Kvarnbygatan 27 vån 7/8 / Kvarnbyn / Mölndal

STOR 4:A HÖGT UPP MED GRÖNSKANDE UTSIKT

Utgångspris
5 395 000 kr
Boarea
111 kvm
Avgift
5 376 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
7 av 8 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Välkomna till en lägenhet där inget lämnats åt slumpen! Här flyttar du in i en genomtänkt 4:a med genomgående hög standard och moderna materialval. Bostaden är belägen på våning 7/8 med ett högt och fritt läge och ljusinsläpp från flera håll. Stora fönsterpartier skapar ett fint ljusflöde över parkettgolven i ek och den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och det köket. Fin grönskande utsikt får fönsterna. I föreningen finns både gästlägenhet & gemensamhetslokal.

Stort och ljust kök med plats för både köksö och stor matgrupp. Öppen planlösning mot vardagsrum och balkong. En plats som bjuder in till trevliga sociala tillställningar. Balkongen vetter åt sydväst och här kan ni njuta av många soltimmar och utsikt. Balkongen nås både via vardagsrummet och master bedroom.
Hallen är rymlig med stora skjutdörrsgarderober. Lägenheten har två badrum, det ena med dusch och tvättavdelning, och det andra är utrustad med takdusch. De tre sovrummen ligger separat från varandra och samtliga har gott om förvaringsutrymme i form av garderober och klädkammare.

Föreningen har även en gästlägenhet och lokal i markplan som disponeras av föreningens medlemmar vid behov.
Självklart finns även källarförråd, cykelrum och barnvagnsrum.

Ett hem beläget så att ni kan njuta av både natur och citypuls i en förening med modern gemensam gård med grönytor, lekplats och sittplatser. En kort promenad till knutpunkten Mölndals bro samt Mölndals innerstad som erbjuder allt från shopping till daglig service. Centrala Göteborg nås enkelt på 10-15 minuter med kommunikationer.

Här bor du nära sköna promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser vid Stensjön. Några minuter bort når man även naturområdet runt Gunnebo slott som erbjuder motionsspår, svampskog och god, närproducerad mat i slottets restaurang. Köp nybakat bröd från det lilla bageriet på Gamla torget. Ytterligare sju minuters promenad i samma riktning hittar Ni Mölndal centrum och den nya gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Här erbjuds goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget (Ni når busshållplatsen på ca 5 min promenad), tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar Er in till centrala Göteborg på bara 13 min.

I anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

Varmt välkommen att uppleva denna fina bostad på plats. Kontakta mäklaren för mer info.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 30 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  Ta hissen till våning 7 och stig in genom säkerhetsdörren.

  I hallen finns gott om plats för avhängning i det rymliga garderobspartierna som både ger avhängningsyta, sittyta och en stor skjutdörrsgarderob.
  Ekparketten som är genomgående för hela bostaden möter upp er redan här tillsammans med målade väggar.

  Vardagsrummet öppnar upp sig med stort fönsterparti och balkongen där ljuset tillåts flöda in. Här finns det gott om plats om du önskar både soffgrupp och matbord. Den mysiga balkongen i sydvästläge bjuder in till många soltimmar i lugn och ro.

  Det rymliga köket har stora ytor och är byggt i vinkel. Här finns gott om plats för en stor köksö. Förvaringsplats bakom de släta vitmålade skåpen finns det gott om och arbetsytorna på bänkskivan likaså. De kvalitativa vitvarorna består av integrerad diskmaskin, kyl, frys, inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro samt induktionshäll och spisfläkt. Stort fönster ovan diskbänken för trevligare atmosfär.

  Det större badrummet är ljust och trivsamt. Utrustat med dusch, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, wc och handfat med kommod och spegelskåp. Gråa klinkerplattorna på golvet och vita stora kakelplattor på väggarna.

  Det mindre badrummet är också helakaklat med dusch, handfat, wc och spegeskåp.

  Master bedroom är mycket väl tilltaget. Här ryms det förutom dubbelsäng med tillhörande sängbord också förvaringsskåp. Härifrån kan du även nå balkongen. Dessutom finns garderober.

  Sovrum nr 2 når du från hallen. Det har stora fönster för maximalt ljusinsläppmed fin utsikt samt klädkammare.

  Sovrum nr 3 finner du på andra sidan lägenheten vilket bidrar till ostördhet. Rummet har även förvaring i form av garderober och rymmer en dubbelsäng om man vill ha det.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  111 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  7 av 8
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2019
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration ej utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Brf Mariedahl har tecknat ett treårigt kollektivt avtal med Com Hem om tjänster för bredband, TV och telefoni.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Rymligt källarförråd hör till lägenheten!
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns flera valmöjligheter för dig som boende i brf Mariedahl; i garage, carport och öppna p-platser. Totalt rör dig sig om cirka 90 parkeringsplatser.
  Parkeringsanläggning med 1 plan garage och 1 plan markparkering.
  Det finns parkering på flera ställen bl.a. kring Mölndals museum, vid Gamla torget och högst upp på Görjelycksgatan.
Ekonomi

 • Avgift:
  5 376 kr/mån
 • Telia triple play - bredband, telefoni & TV:
  216 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  216 kr/mån
 • Kommentar driftskostnad
  Individuell uppmätning av vatten.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 173 kr, betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel av årsavg.:
  1,36404 %
 • Andelstal insats:
  1,39527 %
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning
  HSB BRF Mariedahl. I föreningen finns 116 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
 • Allmänt
  Brf Mariedahl ligger högst upp på Kvarnbyterrassen mellan Störtfjället och Kvarnbyn. Här finns den fina naturen på ena sidan och bygdens historia i Kvarnbyn på andra. Det finns härliga lummiga trädgårdar med plats för att bara njuta eller leka med barnen.

  I området finns bland annat utegym, lekplatser, grönytor, sittbänkar, återvinningshus samt Götiska huset. Samfällighetsföreningen ansvarar för skötseln av de gemensamma ytorna i området. Samfälligheten sköter gemensamma garageanläggningar samt övrig gemensam ytor i området. Den ekonomiska förvaltningen sköts via HSB.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Gemensamhetslokal.
  Gästlägenhet.
  Tvättstuga.
  Gemensamt sophus.
  Parkeringsanläggning med 1 plan garage och 1 plan markparkering.
  Gästparkering i området.
  Cykelrum.
  Lägenhetsförråd.
Området

 • I Kvarnbyn ligger Gamla torget där det bl.a. finns pizzeria, thairestaurang, kiosk, frisör, fotvård, Kråkans krog samt Mölndals Kulturskola. I Kvarnbyn finns flera museum: Möndals museum, Kvarnbygården, Landbruksmuséet och Industrimuset. Kvarnbyn ligger på gångavstånd till Mölndals centrum med dess stora utbud av service.

  På Kvarnbyn bor du dessutom nära allt. Några minuters promenad tar dig både till Stensjön och dess badplatser och fina natur, skolor, affärer, butiker och kommunikationer. Från Kvarnbygatan är det god närhet till Mölndals Centrum där utbudet är stort. Från Mölndals Centrum avgår både buss, tåg och spårvagn. Spårvagn nummer 2 och 4 tar dig på cirka 10 minuter raka vägen till Korsvägen från Mölndals station.

  Härliga promenader i kuperade omgivningar. Varför inte strosa i gamla Kvarnbyn eller köra mountainbike? Här finns många bra vägar och stigar, till exempel ett spår runt Långvattnet. Efter turen går det utmärkt att ta sig ett dopp i något av de kringliggande sjöarna. Det finns flera på bekvämt cykelavstånd. På hösten lockar bärplockning och svamputflykter i närområdet. Fiskar du finns goda möjligheter att få napp i Stensjön där du bland annat kan fiska abborre, gädda och gös.
 • Kommunikationer
  Kvarnbyn ligger ca 750 m öster om Mölndals centrum med mycket väl utbyggd lokaltrafik med spårvagn, buss och tåg. I Kvarnbyn går bl.a buss 751, 752 och 756.
Ekonomi
Avgift :
5 376 kr/mån
Telia triple play - bredband, telefoni & TV
216 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
216 kr/mån
Kommentar driftskostnad
Individuell uppmätning av vatten.
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 173 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel av årsavg. :
1,36404 %
Andelstal insats :
1,39527 %
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Corpus Pizzeria
  135 m
  Phuket Thai Kitchen
  148 m
  Kråkans Krog
  179 m
  Forscaféet
  234 m
  Grunds Taverna
  251 m
 • Skolor
  Musikskolan
  94 m
  The Florence Academy of Art AB (SVB)
  236 m
  Kvarnbyskolan
  372 m
  Ryetskolan
  529 m
  Ryets Öppna Förskola
  540 m
 • Mataffärer
  Anthonys Asiatiska Livsmedelsbutik
  899 m
  Lidl
  952 m
  Coop Mölndal
  1,32 km
  Hemköp Bifrost
  2,21 km
  ICA Maxi Stormarknad Göteborg (Mölndalsvägen)
  2,81 km
 • Kommunikationer
  Gamla torget
  219 m
  Mölndals Stadsmuseum
  293 m
  Kvarnbyskolan
  356 m
  Enerbacksgatan
  364 m
  Lövgatan
  443 m
 • Tågstationer
  Mölndal Station
  608 m
  Liseberg station
  4,86 km
  Mölnlycke station
  5,32 km
  Kållered station
  5,52 km
  Göteborg C
  6,48 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 157 m
 • 2 min
 • 4 min
 • 7 min
 • Sjö
 • 857 m
 • 4 min
 • 7 min
 • 18 min
 • Hav
 • 7,07 km
 • 13 min
 • 33 min
 • -
 • Tågstation - Mölndal Station
 • 608 m
 • 3 min
 • 5 min
 • 16 min
 • Hållplats - Gamla torget
 • 219 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 8 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn