Blåhammarsgatan 13 / Strömmensberg / Göteborg

Soligt läge med balkong!

Slutpris
2 300 000 kr
Boarea
44.5 kvm
Avgift
3 315 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2019-08-30
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Blåhammarsgatan såldes av oss 2019-08-30. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Blåhammarsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Strömmensberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vi presenterar nu en härlig lägenhet om 2 rum och kök som är rejält uppgraderad med möblerbar balkong i soligt söderläge. En halvtrappa upp i denna bostadslänga finner ni den här enastående bostaden med exemplarisk planlösning och otroligt ljusinsläpp. En per­fekt bostad för såväl singeln som för paret. Så fort man kliver innanför dörren inser man att detta är ett hem att trivas i. De fina golven i kombination med de krispigt vita väggarna ger lägenheten en trivsam atmosfär. Tack vare den perfekta planlösningen får man gott om plats med en dubbelsäng i sovrummet samt en matplats för fyra i köket. I hemmets vardagsrum speglar sig de vita väggarna i de generösa fönsterpartierna. Härifrån når ni den väl tilltagna balkongen i söderläge. En perfekt plats för avkoppling under soliga sommardagar.

Området passar er som inte vill välja bort vare sig puls eller lugn. I dessa trakter har ni närhet till allt som kan tänkas behövas . På promenadavstånd finner ni Delsjön för såväl bad som långa promenader och joggingturer. Närheten till både Munkebäckstorget och Olskroken och det nya shoppingstråket ner vid Cirkel-K gör att service och bekvämligheter aldrig är längre än en kort promenad bort. Även Redbergsplatsen, vilket är en knytpunkt för kollektivtrafiken, ligger i närheten. Dessutom finns både buss och spärvagnshållplats ett stenkasst från lägenheten, vilket gör att ni på bara några minuter kan nå innerstadens puls. Gatorna är lagom trafikerade och detta hem känns som en oas i den hektiska vardagen.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Lugnt och naturnära med närhet till storstadspuls

På en höjd med en härlig vy över staden finner du Strömmensberg. Här erbjuds en perfekt kombination av stadsliv och grönskande natur. I denna lummiga stadsdel har du närhet till stadens puls samtidigt som du har möjligheten att njuta av skog och mark.

Soliga gårdar, kultur och butiker

Husslingor som omringar mysiga gårdar skapar en hemtrevlig känsla i stadsdelen och eftersom gårdarna är stora når solen in här. Det i kombination med att husslingorna som ligger runt om skyddar mot vinden gör att gårdarna är en perfekt plats att vara på. I närheten finns bibliotek och café i Kulturhuset Kåken, som ligger i det som en gång var Härlanda fängelse. Den som är kulturintresserad kan njuta av bland annat filmvisningar, vernissager och föreläsningar här. I närområdet finns både närbutiker och kvarterskrogar. Dessutom har du både Redbergsplatsen och Munkebäckstorg inom promenadavstånd som erbjuder en blandad kompott av affärer, matställen och mycket annat.

Grönområden & möjligheter till en aktiv livsstil

Tack vare det korta avståndet till Delsjöområdet och Skatås kan du som bor i Strömmensberg ta del av grönskande natur med härliga badstränder och möjligheter för fiske. Området erbjuder även en aktiv livsstil. I Delsjöområdet kan du spela golf och klättra, dessutom finns det motionsspår och promenadslingor. Vintertid är Delsjöområdet en perfekt plats för att åka pulka, skridskor eller till och med utförsåkning i Brudarebacken som erbjuder besökarna knapplift i backen. I Skatås har du tillgång till frisbeegolfbana, fotbollsplan och beachvolleybollplan. Du kan dessutom hyra kanot eller utnyttja Skatås sportanläggning, gym och motionsspår.

Familjeliv

Närheten till naturen gör Strömmensberg perfekt för familjelivet. De lummiga områdena i närheten är en utmärkt plats för att umgås med familjen och för barnen att leka på. I Kulturhuset Kåken finns öppna förskolan och här anordnas sagostunder för barnen. Dessutom finns både förskolor och skolor i närheten.

Historia

Strömmensberg sägs ha fått sitt namn från brukspatronen på Sävenäs säteri, Olof Ström. På Ströms tid var området obebyggt och det låg senare på 1900-talet till uppgift för Gunnar Sundbärg att stadsplanera denna stadsdel. Eftersom höjden var mycket vindutsatt fick Gunnar lägga stor omsorg när det kom till grupperingen av hus. Detta för att ge lä åt bostadskvarteren och samtidigt kunna ge de så öppna och soliga gårdar som möjligt. Lösningen blev som sagt öppna gårdar med ihopbyggda husslingor som skydd för vinden. På Strömmensbergs höjder kunde Sundbärg dock inte bygga på detta sätt utan uppförde istället Göteborgs första punkthus. Det nya Strömmensberg blev snabbt ett attraktivt område tack vare funktionalismens framfart.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.