Behållare Behållare
Dela

Uppsala , Höganäs/Kvarngärdet
Nordr Skiffertornet

Antal rum
1 – 5 rok
Preliminär inlyttning
2024
Status
Kommande
Antal objekt
80

NYPRODUKTION I HISTORISK MILJÖ

Det är sällan vi får möjlighet att uppföra ett nytt och spännande kvarter i ett redan levande och uppbyggt område i Uppsala. Det finns helt enkelt inte så mycket mark kvar centralt i staden. Därför är det extra roligt att nu få presentera Skiffertornet!

Prototyp av Skiffertornet med omkringliggande byggnader.
Beskrivning
Nu växer Uppsalas nya landmärke fram på gränsen mellan Höganäs och Kvarngärdet – klätt i skimrande grön skiffer och bara minuter från Vaksala torg. Med sina 12 våningar kommer Skiffertornet att höja sig över den omgivande bebyggelsen och bli ett av de högsta husen så centralt i staden. För dig som bor här väntar några av Uppsalas vackraste vyer, med obruten sikt mot slottet och domkyrkans torn.

När det står klart kommer Skiffertornet att rymma 80 lägenheter i olika storlekar och utföranden – från ettor till rymliga femmor – byggda för ett modernt och citynära boende. Samtliga lägenheter får till exempel generösa balkonger eller uteplatser och egen tvättmaskin – och tre våningar upp kan alla som bor här njuta av en stor, solig och social takterrass. Mot Torkelsgatan gör vi plats för en rad spännande butiker och kaféer, och i kvarterets sydöstra del skapar vi ett helt nytt och grönt torg.
Service och kommunikationer
Nära till allt är ju en ganska trött klyscha, men för dig som bor i Skiffertornet är den faktiskt sann. På cykelsadeln trampar du till Vaksala Torg på tre minuter, du har fem minuter till tåget och nio till universitet. Och apropå cyklar; i Skiffertornets garage gör vi plats för fler än 150 parkeringsplatser för cyklar – och några till för dem som är bilburna.
Fakta
Antal rum
1 – 5 rok
Preliminär inlyttning
2024
Status
Kommande
Antal objekt
80
Dokument & Länkar
Intresseanmälan

Nordr Skiffertornet

Vill du veta mer om detta projekt? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Genom att klicka på knappen Anmäl intresse så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.