Backstugan 1

Backstugan 1


Uddebo— Tranemo

Backstugan 1



Uddebo— Tranemo

Sekelskiftesdröm i vacker lantlig miljö!

I utkanten av den lilla byn Uddebo, högt uppe på en bergsknalle reser sig denna gömda sekelskiftespärla! Med en tomt om hela 1,37 ha är villan inbäddad i en egen liten oas, omgiven av träd och vacker grönska med en slående utsikt över omnejden och ån Assman som stilla flyter förbi långt nedanför. Huset som uppfördes anno 1905 vittnar om den tidens nästintill osannolika byggnadskonst, byggt på en stadig granitgrund med omväxlande stående och liggande fasader och underbara spröjsade fönsterpartier.

Sedan nuvarande ägare tagit över fastigheten har hon lyckats lyfta husets standard på ett försiktigt sätt med känsla och finess utan att äventyra husets charm och karaktär. Invändigt finner vi en sällsynt intakt interiör med en imponerande takhöjd och höga fönster som får ljuset att flöda in i de stora rummen. Här finns en skattkista av tidstypiska attribut som välbevarade plankgolv, kakelugnar, spegeldörrar och många andra detaljer i original. Totalt finnes fem eldstäder i huset, varav tre av dem är i bruk för närvarande.

Boarean om hela 155 kvm fördelas på två boendeplan, och huset har även en inredd vindsvåning som består av ett allrum och ett sovrum/gästrum. Via den taktäckta verandan och vackra pardörrar välkomnas du in i huset och entréplanet, som inrymmer en härlig hall med öppen spis och en bred trätrappa upp till ovanvåningen, ett stort vardagsrum och matsal i fil med ståtliga vita kakelugnar (ej i bruk f.n.), ett kök med lite enklare standard men med mycket charm (delar av köksinredningen är från husets ursprung), en grovingång samt badrum utrustat med wc, handfat och en nyare duschkabin. I ovanvåningen möter vi ett stort och möblerbart allrum/arbetsrum med kamin, ännu ett rum med mycket karaktär tack vare spännande takvinklar, 2 st rymliga sovrum varav det ena är anslutet till en härlig "punchveranda" med en otrolig utsikt genom de spröjsade glaspartierna, samt flertalet förvaringsutrymmen/garderober.

Uddebo är ett gemytligt litet samhälle med en stark sammanhållning i byn. Det ligger mitt emellan Tranemo och Svenljunga, ca 10 min åt vardera håll och med pendelavstånd till Borås/Ulricehamn som nås på ca 45 min med bil, Göteborg på drygt en timme. Om du söker ett unikt och ostört boende i vacker miljö men ändå med nära avstånd till samhälle och civilisation, då är detta perfekta läget för dig!

Varmt välkommen att anmäla dig till visningen!


Boarea
155 kvm
Driftkostnad
35 513 kr/år
Tomtarea
13 700 kvm
Såld
2022-06-23

Mäklarhuset Tranemo

Denna villa på Backstugan såldes av oss 2022-06-23. Se alla våra försäljningar i Uddebo samt även på Backstugan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.