån till sutterängvåningen med kapprum och innanför detta ett förråd.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Ett smart val i Uddared

Uddared är en del av Floda som är en mysig stad på landet i Lerums kommun. Här bor ni med ett bekvämt och kort pendelavstånd till både Göteborg och Alingsås. Idag är Floda ett mindre samhälle som dock befinner sig i ett expansivt skede, med utökning av dess centrum och en hel del nybyggnation. Omgivningarna ger många och vackra naturupplevelser - Floda är beläget vid sjön Sävelången som erbjuder både bad, fiske och båtliv.

Service och Skola

I centrum hittar man all service man kan tänkas behöva, såsom vårdcentral, bibliotek, dagligvaruhandel, delikatess och grönsakshandlare m.m. Här finns det även flertalet restauranger bl. a omtyckta Järnbruket med dess rustika och ombonade miljö. I området ligger Smörblommans förskola för barn 1-5 år, Uddaredsskolan med årskurs F-5 och på ca två km avstånd ligger Alléskolan med årskurs 6-9.

Fritid och Kultur

I området och runt omkring Floda ligger många gårdar med möjlighet till stall för den som har häst. I närbelägna Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Många fina naturstigar och motionsspår finns att tillgå, och för den fiskeintresserade finns det en hel del sjöar runt om att välja mellan. I utkanten av Floda ligger ett populärt utflyktsmål - Nääs slott, vars historia går ända tillbaka till 1529. Med sin orörda 1800-talsinteriör är Nääs slott unikt för Skandinavien. Passa på att fira midsommar här, njut av en god slottslunch eller ha det gott vid sjö och natur, sommar som vintertid.

Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer mellan orterna i kommunen samt med Göteborg och Alingsås. Parkera kan man göra vid Floda station och man slipper då både parkeringsproblem och trängselavgifter i Göteborg. Med tåget är man mitt inne i Göteborgs centrum på 27 minuter. Med bil tar det en halvtimme på tvåfilig motorväg, utan stopp för rödljus eller vägkorsningar.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.