Guider & Tips

Rengöra tvättmaskinen – smarta husmorstipset


Ämnen


Dela

Tvättmaskiner behöver ju faktiskt rengöras då och då för att kunna vara så effektiva som möjligt och lukta fräscht. Genom regelbunden rengöring slipper du byta ut din maskin, och kan istället förlänga livslängden på den med flera år.

Tvättmaskinen har blivit en av de viktigaste apparaterna i hemmet. Den tvättar inte bara kläder effektivt, utan den gör det även så mycket snabbare, vilket förenklar livet avsevärt. Att rengöra tvättmaskinen är något som de flesta lätt glömmer. Man tar för givet att den är ren och tycker att det är tillräckligt att tvätta utanför och runt dörröppningen med tvål och vatten. Men det bildas fort lager av både tvättmedel och kalkrester i tvättmaskinen. Detta gör maskinen mindre effektiv och bidrar till dålig lukt.

Att rengöra en tvättmaskin behöver inte innebära att du måste ge dig iväg för att inhandla de dyraste rengöringsprodukterna. Simpel ättika och bikarbonat duger gott och väl och kan göra en “trött” tvättmaskin som ny. Här kommer ett husmorstips för hur du kan rengöra tvättmaskinen med ättika och bikarbonat – sådant du förmodligen redan har hemma!

Gör så här:

  • Rengör tvättmedelsfacken ordentligt.
  • Blanda fyra matskedar bikarbonat med fyra matskedar vatten. Rör ihop till en smet. Det här kommer att vara ditt tvättmedel.
  • Mät upp fyra deciliter ättika och häll detta ner i trumman. Blandningen av bikarbonat och vatten häller du där tvättmedlet ska placeras.
  • Kör ett program på högsta värme.
  • Avsluta med att rengöra runt öppningen med en svamp. Därefter kan du torka av maskinen med lite vatten.
  • Rengör filtret i tvättmaskinen. Här samlas klädfibrer, hårstrån, gammalt jox som fastnat i fickorna.
  • Glöm inte heller att alltid lämna tvättmedelsfacket och dörren till trumman öppen efter tvätt, så att maskinen torkas ut ordentligt mellan varven. 

Ämnen


Dela


Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Fortsätt läsa
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.