Södra Vägen 17 / Lorensberg / Göteborg

Helt inskynskyddad lägenhet i mycket centralt läge

Slutpris
3 300 000 kr
Boarea
55 kvm
Avgift
3 355 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 7 (Hiss finns)
Såld
2019-09-18
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Södra Vägen såldes av oss 2019-09-18. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Södra Vägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Lorensberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till denna insynsskyddade och välplanerade bostad. När du kliver över tröskeln och in i denna tvåa möts du av en öppen lägenhet med sociala ytor och utmärkt planlösning med lättmöblerade rum. En charmig bostad med stora fönsterpartier som har en härlig utsikt över Heden. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Det centrala läget som utmärker Södra Vägen är svårslaget. Ta med en vän och ge dig ut bland Lorensbergs utbud av bland annat butiker, restauranger, caféer och barer – allt inom ett stenkast från bostaden. Avenyn har du alldeles runt hörnet och resterande delar av Göteborg har du inom promenadavstånd eller genom kollektivtrafik. Här är det lätt att trivas för den som vill bo centralt.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Stadsdelen beläget mitt i hjärtat av Göteborg

Lorensberg är beläget mitt i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn som erbjuder stora valmöjligheter.

Restauranger & Shopping

På Kungsportsavenyn hittar du det mesta av världar. Där erbjuds det en hel uppsjö med restauranger av både lyxig- och normal karaktär. Gatan är också kantad av shoppingbutiker om du känner för att uppdatera garderoben med mode av högsta kvalitet där hemma. Om butikerna ändå inte räcker till kan du fortsätta in mot Göteborg centrum med antingen spårvagn från Valand till Brunnsparken eller genom en kort promenad på tio minuter.

Kultur

Högst upp på Kungsportsavenyn finner du statyn Poseidon skapad av Carl Milles, vilken invigdes redan 1931. Här breder Götaplatsen ut sig vilket gör hem för de stora kulturinstitutionerna Stadsteatern, Konserthuset och Göteborgs Konstmuseum. Här kan du vara med om många upplevelser som institutionerna erbjuder.

Evenemangsstråk & Uteliv

I Lorensberg återfinns Göteborgs stora evenemangsstråk där du finner attraktioner såsom Filmstaden Bergakungen, Världskulturmuseet, Scandinavium, Svenska Mässan, Universeum och Liseberg. Vidare erbjuder Lorensberg ett fullspäckat uteliv där nattklubbarna är många genom Kungsportsavenyn. För den som gillar partaj och sena kvällar är detta ett ypperligt område att bo i. För den som inte är intresserad av nattklubbarnas fart så är det inte heller av störande karaktär i området.

Historia

Lorensberg är ett namn som alla göteborgare är väl bekant med. Namnet kommer från en köpman som hette Lorens Petersen vilken drev ett litet landeri i området och som senare dog år 1800. Landeriet överläts sedan till vinhandlaren Evers som fick värdshusrättigheter för stället. 1864 brann hela fastigheten ner till grunden. Det dröjde sedan tre år innan det byggdes upp igen av specerihandlaren Robert Graf. År 1910 började den sista stora epoken för gamla Lorensberg. Då övertog Sophus Petersen Lorensberg och gjorde det till den legend det blivit. Den siste ägaren var dennes son Bengt innan det revs för att ge plats åt nya Lorensberg och ersättas med Park Avenue Hotels Restaurant. Bilden visar Lorensbergs entré och park från den norra sidan av Engelbrektsgatan i slutet av 1800-talet.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.