Granhem 1

Granhem 1

Slutpris

1 340 000 kr


Fåglabo— Grimsås— Tranemo

Granhem 1


Slutpris
1 340 000 kr

Fåglabo— Grimsås— Tranemo

Lärarbostad från tidigt 1900-tal!

För dig med en förkärlek till det föregående sekelskiftets gedigna byggnadskonst är detta en riktig skattkammare - en nästintill orörd pärla från 1900-talets början! Invändigt finner du förutom en slående takhöjd väl bevarade originaldetaljer såsom vackra plankgolv, pärlspont, spegeldörrar, beslag m.m. Samtliga eldstäder finns kvar i huset: två vedspisar och hela fem ståtliga kakelugnar.

I över 100 år har detta hus stått på sina metertjocka naturstensmurar och rejäla timmerstockar, och med varsam renovering kan det säkerligen stå sig minst 100 år till! Här kan du med intresse för byggnadsvård skapa drömbostaden för dig och din familj, alternativt använda huset som vinterbonat fritidshus - med gott om plats för övernattande vänner och familj.

Huset var från början ortens lärarbostad, och uppdelad i två bostäder. Den totala ytan om 170 kvm är fördelad på 8 rum, två platsbyggda kök (varav det ena helt i original) samt ett badrum som senaste ägaren installerade på 80-talet. I badrummet finns dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. Halva delen av ovanvåningen består av ett enda stort rum med öppet till nock, synliga takbjälkar och timmerväggar - oslagbart!

I detta fastighetsköp ingår även den idag obebyggda tomten mittemot om 1800 kvm, där själva skolan (Fåglabo skola) tidigare legat, vilket bidrar till ytterligare möjligheter. Fastigheterna har ett pittoreskt och ostört läge, och samtidigt ligger de lättillgängligt bara några hundra meter från den asfalterade vägen mot R27 och Grimsås.
I närheten finns fina badsjöar och härliga svampskogar, och med bara 1 mil till den populära skidanläggningen Isaberg är detta ett guldläge för er som önskar ett rikt friluftsliv.

Grimsås ligger 5 minuter bort med bil, där det finns förskola och skola (F6) och en liten närbutik. Centralorten Tranemo når du på 20 minuter och Borås ca 45 minuter.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse för visning, så kontaktar ansvarig mäklare dig med datum och tid när fastigheten är klar för försäljning (omkring andra veckan i april).

Allmän information:
Fastigheten överlåtes delvis möblerad, d.v.s. att de möbler och inventarier som finns vid visningstillfället ingår i köpet.
Eftersom säljaren är ett dödsbo, överlåtes fastigheten med en friskrivningsklausul.


Boarea/biarea
70/100 kvm
Driftkostnad
4 052 kr/år
Tomtarea
1 600 kvm
Rum
8 rum (3-5 sovrum)
Såld
2021-04-21

Mäklarhuset Tranemo

Denna fritidshus på Granhem såldes av oss 2021-04-21. Se alla våra försäljningar i Grimsås samt även på Granhem.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.