Sixten Camps Gata 8 / Nya Gårda / Göteborg

Öppen hörnlägenhet med stor balkong

Slutpris
5 000 000 kr
Boarea
91 kvm
Avgift
5 316 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
4 av 8 (Hiss finns)
Såld
2020-03-04
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Sixten Camps Gata såldes av oss 2020-03-04. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Sixten Camps Gata

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Nya Gårda är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här erbjuds en smart planerad och ljus hörnlägenhet vars öppna ytor ger en unik rymd. Välkommen till ett hem att trivas i. Det som framför allt sticker ut i denna lägenhet är det sociala, funktionella och öppna köket med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för fina middagar. Vardagsrummet är rymligt och sitter ihop med köket, är öppet med fint ljusinsläpp, fönster åt två håll och ger plats för soffgrupp. Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här fyran finns en stor och insynsskyddad balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder plats för soffgrupp.

Den här centrumnära och mysiga stadsdelen har Mölndalsån i väster, Överåsberget i öster, Redbergsvägen i norr och Örgrytevägen i söder. Det finns flera små gröna oaser, mysiga områden vid kanalen och ett kort promenadavstånd in till staden som erbjuder allt man kan önska sig. I Nya Gårda bor du bekvämt med allt du behöver runt hörnet, här är mycket barnvänligt och nära till skolor och allmän kommunikation så som buss, spårvagn och tåg.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Nya Gårda

Nya och gamla Gårdas kulturhistoria ska definieras vad gäller strukturen, skalan och funktionerna. Givetvis ska den tas tillvara i utvecklingen av stadsdelen, säger Nathalie Mair, planarkitekt på stadsbyggnadskontoret.

En ny stadsdel under utveckling

Kulturminnesmärkta gamla fabriker, kontorskomplex, nybyggda bostadsrätter och klassiska landshövdingehus. Nya Gårda är på många sätt en blandstad med såväl kontor som bostäder och en levande kultur- och föreningsverksamhet. Men det är också en stadsdel som över tiden allt mer har skurits av från den omgivande staden och där miljön kraftigt har påverkats av E6:ans utbyggnad. Det finns många planer för hur stadsdelen ska utvecklas. Det finns bara delar kvar av landshövdingehusen i gamla Gårda, och det är nu beslutat att dessa ska bevaras. En tanke är att komplettera landshövdingehusen med ny bebyggelse som ett skydd mot leden. I den norra delen, vid Venusgatan och Ullevigatan, tas detaljplaner fram för nya kontorshus. Det finns också ett fint stråk längs med Mölndalsån som har goda möjligheter att utvecklas och kan kopplas till Evenemangsområdet och därmed resten av staden.

Komplement till Ullevi

Evenemangsområdet, som ligger granne med Nya Gårda, tittar staden på möjligheter för en ny arena.

Nära till kommunikationer och centralstation

I närheten finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter. På promenadavstånd från Nya Gårda ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen samt kommunikationsnavet Centralstationen med bussar, tåg och spårvagnar till stadens alla hörn.

Historia och framtid

Mölndalsån som går genom Nya Gårda är totalt ungefär 40 kilometer lång och löper genom tre kommuner. Högsta kontorshuset som planeras att byggas vid Venusgatan kommer att bli 25 våningar högt. Övriga kontorsbyggnader blir 5, 14 och 16 våningar höga. Göteborgs Remfabrik i gamla Gårda, som i dag är museum, har inte förändrats nämnvärt sedan fabriken invigdes 1901.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.