Grytan 112 / Grytan / Brunflo / Östersund

Välkommen till Sörbygården

Slutpris
6 525 000 kr
Boarea/biarea
630/165 kvm
Driftkostnad
101 600 kr/år
Totalareal
25 790 kvm
Fastigh.bet
Östersund Grytan 4:32
Objekttyp
Hästgård
Inriktning
Hästgård
Såld
2018-10-17
Bostaden är såld!

Denna gård på Grytan såldes av oss 2018-10-17. Se alla våra försäljningar i Brunflo samt även på Grytan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Grytan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Varmt välkommen till Sörbygården och Grytan 112.

Sörbygården har ett naturskönt och unikt läge med fantastiska vyer över det vackra landskapet och vattnet med Frösön och Gustavsbergsbacken i blickfånget. Läget är perfekt med närhet till Storsjön och tillgång till fina ridvägar. Gården har ett bekvämt avstånd till Brunflo samhälle och Östersunds stadskärna nås med bil på ca 15 minuter. Sörbygården har anor som sträcker sig tillbaka till sent 1800-tal. Vid förra sekelskiftet (1900) uppfördes den praktfulla huvudbyggnaden i tidtypisk stil. Den närmare 500 m² stora huset är nu anpassad för att bland annat bedriva "Bed & Breakfast", verksamhet med totalt 13 uthyrningsrum, kök med matrum samt sällskapsutrymmen. Den 2.579 ha stora fastigheten är också bebyggd med en före detta ladugårdsbyggnad som är renoverad och ombyggd och inrymmer två bostadslägenheter, trevliga konferens och sällskapsutrymmen med mera. Under 2004 genomfördes en större investering då ett toppmodernt stall med sex boxplatser och ett större verkstad/garage på ca 100 m² med hög port. I övre planet finns bland annat ett större allrum. På gården ligger ett timrat häbre i två plan med vackert läge som hyrs ut under den gröna årstiden här finns också grillkåta med fastighetens vackraste läge och erbjuder en storslagen utsikt. Belyst ridplan på.20x40 m. Möjlighet torde finnas att bebygga fastigheten ytterligare eller alternativt stycka av en till två villatomter. Säljaren kan vara intresserad av att arrendera stallbyggnaden och därigenom fortsätta ridverksamheten vilket gör att det tillförs en stadigvarande inkomst till den övriga verksamheten.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn