Fridhemsgatan 29b / Kungsladugård / Göteborg

Tvåa i klassisk funkisstil i populära, trivsamma och härliga Sandarna.

Slutpris
2 370 000 kr
Boarea
47 kvm
Avgift
3 750 kr/mån
Rum
2 rum
Våning
2 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2020-02-11
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Fridhemsgatan såldes av oss 2020-02-11. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Fridhemsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Kungsladugård är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Om du är ute efter ett hem som både är praktiskt och charmigt kan den här lägenheten från funkiseran vara helt rätt för dig. På Fridhemsgatan i Sandarna hittar vi denna lägenhet vars generösa ljusinsläpp gör det lätt att trivas. Känslan av hemtrevnad är svår att sätta fingret på, men det är ingen som kan missa att den är närvarande i det här hemmet.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en funktionell och lättmöblerad hall med goda avhängningsmöjligheter. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett stort, rogivande och ljust sovrum med klädkammare och plats för dubbelsäng. Köket är tidstypiskt, socialt och funktionellt med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och plats för matbord och stolar. Det rymliga, lättmöblerade och sociala vardagsrummet bjuder på generösa sällskapsytor, vacker utsikt, fint ljusinsläpp och härliga umgängesytor. I badrummet finns toalett, dusch, kommod, handfat och förvaringsskåp.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här tvåan finns en ljus, mysig och balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder sol hela dagen, lättmöblerade ytor och plats för matbord och stolar.

För dig som uppskattar ett centralt beläget boende är denna bostads läge i Sandarna optimalt. Här finns Älvsborgsbron, Klippan, Majorna, Linnéstaden och Slottsskogen ett stenkast från lägenheten och en kort promenad bort ligger Avenyn, Järntorget och Långgatorna. Dessutom har du Frölunda Torg inom pendlingsavstånd. Bor du i Sandarna har du med andra ord nära till det mesta!
Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Levande småstadskänsla intill lummig natur

De många caféerna, restaurangerna och småbutikerna ger Kungsladugård en levande småstadskänsla och med lummig natur runt hörnet är detta det perfekta området.

Nöje och kultur

I Kungsladugård finner du Mariaplan som är känt för sitt café- och restaurangliv. Där finns också ett antal butiker och även om utbudet inte är det största så har det som säljs blivit noggrant utvalt för att passa vem som helst. Norra delen av Kungsladugård är kantad av landshövdingehus medan den södra delen är fullspäckad av vackra villor och radhus vilka uppfördes mellan 1920 och 1950. I Kungsladugård har du även nära till älvinsläppet där det finns gott om uteserveringar samt konsthallen Röda Sten och den välkända fisk- och skaldjursrestaurangen Sjömagasinet.

Lummig natur runt hörnet

Intill Mariaplan ligger plaskdammen Plaskis som på sommarhalvåret fylls av lekande barn. Även vinterhalvåret är populärt då backen från Kungsladugårdsskolan inbjuder för pulkaåkning om snön lägger sig. Kungsladugård gränsar också till Slottsskogen som erbjuder snirkliga stigar, picknickytor, motionsspår och även djurpark. Kungsladugård ligger också nära Svaleboskogen som är rikt på fågelliv och grönskande natur.

Kommunikationer

Du tar dig lätt till och från Kungsladugård med spårvagn 3, 9 och 11 och det finns hållplatser vid Mariaplan, Sannaplan, Vagnhallen, Ostindiegatan, Godhemsgatan, Klintens väg, Högsbogatan och Bokekullsgatan. För mer information, se vasttrafik.se.

Historia

Kungsladugård är ett ställe med historia. Namnet har den av att gården hört till Gamla Elfsborgs slott förr i tiden. P.A Granberg berättar en gång i sin Göteborgs Historia att, "gården var anslagen till Landshövdingen, vars lön den till en del utgör, och de på förutnämnda trakter liggande lägenheter betala till honom en viss grundränta". På den tiden var Kungsladugård den största kronogården i trakten. Den gamla bilden visar Kungsladugård med manhus och tillhörande ekonomibyggnader. Sanna-området, eller som det en gång kallades, Kungsladugårds utmarker, var i slutet på 1800-talet illa beryktat. Kungsladugårdsborna sade att "sockerbruksdrängarna och slöddret från Majornas krogar höllo till och trakasserade de vägfarande. Men med en stigande civilisationen har det blivit bättre", skriver Fredberg.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.