Fröstengatan 4B

Fröstengatan 4B

Slutpris

3 100 000 kr


Jättendal— Nordanstig

Fröstengatan 4B


Slutpris
3 100 000 kr

Jättendal— Nordanstig

Välhållen gård i vackra Hälsingland!

Välkommen till Fröstengatan 4 i Jättendal - en praktfull gård med gamla anor och vacker mangårdsbyggnad. Önskar du driva egen verksamhet eller söker ni en hästgård, då kan detta vara något för er.

Fastigheten omfattar utöver bostadshuset maskinhall med tillhörande förvaringsutrymmen och garage, ytterligare ett fristående garage, timrat magasin, virkesförråd med gjuten platta samt ytterligare ett bostadshus som ger möjligheter till hyresintäkter. Total areal om ca 14 ha bestående av åker-/betesmark om 9 ha och skogsmark om 5 ha. Bekväm uppvärmning genom jordvärme samt möjlighet att elda i vedpanna.

Huvudbyggnaden består av två våningsplan med en total bostadsyta om 290 kvm, fördelat på sju rum och kök. Inredningen är genomgående ljus och ombonad med välbevarade trägolv samt vissa tidstypiska detaljer. Via den maffiga entrén med punchveranda så kliver man in i en rymlig hall med gott om förvaring, rakt fram finns "salen" där otaliga middagar har serverats, sovrum/kontor med kakelugn och ett allrum med öppen spis. Rymligt kök med vedspis och plats för matbord samt köksluckor i tidlöst utförande från Kvänum, utrustat med diskmaskin, fläkt, spishäll, ugn, mikro samt kyl och frys. En tillbyggd del rymmer helkaklat duschrum, groventré och ett allrum med burspråk och gott om ljusinsläpp tack vare många fönster och en altandörr. En trappa upp finns hall, "master bedroom" med inredd kattvind som garderob, ytterligare två sovrum samt badrum med golvvärme.

Det uthyrda bostadshuset inrymmer en lägenhet per plan om ca 74 kvm med fullt utrustade kök, hall, vardagsrum, sovrum och duschrum med tvättmaskin. Renovering har pågått från ca 2011 - 2021.

Maskinhallen rymmer en reparationsavdelning för maskiner, en del för förvaring och i den bakre delen finns ett garage med snickarverkstad och ett tillhörande isolerat rum. Garage med plats för fyra bilar varav två som nyttjas av hyresgäster. Virkesförråd med platta där det finns möjlighet att inreda för hästar eller om man väljer att använda det som ligghall. Tillhörande mark finns i anslutning för djurhållning.

Imponerande trädgård med odlingsmöjligheter i sydligt läge och utsikt över dalen samt gräsmatta, bärbuskar och äppelträd. Stenlagda trädgårdsgångar av skifferplattor och pergola där Gröna Systrar har planterat perenner som grönskar från vår till höst.

Här bor man med endast 6 km till Mellanfjärden med dess levande fiskeläge och vackra natur. Sundsvall ligger inom ca 54 km och Hudiksvall ca 31 km.

Varmt välkomna med er intresseanmälan!


Boarea/biarea
370/70 kvm
Driftkostnad
64 265 kr/år
Tomtarea
14.0014 ha
Rum
8 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
NORDANSTIG FRÖSTEN 7:3
Objekttyp
Gård
Såld
2023-07-24

Mäklarhuset Hudiksvall

Denna gård på Fröstengatan såldes av oss 2023-07-24. Se alla våra försäljningar i Jättendal samt även på Fröstengatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.