Rödögården 623
Rödögården 623
Linda Lydén, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Linda Lydén

Ansvarig mäklare

Till salu

Rödögården 623

Utgångspris

3 250 000 kr


Utgångspris

3 250 000 krRödön— Krokom

Rödögården 623


Till salu
Utgångspris
3 250 000 kr

Rödön— Krokom

Boende som erbjuder livskvalitet - några minuters promenad från Storsjöns strand

Missa inte denna mycket trevliga 1-plansvilla med fantastiskt läge på mysig välskött trädgårdstomt omgärdad av stenmur. Tycker du om att odla finns här trädgårdsland och sommarvatten för vattning, odlingslådor, bärbuskar och ett lyxigt växthus med indragen el och vatten. Villan med sina två sovrum och härliga sociala ytor i form av kök och vardagsrum är perfekt i storleken för en familj på 1-3 personer. Allt ligger praktiskt samlat i ett och samma plan med fina vitlaserade ekgolv, ljus modern färgsättning, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med kamin, stor altan och stort badrum/tvättstuga med kakel och klinker. Här finns även ett vidbyggt garage som nås direkt från huset samt ett förråd på tomten. Från tomten är det delvis utsikt över Storsjön och Oviksfjällen samt gångavstånd till Storsjöns strand med rätt till bad och båtplats. Populära Rödön med dess vackra läge och lantliga känsla erbjuder en fantastisk by-gemenskap med mycket nybyggnation beblandat med äldre bebyggelse. Här finns en aktiv sportklubb, bygdegårdsförening, kyrka och byalag som anordnar en mängd olika aktiviteter för stora och små, såsom träning i olika former, rundvandringar, marknader, fester mm. I området finns även pumptrack, badplats, fotbollsplan, isrink, elljusspår och vintertid skottas det på isen för promenad, skridsko- och skidåkning. Allt detta endast 20 minuters bilfärd från centrala Östersund och 10 minuter till Åre/Östersund Flygplats. Varmt välkommen att höra av dig med intresseanmälan eller för mer info!


Budgivning pågår
3 030 000 kr
Visa bud
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea/biarea
70/3 kvm
Driftkostnad
32 465 kr/år
Tomtarea
1 274 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Linda för mer information kring Rödögården 623.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Inledning

Varmt välkommen till detta mycket trivsamma hus där det bara är att flytta in och njuta av tillvaron och omgivningarna. Huset är genomgånget under senare år och inrett i ljusa moderna färgval.

Huset har ingång via farstukvist som är sammanbyggd med den stora altanen. Husets hall har plats för ytterkläder och i direkt anslutning finns ett mindre sovrum. Hallen mynnar ut i härliga sällskapsytor med kombinerat kök, ,matplats och vardagsrum. Till vänster finns ett rymligt föräldrasovrum och till höger finns badrum/tvättstuga som även tar dig vidare till garage och grovingång.

Huset har vattenburen golvvärme i samtliga rum utom stora sovrummet och garaget där det sitter elradiatorer.


02
Hall

Ingång till trivsam hall med vitlaserat ekgolv och ljusgrå väggar med fondvägg i mönstrat grått. Hallen har plats för ytterkläder samt en garderob för förvaring. Hallen värms via vattenburen golvvärme.


03
Sovrum

Direkt till höger från hallen finns ett sovrum med enhetligt vitlaserat ekparkettgolv. Rummet har ljusgrå väggar samt gott om förvaring i en garderobsvägg bestående av fem garderober. Detta rum har vattenburen golvvärme.


04
Vardagsrum/kök

Hallen öppnar upp sig i härliga sällskapsutrymmen med modern öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrumsdel.

Rakt fram till höger är arbetsköket beläget med köksinredning från 2019 i sobert grått med vitt falsat kakel ovan arbetsytorna i laminat. Köket har nedfälld diskho med trevligt fönster ovan för ljus och så att man kan blicka ut mot baksidan av tomten när köksbestyren tas om hand. Här finns gott om avlastningsyta och lådor för förvaring samt på motsatt sida även en vitrindel. Kökets maskinella utrustning består av integrerad diskmaskin (-19), fläktkåpa i glas (-19), integrerad kyl-/frysskåp (-19), spishäll (-19) samt två inbyggda ugnar (-19 varav en med mikrofunktion) perfekt för storbak, pizzakväll eller middagar där flera rätter kräver ugnsvärmning.

Plats för matbord åt vänster i den mer öppna delen av sällskapsytan med ljusinsläpp via stort fönster, plats för soffgrupp och en kamin med gnistskydd av svart klinker som snyggt bryter av mot det i övrigt enhetliga ekgolvet.

Kök och vardagsrumsdelen har vattenburen golvvärme.


05
Sovrum

Från vardagsrummet nås ett fantastiskt sovrum med härlig rymd med vitmålat trätak öppet till nock, ljusinsläpp från två håll, enhetligt vitlaserat ekgolv, behagligt gröna väggar och utgång via helglasad altandörr till den stora altanen. Detta rum har radiatorer.


06
Badrum

Rymligt badrum som helrenoverades 2019 med klinkergolv i grått med golvvärme (vattenburen) samt vita kaklade väggar. Dusch med takdusch och glasvägg, dubbelhandfat med belyst spegel ovan, wc samt tvättmaskin (-19) och torktumlare (-19) med bänkskiva ovan för praktisk arbetsyta. Fönster för vädring och ljusinsläpp samt handdukstork (-21) och skåp för förvaring.


07
Groventré

Via badrummet samt ingång från husets gavel nås en grovhall som även del renoverades 2019 med ljusgrått klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Här finns plats för avhängning samt förvaring i hel garderobsvägg bestående av fyra garderober med överskåp. Här sitter en praktisk utfällbar torkställning på väggen.

Härifrån finns även dörr så du praktiskt kan då det vidbyggda garaget direkt inifrån.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

70 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

3 kvm

Tomtarea

1 274 kvm

Rum

3 (2 sovrum)

Fastighetsbeteckning

KROKOM RÖDÖGÅRDEN 1:51

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1 plansvilla

Byggnadsår

1968

Om-/tillbyggnadsår

2009

Standardpoäng

27

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

El (vattenburen samt delvis radiatorer)

Renovering omarbetning etc

2010 Tillbyggnad sovrum
2018 Samtliga ytskikt i hall, vardagsrum, sovrum renoverades
2018 Nya innerdörrar
2019 Köket totalrenoverades
2019 Badrummet och groventrén helrenoverades
2019 Ny elcentral samt omdragning av el i samband med renovering
2020 Ny varmvattenberedare och cirkulationspump
2021 Handdukstork
2021 Nya garderobsdörrar i lilla sovrummet
2021 Infarten till fastigheten breddades och grusades samt kantsten grävdes ned
2024 Ny motor i köksfläkten


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

14400 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

208 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2017-05-08

Besiktningsman

Johan Bodå


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stor längsgående altan på trätrall med sol hela dagen.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Fantastiskt växthus med indragen el och vatten samt golvbrunn. Här kan du koppla på vattnet från den egna brunnen och kostnadsfritt kunna sköta dina odlingar. Växthuset har klinkergolv odlingslådor, hyllor och avlastningsbänk samt praktiska självöppnande ventilationsfönster som känner av väder och temperatur. Växthuset är omgärdat av trall med plats för solstolar eller dylikt.

Förrådsbyggnad och vedbod. (Befintligt hyllsystem i förrådet ingår ej).

Garage

Jordkällare

Beskrivning, parkering

Parkering på grusad infart med eluttag för motorvärmare.

Vidbyggt garage med gjutet golv. I garaget finns även elpannan och varmvattenberedaren. (Det befintliga hyllsystemet samt frysboxen ingår ej i försäljningen)
I garaget finns radiator för uppvärmning.


07
Gemensamhetsanläggningar

Krokom rödögården ga:3, Krokom rödögården ga:1, Krokom rödögården ga:2


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

1274 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Fin trädgårdstomt med grusad infart och stenkant som avgränsar mot den plana och fina gräsmattan och där en stenmur delvis ramar in tomten. Här finns alla förutsättningar för dig med gröna fingrar att kunna ägna dig åt ditt intresse. På tomten finns idag ett trädgårdsland, odlingslådor omgivna av grusbädd samt ett fantastiskt växthus med indragen el och vatten men även en jordkällare och en förrådsbyggnad med vedbod. På tomten finns två lyktstolpar och mycket perenna växter svartvinbärsbuskar, hägg, hallonbuskar och rabarber mm

Rättigheter förmån

Officialservitut: rätt att begagna stranden vid storsjön för fritidsändamål, såsom för bad, båtplats och dylikt - strand mm, Officialservitut: rätt till parkeringsplats för motordrivna fordon enligt upprättad byggnadsplan - parkering

Planbestämmelser

Rödögården 1:20, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1966-09-06, Senast ändrad: 2021-10-06), Rödögården 1:33 m fl, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1978-03-15, Senast ändrad: 2021-10-06), Ändring av detaljplan för rödögården 1:21 m.fl., rödön, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2021-08-25, Registreringsdatum: 2021-10-05, Senast ändrad: 2021-10-06)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 346 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

762 000 kr

Markvärde

584 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1981

Försäkring

3 632 kr/år

Vatten och avlopp

9 247 kr/år

Vägav/Snö

1 818 kr/år

Elkostnad

17 768 kr/år

Årlig elförbrukning

9155 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

32 465 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 990 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Kostnaden för el innefattar både uppvärmning samt hushållsel. Kostnaden för VA innefattar även sophämtning. Dessa kostnader går säkerligen minska då familjen på tre personer under föregående år var hemma heltid pga mycket arbete hemifrån och föräldraledighet.

Kommentar driftskostnad

Fastighetens taxeringsvärde från 2021 har precis blivit uppdaterat. 2024 års taxeringsvärde är 2 234 000 kr fördelat på småhusmarknaden 925 000kr samt småhusbyggnad 1 309 000kr.

Detta påverkar dock inte fastighetsskatten som oavsett är maxtaxa.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 1 900 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 346 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
762 000 kr
Markvärde
584 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1981
Försäkring
3 632 kr/år
Vatten och avlopp
9 247 kr/år
Vägav/Snö
1 818 kr/år
Elkostnad
17 768 kr/år
Årlig elförbrukning
9155 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
32 465 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 990 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Kostnaden för el innefattar både uppvärmning samt hushållsel. Kostnaden för VA innefattar även sophämtning. Dessa kostnader går säkerligen minska då familjen på tre personer under föregående år var hemma heltid pga mycket arbete hemifrån och föräldraledighet.
Kommentar driftskostnad
Fastighetens taxeringsvärde från 2021 har precis blivit uppdaterat. 2024 års taxeringsvärde är 2 234 000 kr fördelat på småhusmarknaden 925 000kr samt småhusbyggnad 1 309 000kr.

Detta påverkar dock inte fastighetsskatten som oavsett är maxtaxa.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 1 900 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Rödön

Rödön är en halvö i Storsjön och ligger i Krokoms kommun. Här finns allt från små stugor med sjötomt, till stora lantgårdar med åkrar och ängar. Klimatet är mycket bördigt här, vilket gör det gynnsamt för de lokala bönderna, t.ex. så är Rödön är känd för sina Rödögubbar och Rödöpotatis, men här finns flera små gårdsbutiker där man kan köpa allt från ekologiska ägg, potatis och hembakat bröd.


01
Fördelar med området
Rikt kulturliv Caféer Fiske Barnvänligt Sport och friluftsliv Båtliv Hundvänligt Badstrand Skidspår Landsbygd Tryggt

02
Kultur

I området finns ett historik arv med ett antal fornlämningar, bland annat Tibrandshögen, Sundslägden och Undromskogen. Genom Rödön går också vandringsleden Pilgrimsleden som går till Trondheim i Norge.
Här kan man även gå på Storsjöodjursspaning.


03
Fritid

I området vimlar det av mysiga promenadstråk i skogen och hemliga små badstränder. Här finns också cykelbanor, skidspår och elljusspår.
På vintern tar man på sig skidorna och åker ut längs isen och avnjuter de vindskydd och grillplatser som finns i området, men det är även ett mecka för en skoterfantast.


04
Kommunikation

Rödöbron förbinder Rödön med Frösön, med bil in till Östersund tar det ca 15 minuter.


05
Skolor

Rödöns skola har årskurs F-6. Här finns också förskolorna Jordgubben (föräldrakooperativ) och Prästkragens Förskola, samt Rödingens fritidshem.
Föräldraträffar för minstingarna brukar vara sockenstugan, viss dag i veckan.
Rödöns sportklubb brukar arrangera fotbolls-och hockeyskola för områdets ungdomar.

Använd kartan
X

Platser

Food Restaurang & Catering AB

7 km


Restaurang KAVA

7,17 km


Dvärsätts Grillen

7,25 km


Torsta Gårdsrestaurang

7,82 km


Stocke Titt Café

8,27 km


Prästkragens förskola

661 m


Rödöns Skola

707 m


Föräldrakooperativet Jordgubben

769 m


Birka Folkhögskola

6,8 km


Förskolan Grönängen

7 km


Coop

12,78 km


Hemen Livs

13,87 km


Lidl

15,81 km


Stora Coop Östersund

16,53 km


Krokom

9,29 km


Östersund Jamtli station

12,97 km


Östersund Västra station

13,56 km


Nälden station

13,72 km


Östersund C

14,32 km


Rödön kyrka

896 m


Trusta södra

1,03 km


Undrom vägskäl

1,26 km


Trusta norra

1,3 km


Rödön Vike vägskäl

1,76 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  0 m
  -
  -
 • Sjö
  451 m
  3 min
  4 min
  14 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Linda!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.