Behållare Behållare

Eriksberg, Göteborg
Bratteråsbacken 33

Boarea
64 kvm
Avgift
3 482 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns)

I hjärtat av Eriksberg med mindre än 200 meter till vattnet och kajpromenaden. Förening med mycket god ekonomi. Våning tre - öppen planlösning - stor balkong med sol till ca kl 14.00.

Utgångspris
3 195 000 kr
04
AUG
Onsdag
17:00-17:30

Anmälan krävs / Vänligen kontakta Izabela Nowak för visningstid 0720808756!

I hjärtat av Eriksberg med mindre än 200 meter till vattnet och kajpromenaden. Förening med mycket god ekonomi. Våning tre - öppen planlösning - stor balkong med sol till ca kl 14.00.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Story telling image
Balkong i österläge!
Här kan ni avnjuta flera trevliga kvällar.
Story telling image
Vardagsrum!
Öppen planlösning mot köket samt utgång till den härliga balkongen i österläge.
Story telling image
Badrum!
Mycket fräscht badrum.
Inspiration
Rumsbeskrivning
Beskrivning av samtliga rum
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén i den inbyggda garderoben med skjutdörrar. Ljus färgsättning på väggarna och klinksatt entré; både snyggt och praktiskt regniga dagar.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den öppna planlösningen mot köket ger rummet extra ljus och luftighet. Här finns det gott om plats för soffa och matbord. Härifrån kommer ni ut till den stora balkongen i österläge på vilken ni har sol till ca kl 14.00. En perfekt plats för sköna dagar utomhus under sommarhalvåret.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. I lägenhetens kök finner ni noga utvalda material av hög kvalitet; köksinredning med utdragslådor med mjuk stängning, infälld bänkbelysning under skåpen. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen i anslutning till den generösa matplatsen. Det gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Bänkskivan i massiv ek matchar köksinredningen och skapar en trevlig miljö att vistas i. Samtliga köksvitvaror är kvalitetsmaskiner från Electrolux och består av: kyl/frys, inbyggnadsugn och micro, spishäll och fläktkåpa av märket Franke, integrerad diskmaskin.

Badrummet har många viktiga funktioner som ska samlas på en liten yta. Smakfull och stilren inredning med kommod. Duschväggar i klarglas. På golvet ligger klinker och kakel på väggar. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. I badrummet finns även kombinerad tvättmaskin med torktumlare samt bänkskiva på vilken ni kan stryka och vika den nytvättade tvätten. I väggskåpen ovanför bänkskivan kan ni förvara rengöringsprodukter mm.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Här finns två inbyggda garderober med gott om plats till era kläder.

Övrigt: Genomgående för hela lägenheten är ekparkett på golvet, förutom i hall och badrum där det istället ligger klinker. Rymligt förråd på samma våningsplan några dörrar bort. Parkering i deckhuset på andra sidan gatan.
Fakta
Beskrivning
Boarea
64 kvm
Rum
2 (1 sovrum)
Våning
3 av 3
Byggnadssätt
Byggnadsår
2013
Värme och ventilationsanl.
Fjärrvärme och värmepump-frånluft.
F med återvinning.
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning
66 kWh/kvm och år
Energiprestanda, primärenergital
79 kWh/kvm och år
Sammanställning
Datum: 2021-05-05
Besiktningsman
Kjell-Åke Henriksson, JM AB
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Telia triple play. Specificeras som ett obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån.
Tv-paket kollektiv Lagom.
Telia Bredband via fiber 100/100Mbit/s.
Telia bredbandstelefoni (IP-telefoni)
Förråd
Beskrivning, förråd
Förråd på samma våningsplan som lägenheten.
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Garageplatser i huset går att hyra för 1100 kr/mån. Kö i dagsläget. Närliggande p-hus (Deckshuset) erbjuder ytterligare parkeringsmöjlighet, extern kö. Vid Donnergymnasiet finns uteplatser som administreras av Göteborgs Stad, extern kö. Möjlighet för MC-parkering finns.
Under hösten 2021 (tidigast) kommer laddstolpar installeras i garaget.
Ekonomi
Avgift
3 482 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Avgiften inkluderar värme, kallvatten, Telia Triple play (tv, bredband och ip-telefoni), administrativ kostnad för varmvatten samt bostadsrättstillägg. I avgiften ingår 17kr obligatoriskt tillägg för mätning/admin av varmvatten och 216 kr för Telia triple play.
Försäkring
194 kr/mån
Hushållsström
230 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
424 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 190 kr, betalas av köpare.
Andel i förening
0,7854
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
Benämning
BRF Magasinet på Norra Älvstranden.
Markägare
Föreningen äger marken
Allmänt
År 2013 uppfördes av JM ett flerbostadshus i åtta våningar och fyra souterrängvåningar med totalt 119 bostadsrättslägenheter i det gamla kvarnenmagasinet. Fastigheten är demonterat och restaurerat med bevarat tegel och fasaddetaljer. Insidan gjordes om till bostäder. I entréplan finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. Föreningen är delaktiga i gemensamhetsanläggningarna Sannegården GA:10 avseende sopsug, som förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening och GA:35 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsanordning, länkplatta, hiss, cykelrum, dag-, spill- och kallvattenledningar samt kulvert som förvaltas av Juvels samfällighetsförening. Mer information om byggnadernas historia och föreningen finns på föreningens hemsida brfmagasinet.se
Gjorda renoveringar
2017 Byttes dörrar i garage och gemensamhetsutrymmen. 2018 utfördes femårsbesiktning av bostäderna.
Jobb med installation av laddplatser fortsätter under 2021 samt framtagande av underhållsplan.
Inga större renoveringar planerade i dagsläget.
Övriga utrymmen i föreningen
Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och förråd på samma plan som lägenheten. På plan 01 Bratteråsgatan 33 finns en fullt utrustad gästlägenhet som man kan hyra för 300 kr/natt.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
3 482 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Avgiften inkluderar värme, kallvatten, Telia Triple play (tv, bredband och ip-telefoni), administrativ kostnad för varmvatten samt bostadsrättstillägg. I avgiften ingår 17kr obligatoriskt tillägg för mätning/admin av varmvatten och 216 kr för Telia triple play.
Försäkring :
194 kr/mån
Hushållsström :
230 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
424 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 190 kr, betalas av köpare.
Andel i förening :
0,7854
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Området

Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen

På Norra Älvstranden finner du Eriksberg där de gamla varvsindustrierna gett plats åt bryggor, bostadsområden, restauranger och caféer.

Fördelar med området

Hundvänligt Båthamn Motionsspår Caféer Båtliv Växande område Barnvänligt Gym Liv i rörelse Restauranger Bussar Cykelbanor Badstrand Barer

Längs kajerna i Eriksberg

Här finns det långa promenadstråk. Ända från Lindholmen Science Park kan du promenera till den ikoniska röda Eriksbergskranen. På vägen passerar du Sannegårdshamnen som förr i tiden användes till kol-, koks- och salthamn och idag är bostadsområde. När du sväng runt Sörhallsberget kan du ta sikte på Ostindiefararen Göteborg som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Därefter kan du gå längs bryggorna och blicka ut över Göteborgs hamnområde.

Ta båten

Ett måste är att se stadsdelarna från vattnet så passa på att ta färjan i någon riktning. Om du åker från centrum kliver du på antingen vid Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Då kliver du sedan av vid antingen Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg. Du kan även åka fram och tillbaks till Klippan vid Röda Sten för att uppleva en spektakulär båttur i Göteborg hamnområde.

Restauranger & Caféer

I Eriksberg är utbudet av restauranger och caféer mycket stort. Längs med vattnet finner du en uppsjö av olika serveringar, exempelvis Piga och Tapas by River eller varför inte ta en mysig fika på Café Kvarnpiren eller SeaCup. Om du hellre vill ta hem något och äta på finner du Stenugnsbageriet BAKA utmed Eriksbergskranen. Med andra ord är utbudet brett och du kommer aldrig behöva gå hem hungrig.

Historia

Eriksberg är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. En tidigare industri- och varvskoncern. Från början hade den lilla verkstaden ute på Hisingen sitt ursprung i en "galvanisk inrättning", Ericsbergs metall och tackjerns-gjuteri, vars tillkomst kungjordes i en annons i Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidning. Det var av allt att döma den första specialiserade galvaniseringsverkstaden i Sverige.
Eriksberg var även plats för stora skeppsvarvt som reparerade och byggde fartyg. Där har bland annat Ostindiefararen Götheborg sjösatts 1738 vilken gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. I hamnen var det full fart i början på 1900-talet. Många fartyg av olika storlekar rörde sig runt där. Bilden visar några segelskutor i hamnen omkring 1905. Vid stiltje fick man ta till årorna för att komma till kajen.

Använd kartan
X
Platser
  • Eriksbergs Pizzeria
   209 m
  • Harmoni Sushibar
   225 m
  • DIALOGS HOTELS SUSHI
   230 m
  • Feskarbrittas kro
   233 m
  • Sjöporten
   238 m
  • Donnergymnasiet
   86 m
  • NTI-Vux
   323 m
  • Lärarpartner Sverige AB
   359 m
  • Förskolan Tindra
   385 m
  • Prebendegatan
   435 m
  • Tempo
   349 m
  • ICA Supermarket
   923 m
  • Hemköp
   1,13 km
  • Sörhallstorget
   195 m
  • Eriksbergstorget
   202 m
  • Eriksbergs Färjeläge
   281 m
  • Danaplatsen
   301 m
  • Tidskriften Simfrämjaren
   359 m
Avstånd
 • Lokalt centrum
  527 m
  2 min
  3 min
  8 min
 • Grönområde
  72 m
  2 min
  2 min
  5 min
 • Hållplats - Sörhallstorget
  195 m
  3 min
  2 min
  7 min
 • Hav
  1,81 km
  9 min
  7 min
  27 min
 • Sjö
  194 m
  2 min
  2 min
  7 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren