Flöjtgatan 23
Flöjtgatan 23
Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Flöjtgatan 23


Ruddalen— Västra Frölunda— Göteborg

Flöjtgatan 23


Kommande försäljning

Ruddalen— Västra Frölunda— Göteborg

Välplanerad bostad i populära Ruddalen

Attraktiv tvårummare med balkong i västerläge! Med ypperligt läge näst högst upp i huset hittas denna välplanerade bostad med fönster i två väderstreck och utan insyn. Bostaden bjuder på generösa förvaringsmöjligheter, en separat klädkammare samt fräscht kök och badrum. Det inbjudande vardagsrummet är lätt att möblera och här hittas även utgången till den härliga balkongen med eftermiddagssol. Stabil BRF!


Boarea
55 kvm
Avgift
4 248 kr/mån
Rum
2 rum

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring Flöjtgatan 23 Anmäl intresse.

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

55 kvm

Rum

2 rum


02
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Via Tele2


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I föreningen finns 68 parkeringsplatser på övre däck. Plats kan hyras till en kostnad om ca 230 kr/månad respektive 260 kr/månad med eluttag. Föreningen förfogar dessutom över 53 parkeringsplatser i nedre däck. Plats kan hyras till en kostnad om 260 kr/månad respektive 300 kr/månad med eluttag


Ekonomi

01
Avgift

4 248 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme och varmvatten

Kommentar, månadsavgift

Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer för digital-TV (basutbud), bredband (200 Mbit/s) och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning (IMD)

Försäkring

167 kr/mån

Hushållsström

150 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

317 kr/mån

Kommentar driftskostnad

Driftskostnader gäller för nuvarande ägare och kan variera beroende på antal personer i hushållet, livsstil, avtal osv.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 313 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

525 kr

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

HSB BRF Järnbrott i Göteborg.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

HSB BRF Järnbrott är en stabil förening bestående av 175 lägenheter fördelat över 5 hus med 26st uppgångar som har tre eller fyra våningsplan. Därutöver finns en föreningsexpedition, en gästlägenhet och två kommersiella lokaler som hyrs ut till utomstående. Samtliga hus har källarutrymmen som innehåller förråd, tvättstugor och plats för cykelförvaring. Föreningens hus omges av lummig grönska och eftersom Flöjtgatan är en återvändsgata med minimal trafik så upplevs boendemiljön som väldigt lugn. Centrala Göteborg nås ändå enkelt med spårvagn då tre linjer passerar alldeles intill.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att installera ledstolpar.

Gjorda renoveringar

2006 genomfördes stamrenovering. Samma år byggdes samtliga badrum om helt.
2008 renoverades samtliga fasader.
2014-2015 byttes takpannor och lades nockband där läckage påträffats.
2018 utfördes en radonsanering, upprustning av lekplatsen samt målningsarbeten i källarutrymmen och det gjordes en översyn av tvättstugorna. Även taket renoverades under året.
2019 slutfördes projektet med att få ner radonhalterna. Säkerhetsdörr till styrelserummet och gästlägenheten har installerades. Balkongtvätt har utförts.
2019/2020 byttes låssystemet ut till entrédörrarna och ett taggsystem installerades.
2020/2021 renoverades södergavlar av fasaderna på Flöjtgatan 10 och 27.
2021/2022 utfördes installation av IMD för hushållsel samt underhållsspolning och filmning av avloppsstammar.
2022 utfördes ett omfattande dräneringsarbete samt renovering av föreningens gård och grönytor.
2023 installerades LED-lysrör i alla armaturer i samtliga källare, de flesta försedda med rörelsesensor.

Övriga utrymmen i föreningen

Övernattningslägenhet och festlokal som medlemmarna kan nyttja. Det finns även ett par trevliga och nygjorda grillplatser med plats för ett flertal personer. Övriga gemensamma utrymmen är tvättstugor, cykelförråd, grillplats, och boulebanan

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Området

01

I natursköna Ruddalen bor ni lugnt och skönt nära alla nödvändigheter. Ett stenkast från bostaden ligger Ruddalens idrottscentrum. Här kan du träna i gym både ute och inne och bada bastu. Här finns fina motionsspår, en frisbeegolfbana och fotbollsplaner. Vintertid kan du åka skridskor på någon av isbanorna och mellan maj och oktober kan du åka inlines. Blir man badsugen under sommaren är det bara att ta cykeln ner till någon av badplatserna vid havet.

Spårvagnarna stannar bara några minuter från uppgången (hållplats musikvägen). Det tar inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. Inom ca 15 minuter promenad ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Vill man handla närmre hemmet finns Willys och Lidl inom gångavstånd. Andra populära shoppingcentrum är Sisjön och köpcenter 421 i Högsbo.

Kommunikationer

Närmsta spårvagnshållplatser är Nymilsgatan och Musikvägen, som båda ligger en kort promenad bort från Flöjtgatan. Därifrån tar man sig enkelt till centrala Göteborg eller Frölunda torg som också är en knutpunkt för kollektivtrafik.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 248 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme och varmvatten
Kommentar, månadsavgift
Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån tillkommer för digital-TV (basutbud), bredband (200 Mbit/s) och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning (IMD)
Försäkring
167 kr/mån
Hushållsström
150 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
317 kr/mån
Kommentar driftskostnad
Driftskostnader gäller för nuvarande ägare och kan variera beroende på antal personer i hushållet, livsstil, avtal osv.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 313 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
525 kr
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Mäklaren om Ruddalen  i göteborg

Mäklaren om Ruddalen

Ruddalen, en lugn oas med staden nära till hands. Med butiker, kaféer och restauranger några hållplatser bort, blir det enkelt att njuta av det pulserande stadslivet när du känner för det. Ruddalen ger dig flexibiliteten att välja mellan lugnet i naturen och energin från stadens rytm – allt inom bekvämt räckhåll.


01
Fördelar med området
Ishall Utegym Parker/Grönområden Hundvänligt Bussar Lokal spårtrafik Barnvänligt Motionsspår Cykelbanor Lugnt

02
Att bo i Ruddalen

Naturen spelar en central roll i Ruddalen, där frodiga grönområden och pittoreska parker blir en naturlig förlängning av ditt hem. De välplanerade gröna lungorna ger inte bara en känsla av ro och frid, utan skapar också möjligheter för picknickar, lek och avkoppling. Det är en plats där barnen kan utforska och skratta medan vuxna njuter av stillheten i naturen. Familjevänligheten genomsyrar området, med skolor och förskolor som omringar det, vilket skapar en trygg och inspirerande miljö för barn att växa upp i. Skolans ljud och glädjefyllda barnskratt blandas harmoniskt med fågelsången från de gröna omgivningarna.

Inom gångavstånd ligger Frölunda Torg, med dess breda utbud av butiker och restauranger. Vill man handla närmre hemmet finns Willys och Lidl inom gångavstånd. Andra populära shoppingcentrum är Sisjön och köpcenter 421 i Högsbo.

För den aktiva individen finns Ruddalens idrottscentrum som erbjuder fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter samt naturstigar som passar perfekt för löpning och skogspromenader. Här är det lätt att upprätthålla en hälsosam livsstil medan du njuter av den friska luften och det vackra landskapet.

I närheten ligger även Positivparken med ett brett utbud av utomhusaktiviteter, som parkourpark, studsmattor och tema-lekplats. Parken har också boulebana och grillplatser.

Sammanfattningsvis erbjuder Ruddalen en unik kombination av natursköna omgivningar, bekvämligheter och gemenskap, vilket gör det till ett eftertraktat område för dem som söker en balanserad livsstil.


03
Kommuiknationer

kommunikationsmöjligheterna är lika smidiga som livsstilen är varierad. Oavsett om du pendlar till jobbet eller utforskar staden, har du alltid nära till bekväma och effektiva färdsätt.

För dem som föredrar kollektivtrafik är busshållplatser och spårvagnsstationer lätta att nå, vilket ger en direktkoppling till stadens centrum och andra områden. Till Linnéplatsen tar det ca 20 minuter.

För dem som föredrar att köra bil finns välplanerade vägnät som knyter samman Ruddalen med de omgivande områdena. Det gör det enkelt att ta sig ut på vägarna och utforska omgivande städer eller natursköna platser.

För de som gillar att cykla finns säkra och tillgängliga cykelvägar som gör det möjligt att både träna och komma runt på ett miljövänligt sätt.


Använd kartan
X

Platser

Sushi Koi

291 m


Frölunda Thai Kök

313 m


La Forteza restaurang & Pizzeria HB

337 m


Albeek Restaurang

341 m


Seyfi's restaurang & bar KB

598 m


Orkestergatan 35

98 m


Nymilsgatan

231 m


Förskolan Valen

266 m


Bildradiogatan

340 m


Flatåsskolan

361 m


Lidl

746 m


Hemköp

1,16 km


Nymilsgatan

179 m


Frölunda Musikvägen

333 m


Göteborg Lantmilsgatan

590 m


Frölunda Positivgatan

646 m


Armlängdsgatan

772 m


Mölndal Station

5,83 km


Liseberg station

5,95 km


Göteborg

6,02 km


Göteborg Åkareplatsen

6,07 km


Göteborg Centralstation

6,26 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Mölndal Station
    5,83 km
    13 min
    28 min
    -
  • Hållplats
    Nymilsgatan
    179 m
    2 min
    2 min
    5 min
  • Hav
    2,98 km
    8 min
    12 min
    39 min
  • Sjö
    424 m
    3 min
    2 min
    7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.