Lars Kaggsgatan 47b / Göteborg

Totalrenoverat 2017

Slutpris
1 875 000 kr
Boarea
35 kvm
Avgift
2 575 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2020-03-05
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Lars Kaggsgatan såldes av oss 2020-03-05. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Lars Kaggsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Lars Kaggsgatan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här är allt redan gjort - bara att flytta in. Högst upp i huset finner du denna ljusa genomgångslägenhet i oklanderligt skick som i föreningens regi fick en totalrenovering 2017. Ett boende i hög klass där du bland annat erbjuds stilrena materialval, fint ljusinsläpp och downlights i alla rum. BRF Bellevue är en mycket stark förening som nyligen inkluderat 1 GBIT bredband i avgiften och har dolda tillgångar i form av 15(!) hyresrätter som vid hyresgästens utflytt ombildas till bostadsrätter = stora framtida kapitaltillskott till föreningen. Lägg därtill att de flesta större renoveringar är gjorda, se årsredovisning för mer info.

Expansiva Gamlestaden växer så det knakar, idag finns här ett torg, affärer och restauranger och inom en snar framtid kommer utbudet vara betydligt större. Skulle du trots det tröttna på utbudet i Gamlestaden kan du ta spårvagnen 150 meter från bostaden (hållplats Bellevue) och nå centrala Göteborg på knappt tio minuter. För den friluftsintresserade finns Prioritet Serneke Arena i Kviberg nära till hands där du bland annat kan åka längdskidor och spela fotboll. Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Gamlestaden - ett blomstrande område med småstadskänsla

Gamlestaden grundades redan år 1473, två hundra år innan Göteborgs nuvarande stadskärna dikades ur och bebyggdes. Här hittar du charmiga second hand-butiker, livliga marknader, lokalt öl- och vin och en växande krogscen.

Internationella smaker och svenska fikafavoriter

I Gamlestaden hittar du det kantonesiska köket, Hing Wa med rätter från Guangdong-provinsen. Restaurangen ligger på Hornsgatan och det sägs vara en av Sveriges bästa kinesiska restauranger. Al Habesha, beläget på Brahegatan har tagit hit den etiopiska matkulturen till Göteborg och irakiska Nergiz Kebab bjuder på falafel och grillat kött serverat i ett speciellt tunnbröd. Det erbjuds med andra ord en bred valmöjlighet när det kommer till mat och restauranger. På Brahegatan finner du även Cederleufs & Svenheimers konditori som är väldigt populärt där du hittar ett brett sortiment av fikabröd. Är du sugen på något att dricka finns det många lokala bryggerier. Ta dig en lokal hantverksöl på Spike Brewery eller om vinet lockar mer så ta en promenad till vinbaren Wine Mechanics.

Välfyllda secondhandbutiker & färgstarka marknader

Är du ett fan av gamla prylar. Då kan du ta en titt inne hos Easy Living som erbjuder ett urval av möbler, inredning och kuriosa. Två spårvagnsplatser bort finner du Holmens marknad och Stadmisionen samt Bellevue marknad. Är du mer sugen på att pruta och handla gammeldags kan du bege dig bort till Kvibergs marknad och hoppa av spårvagnen vid hållplatsen Kviberg.

Natur och en aktiv livsstil

Är du ute efter fina vyer över staden så ska du klättra upp på Bunkebergets höjder för att blicka ut över staden. Är du en person med en aktiv livsstil finns det även på Bunkeberget en Skatepark. Gillar du andra aktiviteter kan du besöka Gamlestadshallen eller Gamlestadsvallen för ett spela fotboll eller liknande. Tycker du om racketsport kan du hoppa på bussen som tar dig till Alelyckans Sportcenter där det finns många badminton-, tennis- och squashbanor att bränna några kalorier på.

Historia

Gamlestaden är idag det äldsta området i Göteborg. Den senmedeltida staden Nya Lödöse, en av Göteborgs föregångare, har grävts fram vid Gamlestadens nya pendeltågsstation och är norra Europas största stadsarkeologiska undersökning. På 1900-talet var det mycket livat på Säveån som flöt förbi Gamlestaden. Där kunde man ofta se bogserbåtar släpa sin last och fiskare som försöker få hem sig lite middag. Den fiskande gubben på bilden drömde nog inte om att det 40 år senare skulle passera en tunnel under honom. Bilden är tagen 1920 från Säveåns södra strandkant och till höger ser man Västgötabanans lokstallar.

Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.