Dimbo Herrekvarn

Dimbo Herrekvarn

Slutpris

3 400 000 kr


Dimbo— Tidaholm

Dimbo Herrekvarn


Slutpris
3 400 000 kr

Dimbo— Tidaholm

Lantlig idyll med stora möjligheter

Med ett naturskönt läge i utkanten av Dimbo ligger Herrekvarn, en äldre fastighet med anor tillbaka till mitten av 1800-talet. Precis som namnet antyder består fastigheten bl.a. av en äldre kvarnbyggnad med stora öppna ytor, loft i fullhöjd och källare, här är det bara fantasin som sätter gränsen för byggnadens möjliga användningsområden. Förbi kvarnen passerar ett vattendrag från Gerumsberget vilken även fyller på den fridfulla dammen som utgör en del av fastigheten, under säsong finns här gott om kräftor!

Bostadshuset anno 1858 är en rymlig villa i 1,5 plan med en smakfull mix av äldre stil och en modernare tappning. Hallen är välkomnande med en värmande öppen spis med insats som sprider värme i hela entréplanets öppna planlösning. Samtliga sociala utrymmen så som vardagsrum, matplats och den övre möblerbara hallen präglas av ett rikligt ljusinsläpp genom de vackert spröjsade fönstren. Köket som går i en industriell stil renoverades 2016 med bl.a. kompositbänkskiva, något som gifter sig väl med med den äldre stilen. I anslutning till köket finns även tvättstuga med groventré. Badrummet som renoverats under 2020 är något utöver det vanliga med såväl väggar som golv i marmor och smakfulla detaljer! Totalt inrymmer villan tre sovrum varav ett i entréplan och två i ovanplan samt ett kontor/allrum i ovanplan.

På fastigheten finns utöver bostadshus och kvarnbyggnad även ekonomibyggnad med gott om förvaringsutrymmen, garage/verkstad med möjlighet till uppvärmning, gästhus med plats för övernattande släkt och vänner, äldre garage samt jordkällare. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten medan avloppet utgörs av trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Fiberanslutning är på gång.

Fastigheten kommer vid försäljning vara förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel. Välkommen med er anmälan till visning!


Boarea
161 kvm
Driftkostnad
43 731 kr/år
Tomtarea
3 677 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)
Såld
2021-02-08

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på Dimbo Herrekvarn såldes av oss 2021-02-08. Se alla våra försäljningar i Tidaholm samt även på Dimbo Herrekvarn.

Boka värdering
Linus Ingelsbo, assisterande mäklare i Falköping

Linus Ingelsbo

Assisterande mäklare

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.