Mäklarstudent

Besiktningsexperten: Fem saker du ska ha koll på


Ämnen


Dela

Använd sunt förnuft och checka av huset regelbundet. Då undviker du skador som i förlängningen kan kosta skjortan. Det menar Johan Emet, besiktningsman på RAK Independia, och tipsar om fem enkla vanor att etablera som husägare.
 • Fukt i krypgrund och källare

  Luktar det mögel? Ett enkelt tips är att fråga dina vänner om det luktar, för du känner det troligen inte själv. Har du en krypgrund, ta en titt en gång om året. Finns det mycket spindlar är det en första skadeindikation, det blir inga kokonger utan fukt.
 • Läckage på vinden

  Hur ser det egentligen ut där uppe? Gå upp på vinden både vår och höst. Förutom droppande läckage kan fukten gå ner i stommen och skapa påväxt av mögel
 • Tak och pannor

  Har det stormat? Ta ett varv runt huset och se om betongpannorna har flyttat på sig. Byt pannor som gått sönder, detta kostar nästan ingenting. Och ta hjälp av företag som rengör och behandlar tak och hängrännor.
 • Glipa i fönsteromfattningen

  Glipar det mellan foder och fönster? Trä är ett levande material och läckage här är ett vanligt problem. Springan kan svälja kopiösa mängder vatten och i förlängningen skapa stora skador. Köp en fogspruta och foga själv. Det är enkelt! 
 • Rör och tätskikt i badrum

  Fukt i badrum? En uppskattning är att hela 75 procent av alla badrum är felaktigt uppförda. Tack och lov leder det inte alltid till stora skador. Men ta hem en firma som spolar och filmar rören. Då slipper du omfattande arbete innan det är försent.

 


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa