Behållare Behållare

Centrum, Göteborg
Postgatan 1

Boarea
85 kvm
Avgift
4 713 kr/mån
Rum
2 rum
Våning
5 av 5 (Hiss finns)

Lyxig vindspärla med terrass i bästa läge och möjlighet till extra rum!

Unikt tillfälle att förvärva denna genomgångs vindslägenhet i en av Göteborgs mest centrala stadsdelar Nordstaden! Den exklusiva bostaden erbjuder trevliga attribut såsom stort takterrass i söderläge och ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden är smakfullt renoverat med fokus på stilrena detaljer. Köparen har möjlighet att via enkla medel skapa ett extra rum . Föreningen bjuder även på trevliga mervärden för dig som medlem såsom övernattningslägenhet och låg belåningsgrad. Se gärna min presentationsfilm.

Anmäl ditt intresse på vår hemsida eller kontakta mig direkt vid frågor eller önskemål om förhandsvisning!

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Utgångspris
4 990 000 kr

Lyxig vindspärla med terrass i bästa läge och möjlighet till extra rum!

Unikt tillfälle att förvärva denna genomgångs vindslägenhet i en av Göteborgs mest centrala stadsdelar Nordstaden! Den exklusiva bostaden erbjuder trevliga attribut såsom stort takterrass i söderläge och ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden är smakfullt renoverat med fokus på stilrena detaljer. Köparen har möjlighet att via enkla medel skapa ett extra rum . Föreningen bjuder även på trevliga mervärden för dig som medlem såsom övernattningslägenhet och låg belåningsgrad. Se gärna min presentationsfilm.

Anmäl ditt intresse på vår hemsida eller kontakta mig direkt vid frågor eller önskemål om förhandsvisning!

Sponsrade länkar
Story telling image
Vidsträckt utsikt i bästa läget
Njut av solen och utsikten över Göteborgs kända kyrktorn dygnet runt!
Story telling image
Ljus från 3 vädersträck
Lyxig vardagsrum med stora sällskapsytor och möjlighet till extra rum!
Story telling image
Exklusiva materialval
Lägenheten genomgick en omfattande renovering under 2019 så köparen kan bara flytta in!
Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
Hall
Direkt vid ingången välkomnas vi av ljusinsläppet från den stora terrassens glasdörrar på höger sida. Platsbyggd garderob för av hängning finns på vänster sida. Genomgående ljus enstavsparkett med vitmålade väggar.
Takterass
Rymlig takterrass i söderläge! Tack vare installation av elektronisk heldragna markiser, värmelampor samt HUE-färgbelysning kan man njuta av utsikten över takåsarna och kyrktornen i området oavsett tidpunkt på dygnet eller året.
Kök
Modernt och stilrent kök som genomgick total renovering under 2019 och är fullt utrustad för dig med höga krav. De exklusiva vitvarorna som den kombinerade kyl och frysen, inbyggda mikrovågsugnen, ordinarie ugnen, hällen, diskmaskinen samt vinkylen installerades i samband med renoveringen. Här finns det plats för många matgäster att avnjuta utsikten över innergården och takåsarna under middagarna.
Badrum
Stort och fullt utrustad badrum med vita helkaklade väggar som bryts av mot beige klinkergolv som värmer fötterna. Tvättmaskin med plats för torktumlare i direktanslutning till badrummet. Här finns en duschhörna, handdukstork samt generöst med utrymme för förvaring.
Sovrum
Lyxigt och insynsskyddat sovrum där det erbjuds goda förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsgarderob. Den mörkblåa fondväggen bryter fint mot det vita i rummet. Heltäckningsmattan och den fantastiska utsikten över älven skapar en genuin hotellkänsla med hemmets komfort.
Vardagsrum
Vardagsrummet är lägenhetens hjärta med vitmålade väggar och enhälligt ljust enstavsparkett. Tack vare att nuvarande ägarna har premierat yta framför antal rum erbjuder vardagsrummet stora sällskapsytor för trevliga hemmakvällar och middagsbjudningar. Här kan du slå dig ner i soffan efter en dag på jobbet och få ny energi från ljuset som strålar genom takkupan, vardagsrumsfönstret på höger sida samt terrassens glasdörrar. För de som har behov av ett extra rum går det enkelt att sätta upp en vägg som presenterat i de alternativa planlösningarna och samtidigt bevara rikligt med ljusinsläpp,
Fakta
Beskrivning
Boarea
85 kvm
Rum
2 rum
Våning
5 av 5
Byggnadssätt
Byggnadsår
2003
Kommentar, byggnad
Föreningens byggnader består av fem huskroppar varav fyra ombyggda ti 11 flerbostadshus i 5-7 våningar och ett nybyggt (2003) 6-vånings flerbostadhus. Fastigheten innefattar 50 bostadslägenheter. Utöver dessa finns en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra enligt särskilda regler. Lokalen används även som sammanträdesrum och arkivrum för föreningen. Under de äldre husen finns källarutrymmen av "torpargrundstyp" med begränsad ståhöjd i de flesta avsnitten. Det nybyggda huset saknar källargrund utan är byggt på platta på mark. I markplan finns två förrådsrum (lägenhetsförråd) och ett apparatrum huvudsakligen för värme och vattenförsörjning. Dessutom finns i marknivå ett återvinningsrum och två cykel förråd.
Värme och ventilationsanl.
Samtliga lägenheter i BRF hembygden är kopplat till ett gemensamt fjärrvärmesystem. Under 2021 avser föreningen att göra en större översyn av värmesystemet med byte av termostater och intrimning och balansering av systemet för att optimera såväl inomhusklimat samt driftskostnader.

Föreningen har ett gemensamt fläktsystem vilket för att en eventuell ny köksfläkt måste ha samma funktion som den ursprungliga för att inte orsaka olägenhet för grannarna. I den boendepärm som skall följa lägenheten finns fläktar, Franke Futurum beskriven.

Läs mer: https://brfhembygden.se/mitt-boende/varme
Allmän information
Föreningen registrerades 2002-10-15 hos Bolagsverket.
Föreningens senaste stadgar antogs och uppdaterades på årsstämman 20 I 6-05-18 samt 2017-05-17. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2003-02-12.
Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun.

Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4B, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år ett Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga nämnda adresser av JM. Samtidigt nybyggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 st lägenheter. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. En gästlägenhet med kokvrå finns att hyra, 2 cykelförråd samt ett mycket välskött återvinningsrum. Hemtrevlig stenbelagd innegård med växter och utemöbler som tas väl om hand.
Renovering omarbetning etc
2019- Ett nytt koncept för Bredband och Digital-TV installerades av Telenor under februari månad till stor
tillfredställelse för medlemmarna.

2019- Celanders Måleri utförde under sommaren fönstermålning enligt uh-planen, etapp I fönster ut mot
gatorna. Ett fullgott arbete utfördes vilket också inkluderade viss renovering av träkarmar och
fönsterputs.

2019 -Under året utföll ett relativt sett större underhållsbehov jämfört med de senast årens utfall. 81.a uppstod en vattenskada i lgh 231 med påverkan på lgh 221 samt ett behov att byta ut ett antal takfönster-kupor för lgh 161 och 162 p.g.a. ryttna fönsterkarmar.

2019 - Grundvattennivåer i samtliga källarplan mättes och dokumenterades av SBC under året. Årlig mätning av sättningar i fastigheterna har också genomförts och detta sammantaget utgör ett värdefullt
referens-material beaktat bygget av Västlänken.

2019 - Ett digitaliseringsprojekt har genomförts under året med fokus på att uppgradera Hemsidan och
möjliggöra bl.a.:

- digital bokning av gästlägenheten och med nyckeln i ett nyckelskåp.
- distribution av nyheter/ meddelanden via Hemsidan samt grupputskick av mail till medlemmarna.
- effektiv digital lagring av styrelsematerial och motsvarande.

2020 - Celanders upphandlades senare under 2019 för etapp 2, fönster mot innergården, vilket genomfördes under
försommaren 2020.

2020 - Styrelsens förstudie beträffande risker och möjliga konsekvenser av Västlänken projektet redovisades vid årsstämman i maj månad. Stämman biföll och beviljade finansiella medel för att genomföra styrelsens förslag att dels installera utrustning för att mäta portryck och nedre grundvatten och dels utföra en grundundersökning.
Kommande renoveringar
Årsstämman under 2019 gav också styrelsen mandat och beviljade finansiella medel för styrelsen att följa upp och agera gentemot Grandabs planer att uppföra ett hotell på grannfastigheten Nordstaden 13 :4. Efter utvärdering kallade styrelsen till en extra stämma i september och presenterade ett förslag till avtal mellan Grandab och Hembygden. Stämman biföll förslaget innebärande att Grandab vid ett uppförande av hotellet skall bygga loss hotellet från Smedjegatan 3s brandmur.
Övriga utrymmen
Föreningen har en fullt utrustad gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för 300 kr/natt. Gästlägenheten ligger med fönster ut mot Postgatan och har en dubbel bäddsoffa, enkel soffa, TV, skrivare och köksutrustning med matbord samt porslin för flera personer. Här kan gästerna få en hotellkänsla vid sina besök.
Energideklaration
Specifik energianvändning
114 kWh/kvm och år
Energiprestanda, primärenergital
127 kWh/kvm och år
Sammanställning
Datum: 2019-06-03
Besiktningsman
Johannes Drewitz, Bengt Dahlgren AB
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
TV/bredband
TV och bredband 250 Mbit via Telenor och ingår i avgiften.

Bredband
Telenor är leverantör av bredband via bredbandsuttaget i lägenheterna.
Alla lägenheter är anslutna med hastigheten 250 Mbit och bredbandet ingår i månadsavgiften.
I tjänsten ingår även TV Flex och Telefoni Mini.

Priser för uppgradering bredband
500 Mbit 149 kr/mån
1000 Mbit 399 kr/mån

Ingen bindningstid om man väljer att uppgradera dvs. man kan byta mellan hastigheter hur man vill. Priset ovan är totalpriset per månad inklusive den obligatoriska avgiften.

TV
Hela basutbudet ingår i månadsavgiften plus åtta extra kanaler som du väljer själv.

Telefoni
Telenor erbjuder även fast-telefoni. Då används bredbandsnätet istället för telefonnätet.
För att nyttja tjänsten krävs bara en telefonibox som enkelt kopplas till bredbandet. Ingen aktivering eller ytterligare åtgärd krävs!

Läs mer: https://brfhembygden.se/mitt-boende/bredband
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad och kötiden är ca 1år enligt Apoca.
Ekonomi
Avgift
4 713 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften. 250 mbit och bas utbud för TV med 8st valfria tillvals kanaler ingår.
Försäkring
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg tecknat till föreningens fastighetsförsäkring. Detta innebär alltså att det räcker att ha en en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg. På så sätt har samtliga en försäkring som täcker skador i lägenheten på ytskikt och fast inredning vid vatten- och brandskador. Dessutom underlättas skaderegleringen när samma bolag handlägger såväl fastighetsskadorna som lägenhetsskadorna. Den egna hemförsäkringen täcker enbart skador på lösöret dvs lös inredning möbler, kläder o dyl vid vatten- och brandskador i lgh.

Omfattning bostadsrättstillägg:
Brand, vatten- och inbrottsskador (Fullvärde)
Allriskskada (Fullvärde)
Självrisk 1500 kr vid brand-, inbrotts-, hushållsmaskinskada, 3000 kr vid vattenskada
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening
1,68240
Andel av årsavg.
1,68
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad (5416 kr / m²) och har inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen
Benämning
Brf Hembygden
Markägare
Marken upplåtes med äganderätt
Området
Kommunikationer
Med kommunikationer från Stenpiren tar man sig enkelt till Eriksberg och Lindholmen via färja och till de övriga distrikten i Göteborg via spårvagn eller bussar. Älvsnabben kör via hållplatserna Lilla Bommens hamn - Stenpiren - Lindholmspiren - Slottberget - Eriksbergs färjeläge - Klippans Färjeläge och tillbaka. Det finns plats för cyklar på fördäck ombord på Älvsnabben. Du kan ta med dig cykel utan extra kostnad. Trafiklinjerna 1, 9, 50, 60, 285, X2 och Röd tar dig över hela Göteborg.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
4 713 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften. 250 mbit och bas utbud för TV med 8st valfria tillvals kanaler ingår.
Försäkring
Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg tecknat till föreningens fastighetsförsäkring. Detta innebär alltså att det räcker att ha en en hemförsäkring utan bostadsrättstillägg. På så sätt har samtliga en försäkring som täcker skador i lägenheten på ytskikt och fast inredning vid vatten- och brandskador. Dessutom underlättas skaderegleringen när samma bolag handlägger såväl fastighetsskadorna som lägenhetsskadorna. Den egna hemförsäkringen täcker enbart skador på lösöret dvs lös inredning möbler, kläder o dyl vid vatten- och brandskador i lgh.

Omfattning bostadsrättstillägg:
Brand, vatten- och inbrottsskador (Fullvärde)
Allriskskada (Fullvärde)
Självrisk 1500 kr vid brand-, inbrotts-, hushållsmaskinskada, 3000 kr vid vattenskada
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
1,68240
Andel av årsavg. :
1,68
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad (5416 kr / m²) och har inga planerade avgiftsförändringar.
Bli redo för budgivning

För att vara med och buda behöver du ett lånelöfte.
Räkna på hur mycket du kan låna och ansök – du får svar direkt.

Skaffa ett riktigt bra bolån

Slipp förhandla om bolåneräntan. Du får alltid din bästa ränta
direkt när du skaffar bolån hos oss.

Utan knepiga villkor, utan förhandling, utan helkundskrav.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?

Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Boka fri värdering
Området

Hjärtat av Göteborg - Både då och nu

Omgiven av vallgraven bor du i det som en gång var det ursprungliga Göteborg. Då Kvarnberget och Otterhällorna ansågs vara ett bra skydd mot fienden byggdes vallgraven och vallarna för att skapa ytterligare skydd. Läget intill älven var ännu en anledning att det var på just denna plats staden grundades år 1621.

Läs mer
Använd kartan
X
Platser
  • Thörnströms Privata Rum
   17 m
  • Restaurang Himalaya
   42 m
  • Le Pain Francais (Nordstan)
   71 m
  • Ölrepubliken
   72 m
  • Bhoga
   90 m
  • Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
   39 m
  • Kronhusparken
   60 m
  • Rytmus
   71 m
  • NTI-skolan Göteborg
   76 m
  • Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum
   104 m
  • Lidl
   415 m
  • Hemköp
   416 m
  • Otterhällans Jourlivs Supermarket
   502 m
  • Hemköp Göteborg Vasagatan
   1,01 km
  • Coop
   1,04 km
  • Stenpiren
   300 m
  • Göteborg Brunnsparken
   323 m
  • Göteborg Domkyrkan
   335 m
  • Lilla Bommen
   370 m
  • Goteborg
   394 m
  • Göteborg C
   702 m
  • Liseberg station
   2,22 km
  • Gamlestaden station
   3,53 km
  • Sävenäs station
   4,26 km
  • Mölndal Station
   6,64 km
Avstånd
 • Storstadscentrum
  0 m
  -
  -
 • Grönområde
  589 m
  7 min
  3 min
  10 min
 • Lokalt centrum
  142 m
  2 min
  1 min
  4 min
 • Tågstation - Göteborg C
  702 m
  10 min
  5 min
  11 min
 • Hållplats - Stenpiren
  300 m
  2 min
  2 min
  5 min
 • Hav
  4,28 km
  11 min
  18 min
  1 tim 1 min
 • Sjö
  169 m
  2 min
  2 min
  3 min
 • Vatten
  101 m
  1 min
  1 min
  2 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Tips & inspiration