Guider & Tips

Håll tjuvarna borta i sommar

Varje år ökar inbrotten i hemmen under semestertiderna. När folk bryter vanor och byter miljö passar tjuvarna på. Men det finns många sätt att försvåra för dem. Här är några enkla och bra tips att ta till sig för att hålla inbrottstjuvar på avstånd.

 1. Så här års vistas vi i våra trädgårdar på baksidan. Att alltid låsa om sig när man är hemma är en bra regel. På ett ögonblicksverk så är man av med både nycklar, handväskor och plånböcker.
 2. Ha lås på alla dörrar. Glöm inte altan- och balkongdörrar och fönster. Ett bra lås och dörrkarm samt skyddade gångjärn avskräcker.
 3. Ställ timers på lampor.
 4. Töm inte fönsterkarmar på blommor och ha aldrig attraktivt stöldgods, till exempel datorn, placerad synlig genom fönstret.
 5. Göm inte nycklar utanför huset, hur fiffiga gömställena än verkar.
 6. Stöldmärk de dyra ägodelarna, som datorerna och tv:n. Ta gärna kort på din egendom också, det underlättar för dig vid eventuell stöld.
 7. Investera i hemlarm som är kopplat till en larmcentral.
 8. Lämna inte verktyg, stege och liknande i trädgården.
 9. Skriv inte på sociala medier att du ska resa bort.
 10. Be någon att ta in din post.
 11. Be grannarna att lägga sopor i ditt sopkärl när du är bortrest.
 12. Grannsamverkan! Hjälp varandra att hålla koll på huset när någon reser bort. Lämna själv telefonnummer där du kan nås på din semester, så att du snabbt kan bli informerad om något händer.
Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.