Nytt hem

Så får du köpare att titta extra länge på din bostad – med nya VR-tekniken

Är det svårt för köpare att ta sig till din visning eller vill du maximera ditt slutpris? Med teknikens hjälp är det nu lättare än någonsin att lyckas öka intresset och skapa engagemang kring just din bostad. "Med våra virtuella visningar ser vi att besökare stannar längre och även återkommer till objektet", säger fastighetsmäklaren Filip Ullhag på Mäklarhuset Stockholms Innerstad.

När bostaden ska säljas är det viktigt att den upplevs av så många potentiella köpare som möjligt. Tidigare har möjligheterna att titta på bostaden kokats ner till två: En digital annons där spekulanter kan titta på foton och läsa om lägenheten samt visningen där man också kan uppleva den.

Men nu kan säljare också erbjudas ett tredje alternativ som ligger mellan de två: Virtuella visningar.

Upplev bostaden – från soffan

Spekulanten får då uppleva bostaden genom VR (virtual reality eller virtuell verklighet) och kan med teknikens hjälp inspektera noggrant utan att lämna soffan. Köpare kan gå på visning dygnet runt och stanna hur länge de vill. Vilket de också gör.
– Det är så nära man kan komma ett besök utan att behöva vara på plats. Vi ser också att köpare stannar längre på en virtuell visning jämfört med bostadsannons utan VR. Besökstiden är i snitt 5 minuter längre, vilket kan göra stor skillnad vid köpbeslutet, säger Filip Ullhag.
– Det är ett utmärkt hjälpmedel för de som inte kan ta sig till visningen eller som vill fånga känslan av att vara på plats igen efter visningen.

Virtuella visningar – så gör du

Samtidigt uppger 35 procent att upplevelsen online och på visning väger lika tungt för att forma ett köpbeslut. 13 procent mellan 18–40 år kan också tänka sig att köpa en bostad som de sett online med hjälp av virtuella visningar utan att gå på en fysisk visning, visar Mäklarhusets undersökning.
– Vi ser allt tydligare att köpbeslut lika gärna fattas via information online som fysiskt. Detta tack vare att det nu är så lätt att få rätt bild av ett objekt, säger Filip Ullhag och lyfter fram att tekniken inte bara kompletterar visningar – den kan också förhöja dem.
– Verktygen fyller också en viktig funktion: Köpare kan utforma bostaden för att passa sina egna visioner – redan på visningen. Detta genom bland annat 3D-ritningar, provmöblering och virtuell köksrenovering eller måla om villafasaden. Det kan ge en helt ny bild av ett objekt. Det är inte omöjligt att man i framtiden med hjälp av VR till exempel kan ta ner väggar och prova olika typer av möblering i bostaden, helt virtuellt och digitalt. 

Är du intresserad av att sälja din bostad med hjälp av VR-visningar? Tjänsten är en del av Mäklarhusets digitala paketering. Kontakta din lokala mäklare för att diskutera möjligheterna för just dig att nå ditt drömpris.

 


Filip Ullhag, fastighetsmäklare
Mäklarhuset Stockholms Innerstad

Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.