Guider & Tips

Höstfin balkong


Ämnen


Dela

Det finns ingen anledning att bomma igen balkongen för tidigt! Hösten bjuder på mängder av fina blommor och växter som matchar de mustiga, rostiga och gula tonerna i naturen. Att ta en fika utomhus så här års är lika härligt som på våren. Här är tips på växter som är perfekta för att pryda balkongen under hösten.

Prydnadsgräs

Nu börjar fler och fler upptäcka värdet av prydnadsgräset även på vintern. Det har blivit en populär växt att kombinera tillsammans med blommor och växter av olika höjd. En stor fördel är att växten sällan har problem med skadedjur och att den är väldigt lättodlad. Prydnadsgräset är både anspråkslöst och vackert!


Bildkälla Blomsterlandet

Prydnadskål

Prydnadskål liknar prydnadsgräset till namnet. Även den är perfekt att mixa med olika blommor och färger. Den finns i olika sorters vita och gröna nyanser, men också i lila, vilket är otroligt vackert till höstens färger. Bladens färg blir bara finare och finare ju längre in i vintern den får stå, men när det blir allt för kallt är tiden för prydnadskålen förbi.


Bildkälla Blomsterlandet

Bollkryss

Bollkryss skiljer sig från de flesta andra blommor, då den finns framför allt på hösten, och lyser upp balkongen med sina färgstarka blommor. Den är en klassisk höstväxt, och det spelar ingen roll vilket läge balkongen har. Du kan plantera den var som helst!


Bildkälla Blomsterlandet

Alunrot

Alunrot är en växt man kan njuta av i åratal! Alunroten finns i alla möjliga färger, såsom purpur, lime, silver, orange och koppar. Men det räcker inte med det, den är även en av de tåligaste växterna man kan ha under hösten. Den har dock lätt för att krypa upp ur jorden, att “lyfta”. Det kan du lösa genom att plantera ny jord runt plantan varje år.


Bildkälla Blomsterlandet

Vinterljung

Ljung är en växt som passar utmärkt till höstkrukan, och är populär under hösten och vintern. Men den tappar lätt sin rosa färg om den blir uttorkad. Därför är ett tips att ge den mycket vatten. Vinterljungen tål lätt frost, och sätter färg på balkongen.Bildkälla Blomsterlandet

Här är tre tips på hur du ska plantera dem

  • Plantera i flera krukor med hål i botten. Många krukor hjälper till att skapa en rumskänsla på balkongen och hålen gör att vattnet kan rinna igenom. Plantera gärna ett lager med lecakulor i botten så att jorden inte blir för blöt. Det minskar även risken för att frost ska få krukan att spricka.
  • Fyll krukan med jord och börja med en grön bas. Fyll sedan på med fina och härliga färger. Du behöver inte oroa dig för att plantorna ska få plats. Det blir bara fint att plantera tätt, då höstväxterna inte behöver något extra utrymme.
  • När du planterat kan du fylla på med lite jord. Nu är det klart, kom bara ihåg att vattna!

Knep för att höja mysfaktorn

Om du vill göra balkongen ännu finare, är ljusslingor ett bra val. Det blir både stämningsfullt och skapar en behaglig belysning. Du kan prova att lägga dem bland växterna och låta dem lysas upp under de mörka höstdagarna. Ett annat tips är att mysa till det med ett antal plädar. Det blir både hemtrevligt, snyggt och mysigt. Tillsammans med färgerna hösten erbjuder blir det fint med en diskret, grå pläd.

Källa: Blomsterlandet


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.