Behållare Behållare
Skyddat köp ikon
Skyddat Köp
Dela

Limmared, Tranemo

Referensnummer
476 321
Boarea/biarea
120/78 kvm
Rum
7 rum (3-4 sovrum)

Välskött 60-talsvilla!

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Skyddat köp ikon
Skyddat Köp
Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Limmared

Den lilla bruksorten Limmared växte fram på 1700-talet intill Glasbruket, som är Sveriges äldsta glasbruk. Ardagh Glass som det numera heter, har idag ca 500 anställda. Tack vare det nya kulturcentret Glasets Hus, har Limmared återigen blomstrat upp. Denna spännande byggnad utgör förutom vänthall även ett glasmuseum med butik, restaurang & café. Här hålls även utställningar, föreläsningar m.m.

Fördelar med området

Utegym Restauranger Fiske Cykelbanor Bussar Tågstation Skidspår Orientering Sport och friluftsliv Muséer Växande område Barnvänligt Motionsspår

Affärer/Service

Det är inte bara Glasets hus som gjort att lilla Limmared skapat ett nytt landmärke på senare år, men här har även vuxit fram ett litet "mecka" med nya antikvitets- och secondhandbutiker, dit busslass med resenärer åker från när och fjärran för att handla och fynda.
En matvarubutik finns vid det lilla torget, med postservice.

Fritid

Flertalet idrottsföreningar finns i Limmared, där framförallt fotbollsintresset är stort. Fina promenad- och skidspår finner du i naturområdet kring Fåle.
I området intill Glasets Hus håller även ett nytt projekt på att växa fram, en äventyrspark med bland annat klätterställning, parkourbana och skateramp.

Kommunikationer

Från Limmared har man goda kommunikationer, dels via flertalet busslinjer till Tranemo och andra närliggande samhällen, samt kommunerna Borås och Ulricehamn.
Här finns även tågstation, där kust-till-kustbanan passerar och erbjuder direkttåg till både Kalmar och Göteborg. För den som pendlar med bil tar man sig snabbt och enkelt ut till R27, som leder mot Borås eller söderut mot Gislaved och smålandsgränsen.

Skola

Här finns förskola och grundskola upp till åk 6. De lite större barnen och högskoleeleverna får åka skolbuss ca 7 km till centralorten Tranemo, där även kulturskolan finns samt flertalet gymnasielinjer.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren