Thorburnsgatan 1 / Johanneberg - Almedal / Göteborg

Balkong med eftermiddags-/kvällssol

Slutpris
3 100 000 kr
Boarea
ca 58 kvm
Avgift
3 645 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-08-20
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Thorburnsgatan såldes av oss 2019-08-20. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Thorburnsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Johanneberg - Almedal är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välplanerad och omgiven av grönska samt ljusinsläpp från tre (!) väderstreck. Balkongen har fått det bästa väderstrecket - väster, med sol från lunch och framåt. Nytt kök och badrum. Populär förening som gjort de flesta större renoveringar, tex tak, stambyte mm. Här bor du i ett lugnt och tryggt område med närhet till natur men kan även promenera eller ta spårvagn till centrala Göteborg på några minuter. Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Almedal - ett växande område nära centrum

Här bor du med närhet till innerstaden i den växande stadsdelen Almedal samtidigt som du har nära till lummiga naturområden. Här kan du njuta av lugnet samtidigt som du har stadspulsen nära till hands.

Almedal växer fram

Allt eftersom Göteborg stad expanderar så satsar man på områdena utanför centrum och däribland Almedal. Det är tänkt att inom de närmaste åren ska det finnas 2500 nybyggda bostäder i området med utgångspunkt i att göra Almedal som Göteborgs Södra Centrum. I och med detta kommer behovet av butiker, caféer och restauranger bli större vilket då också måste etableras mer i området och ge en större valmöjlighet. Utefter Mölndalsån planeras ett lummig promenadstråk med gångbroar över ån samt flertalet sittplatser. Med andra ord är Almedal ett område i framfart och passar människan som gillar storstad, livkvalitet och en enkel vardag.

Närhet till allt

Bor du i Almedal har du nära till allt som Göteborg erbjuder. Endast 4 minuter med spårvagn tar du dig till Korsvägen alldeles bredvid evenemangsstråket med Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Världskulturmuséet. Vidare längs gatan finner du Skandinavium, Biopalatset Bergakungen samt Ullevi. För storslagen shopping kan du fortsätta med spårvagnen ett par minuter till hållplatsen Valand där du finner Kungsportsavenyn med sitt breda utbud av restauranger, caféer och modebutiker. Väljer du att sitta kvar på spårvagnen ytterligare tar den dig till Brunnsparken där du finner majoriteten av stadens butiksstråk med Femmanhuset, Arkaden och andra shoppinggator.

Lummig natur runt hörnet

Härifrån är det inte alls långt till det stora naturreservatet Änggårdsbergen. Reservatet är unikt, trots att det är omgärdat av stadsbebyggelse, innefattar en mosaik av olika naturtyper såsom ljunghedar, ädellövsskogar, skogstjärnar med omgivande myrmarker med mera. Ett perfekt ställe för den natur och biologi-intresserade. Det finns broschyrer med kartor, vägvisare, tillgänglighetsanpassade promenadslingor med skyltar runt Finnsmossen och ett vindskydd vid Trindemosse. Ja, allt som man kan önska sig för att få uppleva naturen nära inpå. På Änggårdsbergens högsta punkt har man även en magnifik utsikt över Göteborgs västra delar. Mittemot Universeum över Korsvägen finner du också centrala Näckrosdammen som är en lummig och populär park som bland annat många konstnärer brukar illustrera i sina målningar.

Historia

Almedals namn kommer från en gammal lantegendom i Skår som till en början förknippades med en linnefabrik i samma område. Grundaren till Almedahls Fabriks-aktiebolag vilket syns strax till höger i mitten på bilden, Hans Hemming Wesslau lät uppföra arbetsbostäder och skolor längs Mölndalsån vilket gav området samma namn som linnefabriken. En annan bemärkt göteborgsköpman, Johan Georg Busck, som var märklig på det sättet att han var en av de första i trakten som självmant förkortade arbetstiden för sina arbetare. 1919 såldes Almedals linspinneri till ägarna av Dalsjöfors Väveri AB vilket gjorde att John Busck avgick som chef. Området bestod mestadels av jordbruksmark och fram till 1930-talet utvidgades bostadsområdena med landshövdingehus.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.