Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Göteborg / Annedal
Västergatan
Utgångspris: Kalkyl 2 995 000 kr
Boarea: 50 kvm
Rum: 2 rum
Våning: 7 av 7 (Hiss finns)

Göteborg - Annedal / Västergatan

Kommande försäljning

Kontakta fastighetsmäklaren för att få informationen bland dom första när denna fina tvåa högst upp i huset publiceras i januari-februari 2017. Fantastisk utsikt från lägenheten. Insynsskyddat. Stamrenoverat badrum bara något år gammalt. Önskat tillträde för säljaren är i mitten av mars. Tänkt utgångspris är strax under 3 miljoner. Möjlighet kan finnas att se lägenheten på förhand och således komma överens om ett pris, kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  50 kvm
 • Rum
  2 rum
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen disponerar över 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Separat kö till gargeplats finns hos HSB. Man är inte berättigad till boendekort i området av Göteborgs stad.
Ekonomi
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 113 kr
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
Föreningen
 • Benämning
  BRF Västergatan 16-22.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Västergatan 16-22 ligger centralt belägen i det gröna Annedal mellan Linnéstaden och Vasastan. En attraktiv och välskött förening som äger fastigheten Göteborg, Annedal7:12 bestående av två bostadshus med fyra trappuppgångar på Västergatan 16-22 med en total yta på 9 174m2. I dessa byggnader finns totalt 152 lägenheter varav 11 är upplåtna med hyresrätt. Dessutom finns sex lokaler varav 4 är uthyrningslokaler. De andra är en gästlägenhet samt en BRF lokal. Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Garagen har infart från Seminariegatan och Brunnsgatan. BRF Västergatan16-22 är också delägare i samfälligheten. BRF Västergatan har tecknat avtal med HSB, Göteborg, om att sköta den ekonomiska förvaltningen Teknisk förvaltning, som fastighetsskötsel sköts av Michael Öberg och hans bolag "MIKAB i Göteborg AB"
 • Kommande renoveringar
  2015 pågår renovering av södergavlar. Det pågår under hösten 5-årsbesiktningar i hissar, badrum och taklägenheterna. OVK görs i september.
 • Gjorda renoveringar
  Under 2009 -2010 då byggdes 8 nya lägenheter på taket, 2010 - Stambyte med badrumsrenovering, nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter, fyra nya hissar och övre och undre entréplan renoverades. Föreningen installerade också nya frånluftsfläktar med värmeåtervinning till värmepumpar.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Källarförråd finns till varje lägenhet. Tvättstugor finns i båda husen och får nyttjas Måndag-Söndag 7-22. Tid bokas i förväg på bokningstavlan i tvättstugan. Föreningen har en gästlägenhet med plats för upp till 5 personer. Här finns även tillgång till toalett med dusch och möjlighet att göra frukost. Den kostar 300:- per dygn och max 2X3 dygn kan bokas. Vid fler nätter kontaktas styrelsen. Det finns även en bokningsbar föreningslokal. Cykelparkering finns framför Västergatan 16-18 i anslutning till daghemmet. Cykelparkeringen är låst och är endast till för boende på Västergatan 16-22. Inom fastigheterna finns idag ett barnvagnsrum i anslutning till huvudentren för 16-18.
Området
 • Annedal är en grönskande oas mellan Linnégatan och Vasastan. Ett område med närhet till citylivets rika utbud av alla uppskattade restauranger, mysiga caféer samt ett stort kulturliv med både teater och bio. Samtidigt har du runt hörnan närheten till Göteborgs mest älskade grönområde, Slottsskogen, som erbjuder både grönska och fina motionsmöjligheter samt många evenemang. Här trivs man i en stadsdel med både charm och storstadspuls. För barnfamiljen finns ett flertal förskolor med olika specialinriktningar att välja mellan och för de större barnen finns grundskola att tillgå. med bra kommunikationsmöjligheter precis utanför samt från Linnéplatsen, Linnégatan och Järntorget finns det alltid en buss eller spårvagn att kliva på i rätt riktning.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.