Ryttaregatan 8e / Gamlestaden / Göteborg

Genomgångslägenhet med balkong i sydvästläge

Slutpris
2 000 000 kr
Boarea
41 kvm
Avgift
2 817 kr/mån
Rum
1,5 rum
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-12-30
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Ryttaregatan såldes av oss 2019-12-30. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Ryttaregatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Gamlestaden är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen högst upp i huset till denna välplanerade genomgångslägenhet. När du kliver över tröskeln möts du av ett mysigt hem som bland annat erbjuder ett rymligt kök, sociala ytor och goda förvaringsmöjligheter. Lägenhetens rymliga balkong har ett soligt sydvästläge, något som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här finns plats för utemöbler och är en perfekt plats att njuta av härliga kvällar med både familj och vänner.

I expansiva Gamlestaden bor du nära caféer och restauranger. SKF:s gamla lokaler kommer du att kunna se som köpcentrum och i tillägg till det har du goda kommunikationsmöjligheter för att smidigt ta dig in till centrala Göteborg. Här bor du i en trevlig förening med endast 1954 kronor i lån per kvadratmeter.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Gamlestaden - ett blomstrande område med småstadskänsla

Gamlestaden grundades redan år 1473, två hundra år innan Göteborgs nuvarande stadskärna dikades ur och bebyggdes. Här hittar du charmiga second hand-butiker, livliga marknader, lokalt öl- och vin och en växande krogscen.

Internationella smaker och svenska fikafavoriter

I Gamlestaden hittar du det kantonesiska köket, Hing Wa med rätter från Guangdong-provinsen. Restaurangen ligger på Hornsgatan och det sägs vara en av Sveriges bästa kinesiska restauranger. Al Habesha, beläget på Brahegatan har tagit hit den etiopiska matkulturen till Göteborg och irakiska Nergiz Kebab bjuder på falafel och grillat kött serverat i ett speciellt tunnbröd. Det erbjuds med andra ord en bred valmöjlighet när det kommer till mat och restauranger. På Brahegatan finner du även Cederleufs & Svenheimers konditori som är väldigt populärt där du hittar ett brett sortiment av fikabröd. Är du sugen på något att dricka finns det många lokala bryggerier. Ta dig en lokal hantverksöl på Spike Brewery eller om vinet lockar mer så ta en promenad till vinbaren Wine Mechanics.

Välfyllda secondhandbutiker & färgstarka marknader

Är du ett fan av gamla prylar. Då kan du ta en titt inne hos Easy Living som erbjuder ett urval av möbler, inredning och kuriosa. Två spårvagnsplatser bort finner du Holmens marknad och Stadmisionen samt Bellevue marknad. Är du mer sugen på att pruta och handla gammeldags kan du bege dig bort till Kvibergs marknad och hoppa av spårvagnen vid hållplatsen Kviberg.

Natur och en aktiv livsstil

Är du ute efter fina vyer över staden så ska du klättra upp på Bunkebergets höjder för att blicka ut över staden. Är du en person med en aktiv livsstil finns det även på Bunkeberget en Skatepark. Gillar du andra aktiviteter kan du besöka Gamlestadshallen eller Gamlestadsvallen för ett spela fotboll eller liknande. Tycker du om racketsport kan du hoppa på bussen som tar dig till Alelyckans Sportcenter där det finns många badminton-, tennis- och squashbanor att bränna några kalorier på.

Historia

Gamlestaden är idag det äldsta området i Göteborg. Den senmedeltida staden Nya Lödöse, en av Göteborgs föregångare, har grävts fram vid Gamlestadens nya pendeltågsstation och är norra Europas största stadsarkeologiska undersökning. På 1900-talet var det mycket livat på Säveån som flöt förbi Gamlestaden. Där kunde man ofta se bogserbåtar släpa sin last och fiskare som försöker få hem sig lite middag. Den fiskande gubben på bilden drömde nog inte om att det 40 år senare skulle passera en tunnel under honom. Bilden är tagen 1920 från Säveåns södra strandkant och till höger ser man Västgötabanans lokstallar.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.