Behållare Behållare

Karlslund, Östersund
Lignells Väg 4d

Boarea/biarea
104/44 kvm
Avgift
5 880 kr/mån
Rum
4 rum (2-3 sovrum)

EFTERTRAKTAT RADHUS I KARSLUND

I lugna och lummiga Karlslund har vi möjligheten att erbjuda ett av de mycket eftertraktade radhusen. Endast en kort promenad hem från centrum efter en god middag på stan och till två olika matbutiker, Östersunds Skidstadium med elljusspår, kvarterskrogar mm. Här får du en egen liten oas i centrala delarna av Östersund fördelat på 104 kvm och 2-3 sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utöver detta stora eknomiutrymmen i källaren med tvättstuga, plats för förvaring och ytterligare ett rum. Eftermiddags- och kvällssolen avnjuter du på egen uteplats på trätrall i markplan med möjlighet till planteringar. Carport och förråd i länga. Varmt välkommen att boka dig till visning!

Utgångspris
29
JUN
Onsdag
12:00-12:20

Anmälan krävs / Varmt välkommen att boka dig till visning. Får du förhinder, glöm inte att avoka dig i tid.

EFTERTRAKTAT RADHUS I KARSLUND

I lugna och lummiga Karlslund har vi möjligheten att erbjuda ett av de mycket eftertraktade radhusen. Endast en kort promenad hem från centrum efter en god middag på stan och till två olika matbutiker, Östersunds Skidstadium med elljusspår, kvarterskrogar mm. Här får du en egen liten oas i centrala delarna av Östersund fördelat på 104 kvm och 2-3 sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utöver detta stora eknomiutrymmen i källaren med tvättstuga, plats för förvaring och ytterligare ett rum. Eftermiddags- och kvällssolen avnjuter du på egen uteplats på trätrall i markplan med möjlighet till planteringar. Carport och förråd i länga. Varmt välkommen att boka dig till visning!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Inspiration
Rumsbeskrivning
Inledning
Fantastiskt bostadsrättsradhus i centrala delarna av Östersund och i den populära stadsdelen Karlslund. Här bor du med bra allmänservice i närområdet och enbart cirka 10 minuters gångavstånd till centrum.

Radhuset är uppfört i två plan där du kommer in i en hall med öppen planlösning in till kök och vardagsrum. Från vardagsrummet når du sedan altanen på baksidan. I detta plan finns även en gästtoalett.

Övre plan inrymmer två sovrum varav ett väldigt rymligt med utgång till balkong. Här är även den övre hallen möblerbar och en platsbyggd kontorshörna eller dylikt finns. Förutom detta finns även ett rymligt badrum praktiskt beläget i anslutning till de båda sovrummen.

Från entréplan leder en trappa ned till ett källarutrymme med gjutna väggar och golv. Här finns tvättstuga och plats för förvaring samt innanför detta ett inrett rymligt sovrum/gillestuga med en mindre klädkammare/förråd i anslutning.
Hall (Entréplan)
Ingång direkt i markplan till trevlig hall med grått klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och beiga tapeter. Hallen är delvis möblerbar och här finns plats för ytterkläder i en garderob.
Vardagsrum (Entréplan)
Ett par trappsteg i nivåskillnad avskiljer entrén från kök och vardagsrum med öppen planlösning. Vardagsrummet har härligt ljusinsläpp via stora fönster med spröjs i burspråk och härifrån finns även altandörr ut till uteplatsen på trätrall. Vardagsrummet och matplatsen har ekgolv, ljust beiga väggar och en fondvägg i vitmålad träpanel.
Kök (Entréplan)
Köksdelen är inredd i vitt med arbetsbänk i massiv ek med antracitgrått kakel 5*5 ovan arbetsytor med öppna hyllor och detaljer i ek. Ett härligt fönster ovan arbetsbänken mot Lignells väg med ett fantastiskt äppelträd precis utanför. Köksdelen har laminatgolv i grått med skifferimitation inlagt 2020.

Kökets maskinella utrustning består av kyl-/frysskåp, spis med häll (-19), fläkt samt diskmaskin (-21). Även köksblandaren är utbytt 2019.

Plats för matbord finns mellan köksdelen och vardagsrummet.
WC (Entréplan)
Från hallen nås en gästtoalett med målade väggar i grått och enhetligt klinkergolv som hallen, även här med vattenburen golvvärme. Handfat med antracitgrå kakelplattor samt ett spegelskåp med spotlights ovan samt wc. Här finns även ett fönster för ljusinsläpp och vädring.
Övre hall (Ovanvåning)
En trappa leder upp till övre plan och den övre hallen. Trappen är målat i vitt med filtmatta i grått och hallen är i övrigt inredd med vitmålad bröstpanel av pärlspont med beiga tapeter ovan.
Den övre hallen har en praktisk platsbyggd kontors-/syhörna med betongglas för ljusinsläpp samt ett platsbyggt linneskåp för förvaring.
Sovrum (Ovanvåning)
Ljust sovrum med laminatgolv och vita väggar med ljust mönstrad fondvägg. Plats för förvaring i en inbyggd dubbelgarderob.
Sovrum (Ovanvåning)
Rymligt sovrum med laminatgolv och ljusgrå väggar. Rummet har plats för förvaring i garderobsvägg bestående av 5 garderober varav två dubbla.
Från rummet utgång till inglasad balkong.
Badrum (Ovanvåning)
Badrum med ljus våtrumsmatta på golvet och delvis kaklade väggar i beige och i övrigt målad väv samt laserat furutak. Rummet är inrett med duschplats, handfatsmöbel med spegelskåp samt wc.
Tvättstuga (Källare)
En trappa leder ned till ett källarplan med gråmålat betonggolv och vitmålade väggar. Utrymmen är rymligt och här finns både plats för klädvård och förvaring under bla trappen. Här finns en duschplats, ho med förvaring under samt tvättmaskin (-19) och torktumlare (-19).
Rum (Källare)
Innanför tvättstugan finns ett inrett rum med vita väggar och fondvägg i grått samt en fond i vitmålad stående träpanel. Rummet har ekgolv samt infällda spotlights i taket. Rummet passar utmärkt som extra sovrum/gästrum, gillestuga eller ett mycket rymligt lek- eller hobbyrum.

Från rummet nås även ett mindre förråd/klädkammare.
Fakta
Beskrivning
Boarea
104 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsföreningen)
Biarean avser utrymmet i källaren. Uppgifterna om biareans storlek härör från säljaren och är den exakta ytan av betydelse rekommenderas att en uppmätning görs.
Biarea
44 kvm
Rum
4 (2-3 sovrum)
Tillträde
Enligt överenskommelse. Gärna augusti
Byggnadssätt
Byggnadsår
1948
Kommentar, byggnad
Då radhusen genomgick en omfattande renovering och ombyggnad 1990-91 har de i taxeringen klassats med år 1990 som nybyggnadsår.

Trevliga bostadsrättsradhus uppförda i 2 plan med källare där alla har egen ingång direkt i markplan.
Värme och ventilationsanl.
Fjärrvärme
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital
130 kWh/kvm och år
Sammanställning
Energideklaration är utförd
Datum: 2009-08-13
Besiktningsman
Mattias Beckung, FQ Fastighetskvalitet AB
Beskrivning
Energideklarationerna är giltiga i 10 år. Tidsfristen för denna har gått ut. Det åligger bostadsrättsföreningen att låta utföra en ny.
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Fiber
Altan
Från vardagsrummet nås en altan på trätrall mot väster med eftermiddags- och kvällssol.
Balkong
Från det stora sovrummet på övre plan nås en inglasad balkong, även den mot väster.
Förråd
Beskrivning, förråd
I radhuset finns gott om ekonomiutrymmen i källaren. I övrigt finns ett mindre separat förråd i länga.
Bilplats/Övriga byggnader
Bilplats/Garage
Carport: 150 kr/månad.
Parkering
Parkeringsplats:
Beskrivning, parkering
Carports 23 platser, byggd 2014
Ekonomi
Avgift
5 880 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och carport
Kommentar, månadsavgift
Internet via fiber ingår i månadsavgiften. Förr ingick även TV avgiften , men sedan årsskiftet får man teckna enskilda avtal gällande detta beroende på önskemål om antal kanaler. Pga sänktes avgiften från 5950 kr till 5880 kr.
Försäkring
219 kr/mån
Hushållsström
450 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
669 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
4 504 kr (Senast kontrollerad: 2022-06-08)
Beskrivning reparationsfond
Föreningen sätter fn inte av något ytterligare till lägenhetens inre reparationsfond.
Överlåtelseavgift
1 208 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
483 kr
Andel i förening
4,409%
Andel av årsavg.
4,41%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-06-08.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har som policy att kraftigt amortera av sina lån och har senast sänkt avgiften, främst på grund av att TV-avgiften ej längre ingår i månadskostnaden. Medlemmarna får teckna enskilda TV abonnemang.
Föreningen
Benämning
BRF Järven. I föreningen finns 23 lägenheter.
Markägare
Föreningen äger marken
Allmänt
Föreningen äger fastigheten Östersund Järven 2 med adresserna Lignells Väg 2A-2G, 4A-4H samt Tannhöjdsvägen 5A-5H. På denna fastighet uppfördes 1948 radhus med sammanlagt 22 stycken radhuslägenheter samt 1st lägenhet. Lägenheterna om- och tillbyggdes 1990-1991.
Carportlängorna med totalt 23 platser byggdes 2014.
Kommande renoveringar
I föreningen diskuteras idag och förs planering för anläggning av laddningsstolpar för elbilar.
Avgiftsförändringar
Föreningen har som policy att kraftigt amortera av sina lån, och har senast sänkt avgiften, främst på grund av att TV-avgiften ej längre ingår i månadskostnaden. Medlemmarna får teckna enskilda TV abonnemang.
Gjorda renoveringar
Föreningen har en 30-årig underhållsplan som följs noggrant.
ca 2019 målades hela fastigheten om utvändigt
2021 byttes fjärrvärmecentralen ut.
Övriga utrymmen i föreningen
Varje radhuslägenhet har stora ekonomiutrymmen i den egna källaren med plats för bla egen tvättstuga och förvaring.

I föreningen finns även en gemensam tvättstuga samt ett mindre förråd till varje lägenhet i länga.
I övrigt finns för föreningens medlemmar en samlingslokal, ett övernattningsrum, en bastu, en cykelbod samt ett vallarum.
Området
Lummigt och trevligt område med flera fina parker och gångavstånd till centrum. I närheten finns ÖSK med fina elljusspår både sommar- och vintertid samt terrängcykelbanor, tennishall, Jämtkraft Arena, boulebana, sommarkafé, flera matvarubutiker, restauranger, skolor, förskolor, universitet mm.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
5 880 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och carport
Kommentar, månadsavgift
Internet via fiber ingår i månadsavgiften. Förr ingick även TV avgiften , men sedan årsskiftet får man teckna enskilda avtal gällande detta beroende på önskemål om antal kanaler. Pga sänktes avgiften från 5950 kr till 5880 kr.
Försäkring :
219 kr/mån
Hushållsström :
450 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
669 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
4 504 kr (Senast kontrollerad: 2022-06-08)
Beskrivning reparationsfond
Föreningen sätter fn inte av något ytterligare till lägenhetens inre reparationsfond.
Överlåtelseavgift
1 208 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
483 kr
Andel i förening :
4,409%
Andel av årsavg. :
4,41%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2022-06-08.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningen har som policy att kraftigt amortera av sina lån och har senast sänkt avgiften, främst på grund av att TV-avgiften ej längre ingår i månadskostnaden. Medlemmarna får teckna enskilda TV abonnemang.
Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Området

Använd kartan
X
Platser
  • Korns Tempel ab
   403 m
  • Take Mikado Restaurang
   442 m
  • Pizzeria Spader Kung (Guven)
   560 m
  • Sibylla
   591 m
  • Arctura Restaurang & Skybar
   684 m
  • Hermods Ab Östersund
   358 m
  • Förskolan Stadsdel Norr
   361 m
  • Förskolan Jägarvallen
   361 m
  • Lugnviksskolan
   385 m
  • Advexa AB
   402 m
  • Hemen Livs
   1,28 km
  • Stora Coop Östersund
   2,46 km
  • Lidl
   2,65 km
  • Östersund Jamtli station
   1,1 km
  • Östersund Västra station
   1,28 km
  • Östersund C
   1,77 km
  • Brunflo station
   15,21 km
  • Krokom
   18,66 km
  • Östersund ÖSK-vägen
   150 m
  • Östersund Lägdevägen
   235 m
  • Östersund Trekanten
   264 m
  • Östersund Drevstigen
   304 m
  • Östersund Jägargården
   317 m
Avstånd
 • Vatten
  1,07 km
  4 min
  8 min
  30 min
 • Tågstation - Östersund Jamtli station
  1,1 km
  5 min
  5 min
  18 min
 • Hållplats - Östersund ÖSK-vägen
  150 m
  1 min
  1 min
  3 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.