Nytt hem

Så skapade de sig en ny livsstil i Torre del Mar


Ämnen


Dela

Anette och Göran Berggren har förverkligat sin dröm om att köpa en bostad i den charmiga staden Torre del Mar. De hade tidigare besökt staden och tyckte att den var genuin och trivsam.
– Torre del Mar är inte så turistisk och det gillar vi, förklarar Anette.
Välja mäklare

När det kom till att köpa bostad vände sig paret till olika mäklare, men det var hos Mäklarhuset som de till slut hittade rätt. 

– Vår mäklare, var väldigt förtroendeingivande och kunnig. Hon hjälpte oss genom hela processen och kopplade ihop oss med pålitliga kontakter som advokat och valutaväxlingskontor. Man ska vara medveten om den spanska byråkratin och att processer tar längre tid här, så kontakta bara seriösa mäklare, menar Göran.

Besök orten på vintern

Till de som överväger att köpa bostad i Spanien ger Anette och Göran rådet att besöka orten på vintern. Detta var något de gjorde själva och de upptäckte att de kunde trivas och ha ett liv här även när solen inte var framme.

– Se till dina behov men glöm inte bort att det till sist ändå är magkänslan som måste bestämma, tipsar Anette.

Vardag under solen

Parets vardag i Spanien är fylld av sol och aktiviteter. De tar promenader, cyklar, äter lunch på olika restauranger och hänger med vänner och spelar boule.

– Vi umgås en del med svenskar, men försöker också att lära känna våra spanska grannar, säger Göran. 

– Den största skillnaden är så klart att vi är ute mycket mer under vintern. Vi njuter av solen så mycket vi kan, men vardagliga sysslor som tvätt, matlagning och städning fortsätter förstås som i Sverige, säger Anette.

Den lokala kulturen har varit en källa till spänning och de har upptäckt en ny värld och fått insikt om det spanska sättet att leva. Favoritplatserna för Anette och Göran är strandpromenaden i Torre del Mar som måste upplevas. Och så vår altan så klart, skrattar Göran och Anette inflikar:

– Kom ihåg att livet är kort och att vi inte blir yngre! 


Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa