Broängsvägen 22
Broängsvägen 22
Catrin Tengfjord, ansvarig mäklare i Partille
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Catrin Tengfjord

Ansvarig mäklare

Till salu

Broängsvägen 22

Utgångspris

2 850 000 kr


Utgångspris

2 850 000 krSävedalen— Partille

Broängsvägen 22


Till salu
Utgångspris
2 850 000 kr

Sävedalen— Partille

Välkommen till en ljuvlig lägenhet på våning två – med balkong i soligt söderläge! Här erbjuds ett socialt präglat hem med genomgående planlösning, bra hall med gott om förvaring, fräscht badrum, stilrent kök samt ett stort vardagsrum med plats för matbord. Föreningen har nyligen genomgått stambyte vilket har resulterat i nytt badrum. Här kan ni njuta av ett välplanerat hem med genomgående fina golv, harmonisk färgsättning och fina detaljer rakt igenom. Varmt välkommen hem!


Utgångspris
2 850 000 kr
Boarea
72 kvm
Avgift
4 818 kr/mån
Rum
3 rum (2-3 sovrum)
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Efter att ha öppnat porten till huset och tagit en trappa upp i huset välkomnas ni till en ljus hall via en säkerhetsdörr. Direkt till höger finns plats för både jackor och skor i en skjutdörrsgarderob. Härifrån ges en fin inblick över lägenheten, till vänster nås badrum, längre in till vänster nås kök och två sovrum, rakt fram nås det luftiga vardagsrummet samt den trevliga inglasade balkongen. Häng av dig jackan och stig på, detta hem har många kvaliteter. Vi börjar med badrummet.


02
Badrum

Nyrenoverat (2020), smakfullt badrum där stor omsorg har lagts på detaljerna. Badrummet är väl tilltaget till ytan. Väggarna är kaklade i vitt ( fondvägg i dusch) och på golvet ligger ett vackert, mörkgrått klinkergolv. Här finns dusch, handdukstork, handfat, kombinerad tvättmaskin, kommod, spegelskåp och inbyggda spotlights i tak. Givetvis finns golvvärme. Föreningens tvättstuga är belägen i källaren och erbjuder gott om tider.


03
Sovrum

Två stora sovrum som vetter mot den lugna gården med gott om plats för säng och förvaring. Mellan dessa två sovrum ligger köket.


04
Vardagsrum

Ett lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffmöbel, tevemöbel samt matbord. Tidigare ägare har omvandlat klädkammaren till en matplats. Vid behov kan man göra ett extra sovrum här. Från vardgasrummet nås den soliga inglasade balkongen.


05
Kök

Ett fint kök i vitt utförande med mörkt kakel ovan bänkskivan. Fullutrustad maskinpark bestående av: Induktionshäll (Siemens), kyl och frys i fullhöjd (Samsung), spisfläkt från Gorenje, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt diskmaskin (Bosch). Samtliga maskiner är i rostfritt stål. I köket finns även ett utdragbart skafferi, perfekt för överblicken.


06
Beskrivning av samtliga rum

Vilken lägenhet! Allt i gott skick och väl genomtänkt. Lägenheten ligger i ett lugnt område i mysiga Sävedalen, som omringas av både lägenheter och villor. Buss finns runt husknuten och spårvagn finns några minuter bort och här bor du mitt emellan innerstad och natur. Vallhamra Torg erbjuder mataffär, fik, frisör, pizzeria m.m. Gångavstånd till Härlanda Tjärn för bad och motion!


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

72 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2-3 sovrum)

Våning

2 av 2


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1968

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och frånluftsventilation.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

140 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

157 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-06-30


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen är ansluten till kabel-TV-nät uppgraderat för bredband via Tele2. Föreningens avtal är heltäckande och innebär att medlemmarna har tillgång till analog tv, digital-TV, bredband och telefoni. Basutbudet för TV ingår i månadsavgiften.
De övriga tjänsterna som Tele2 erbjuder i föreningens kabel-TV-nät, kan varje medlem beställa efter individuellt behov och ingår ej i månadsavgiften.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Parkeringsplats utomhus; separat kö. Till garageplatserna är det separat kö.
I området finns besöksparkeringar mot avgift.


Ekonomi

01
Avgift

4 818 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 432 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,004259

Andelstal insats

0,4259

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

HSB brf Bockemossen i Partille. I föreningen finns 227 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Välskött HSB förening med 227 lägenheter fördelade på 34 st 1:or, 38 st 2:or, 63 st 3:or, 67 st 4:or och 25 st 5:or. Bostadsområdet är uppdelat i tre gatuadresser; Utåkravägen, Broängsvägen och Getekullsvägen. Husen byggdes 1968 och en omfattande renovering gjordes 1986.
Man har ett långsiktigt perspektiv på föreningens arbete och åtgärder på fastigheten. Kontinuerligt görs nödvändigt underhåll enligt en 5-årsplan som uppdateras årligen. Besiktning görs årligen för god framförhållning.


HSB MEDLEMSKAP
Förvärvaren/förvärvarna skall vara medlem i HSB innan det kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Andelsavgiften till HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde. En inträdesavgift på 25 kr/person tas ut i samband med medlemsansökan.

Kommande renoveringar

Underhåll som planeras utföras inom en femårsperiod är successivt utbyte av utrustning i tvättstugor, underhåll av markytor, diverse målningar och byte av belysning.
Styrelsen arbetar b.la. med att se över möjligheten att installera ett antal laddstolpar och man ser även över installation av fiber.

Gjorda renoveringar

Senaste åren har föreningen b.la gjort:
2021 ombyggnation av föreningens lekplats
2020 stambyte och totalrenovering av badrum/gästtoaletter
2020 i samband med stambytet byttes alla elcentraler
2020 nya energideklarationer
2019 ändring av sopsystem till moloker för rest- och matavfall
2018 installation av porttelefoner
2017 diverse markarbeten och asfaltering
2015 genomfördes OVK-besiktning
2015 byttes brandvarnare i lägenheter och trapphus
2014 byte av alla entrédörrar
2012 genomfördes renovering av balkongerna med nya räcken och golv
2011 byte av garageportar
2009 genomfördes byte av alla fönster och balkongdörrar

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet tillhör ett förråd. Föreningen har flera cykelförråd.

Varje hus i föreningen har flera tvättstugor och det finns även en grovtvättstuga (Utåkravägen 3).

Det finns en övernattningslägenhet (Getekullsvägen 14-16) och en samlingslokal (Getekullsvägen 18-20) för uthyrning. Samlingslokalen kostar 50 kronor/tillfälle och övernattningslägenheten kostar 200 kronor/dygn att hyra.

I området finns två lekplatser och en boulebana. Husen är omgivna av gräsmattor, träd och intilliggande parkeringsplatser samt garage.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

459 915 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisningen 2021 och från bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 818 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 432 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,004259
Andelstal insats
0,4259
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Sävedalen i partille

Sävedalen

Naturskön och attraktiv familjeidyll alldeles utanför Göteborgs stadsgräns.


01
Fördelar med området
Bussar Utegym Parker/Grönområden Lugnt Caféer Motionsspår Gym Växande område Liv i rörelse Ishall Barnvänligt Cykelbanor Restauranger Butiksgata/köpcentrum Sport och friluftsliv

02
Sävedalen - naturskön familjeidyll med bra service

Det trivsamma och populära Sävedalen ligger precis utanför Göteborgs stadsgräns. Ett levande samhälle med bra kommunikationer och service. I villaområdena hittar man en skön blandning av gamla 20-tals villor och modern design blandat med både äldre och moderna radhusområden och bostadsrätter. Sävedalens Köpgata löper genom samhället och här finns det mesta. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i, med naturen och Göteborg i nära anslutning.


03
Natur och fritid

Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen, ett trivsamt område med skog och promenadstigar. I Delsjöreservatet och Skatåsområdet finns belysta motionsspår och populära vandringsleder. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. I Sävedalen finns ett rikt föreningsliv. Vid Vallhamra Idrottsplats finns något för alla, till exempel fotbollsplaner, ishall och multiinomhushall.


04
Kommunikation

Kommunikationerna är goda med både bil och buss. Bussen tar dig snabbt och smidigt runt i kommunen samt in mot de centrala delarna av Göteborg.
På mycket kort gångavstånd hittar du närmsta busshållplats där buss 513 eller 515 tar dig till Allum/Partille Centrum på fem minuter, eller till centrala Göteborg på ca 15 minuter.


05
Familjeliv och service

Vart man än bor i Sävedalen så har man promenadavstånd till förskola och skola. Här ligger Finngösa-, Källvägens- Sotenäs- och Ugglums förskola. I södra Sävedalen finns totalt fem förskolor; Kullegårdens-, Soldatängens-, Ugglumsledens-, Kvarnängens och Vallhamra förskola.
Ugglums skola och Vallhamra skola erbjuder klasser från förskola till årskurs nio.

Sävedalens köpgata är en levande affärsgata där man finner all tänkbar service så som mataffär, restauranger, bensinstation, café, butiker och blomsteraffär. Något man inte får missa är de berömda semlorna på Cederleüfs konditori, glassen på Triumf eller "Gôtt mos" på Oves!
Varje vår och höst arrangeras en välbesökt marknad längs köpgatan.

Vid Vallhamra torg finns ett handelscentrum med moderna bostadsrätter omkring. Här ligger bland annat en välsorterad mataffär, restauranger, apotek, frisör, tandläkare och vårdcentral. För specialist- och akutvård vänder man sig till Östra Sjukhuset.


Använd kartan
X

Platser

Kailis sushi

94 m


Vallhamra Pizzeria

171 m


Pizzeria Gula Villan Express

478 m


Pizzeria Milano

490 m


Freja Pizzeria

850 m


Allum

2,62 km


Öppna förskolan Flätan Hantverkshuset

103 m


Vallhamra skola

122 m


Förskolan Prästkragen

405 m


Ugglumsledens förskola

475 m


Oxledsskolan

507 m


Candy Tree

2,34 km


Allum

2,62 km


Lidl

2,81 km


UPS Access Point

3,01 km


Al Attar göteborg kryddor

3,08 km


Sävedalen Vallhamra torg

147 m


Broängsvägen

200 m


Bockemossen

432 m


Persplatsen

462 m


Sävedalen Ljungkullen

476 m


Partille station

2,76 km


Sävenäs station

2,86 km


Gamlestaden station

4,16 km


Liseberg station

5,32 km


Göteborg Åkareplatsen

5,96 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Partille station
  2,76 km
  7 min
  14 min
  45 min
 • Hållplats
  Sävedalen Vallhamra torg
  147 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Sjö
  582 m
  3 min
  3 min
  10 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Catrin!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.