Linnéstaden / Göteborg

Referensnummer
451 981
Boarea
27 kvm
Rum
1 rum
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Stadspuls och liv i rörelse

Längs med älven, med ett storslaget restaurangutbud och en härlig stadspuls, ligger charmiga Linnéstaden. Här bor du i mysiga kvartér i storstaden men med Slottsskogens lugn alldeles runt hörnet.

Restaurangtäta gator och stadspuls

Längs Linnégatan finns ett stort utbud av restauranger och butiker. I denna stadsdel bor du i stadspuls då det på kvällarna finns flera trevliga krogar och barer i området. I Linnéstaden finns också Hagabion som också har ett populärt café. I mysiga Haga kan du besöka unika butiker, caféer och restauranger eller bara njuta av den mysiga atmosfär som finns. Speciellt under vår- och sommartid är Linnéstaden en riktig pärla då stadsdelen kryllar av uteserveringar och människor i rörelse.

Nära populära Slottsskogen

Med Slottsskogen som granne finns det inga hinder att ta sig ut i den fantastiska naturen. Förutom en djurpark är Slottsskogen också en naturlig mötesplats i Göteborg. Här finns stora grönområden perfekta för en picknick eller att umgås med vänner på. I parken finns flera trevliga restauranger och caféer och under vår- och sommartid rekommenderas ett besök bland de vackra azaleablommorna i Azaleadalen. Slottsskogen är också ett bra ställe att promenera eller jogga på. Föredrar du att träna inomhus finns flera gym i Linnéstaden.

Familjeliv och barnlek i Slottsskogen

Slottsskogen är en perfekt plats för barnlek och umgänge med familjen. Här finns flertalet olika lekplatser som omges av vacker natur. Lekplatserna inbjuder barnen till att lära sig mer om naturen och på lekplatsen Plikta finns det cyklar och spel att låna. På måndags- och fredagseftermiddagar anordnas aktiviteter i Slottsskogen för barn mellan 6 och 16 år. I Linnéstaden finns flera förskolor och bland annat grundskolorna Hagaskolan och Nordhemsskolan ligger placerade här.

Historia

År 1882 började Linnégatan anläggas med start vid Järntorget och invigdes 1900. Gatan har fått sitt namn efter blomsterkungen Carl Von Linné då han besökte Göteborg under sin "Västgöta-resa". Gatan planlades med tanken att bli en ny Kungsportsaveny och designades på ett exklusivt sätt med bostadshus i sten och gatan utgjorde en 1000 meter lång boulevard. Där gatan nu ligger låg där innan en bäck vid namn Djupedalsbäcken, eller i folkmun "Råttebäcken". Från Linnégatan kan fästningen Skansen Kronan skymtas som uppfördes i slutet av 1600-talet. Tornet är uppfört i fyra våningar med kanonsalar i de två mellersta. Översta våningen försågs med skottgluggar för infanteri, och i nedervåningen blev det krutmagasin, logement och en ugn att tillverka kanonkulor i.

Fördelar

#Caféer
#Parker/Grönområden
#Restauranger
#Stadspuls
#Uteliv
#Liv i rörelse
#Storstad
#Gym
#Bio
#Restaurangtätt
#Stort shoppingutbud
#Bussar
#Barer
#Butiksgata/köpcentrum
#Stort nöjesutbud

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn