Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Östersund / Söder
Odensviksvägen 6 B
Boarea: 73 kvm
Avgift: 3 537 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 3 av 3 (Hiss finns ej)

Östersund - Söder / Odensviksvägen 6 B

STILSÄKERT MED PENTHOUSEKÄNSLA PÅ SÖDER

Välkommen till stans snyggaste lägenhet! Denna smakfullt inredda trerummare med sober färgsättning och påkostade materielval är helt genomgången och renoverad 2016. Här bor du säkert och insynsskyddat i genomtänkt designmiljö, med vy över Storsjön i två vädersträck och den lummiga innergården med parkkänsla i en välskött förening med låga avgifter. Dessutom har du här nära till det mesta, matbutiken tvärs över gatan, Bangårdsgatans handel med gym och Rådhusgatans stråk med kvartersrestauranger. Runt hörnet finns dessutom naturområdet Minnesgärde med grill- och badplatser, strandhugg och naturstigar för cykling, löpning och promenader längs vattnet. Vintertid bjuder Storsjöns is på milsvida skid- och skridskospår. God kommunikation med närhet till flertalet busslinjer och välplanerade cykelvägar.


Köksinspiration

Provmöblera
Härligt renoverat bistrokök
Härligt renoverat bistrokök
Detaljbild av köket
Detaljbild av köket
Mer av köket
Mer av köket
Från köket ut mot hallen
Från köket ut mot hallen
Välkommen in i den delvis möblerbara hallen
Välkommen in i den delvis möblerbara hallen
Mer av hallen
Mer av hallen
Det härliga vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matbord
Det härliga vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matbord
Detaljbild vardagsrummet
Detaljbild vardagsrummet
Plats för matbord i vardagsrummet
Plats för matbord i vardagsrummet
Rejält och mysigt inglasat uterum mot den lugna innergården
Rejält och mysigt inglasat uterum mot den lugna innergården
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Föräldrasovrum
Föräldrasovrum
Detaljbild sovrummet
Detaljbild sovrummet
Mer av föräldrasovrummet
Mer av föräldrasovrummet
Det något mindre sovrummet
Det något mindre sovrummet
Stor inglasad balkong in mot gården i den populära föreningen Lommen, Odensviksvägen 6B
Stor inglasad balkong in mot gården i den populära föreningen Lommen, Odensviksvägen 6B
Badrum helrenoverat i marmor
Badrum helrenoverat i marmor
Planlösning i 3D, möblerad
Planlösning i 3D, möblerad
Planlösning i 2D, måttsatt
Planlösning i 2D, måttsatt
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Inledning
  Missa inte denna designsäkra och ljusa våning som under 2016 totalrenoverats och inretts med genomgående och utvalda materialval och detaljer som skapar genomgående lugn, rymd och harmoni genom alla årstider. De målade väggarnas matta macchiatonyans går från golv till de nymålade taken och de ursprungliga dörrarna i teak har varsamts renoverats som en tidstypisk detalj och med kärlek till 60-talet. Golven från Kährs i mattlackad vit ask flyter genom samtliga rum och möter vardagsrummets nyslipade oljade ekparkett i en bred öppning med glasade dubbeldörrar. De vändbara fönstren ger ett generöst ljusinsläpp, liksom det inglasade uterummet i sydväst-läge som förlänger både sköna avslappnade kvällar och det njutbara i alla årstider. Ny eldragning har genomförts och samtliga brytare/kontakter är utbytta till den klassiska Renovamodellen i mattsvart. Även nytt proppskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare är installerat.
 • Hall
  Den luftiga välkomnande entréhallen i våningens mitt inleds med en smart avhängningsyta i oljad massiv ek, och är delvis möblerbar. Sedan följer en fyra meter lång garderobsvägg i full takhöjd med skjutdörrar i vitt opalglas och speglar.
 • Kök
  I det kaklade bistroinspirerade köket är förvaring och arbetsytor optimalt ritat och planerat i mista detalj. De extra djupa och tjocka köksbänkarna med nära sex meter arbetsyta från Marbodal, inbjuder till gemensam matlagning och samvaro i köket. I kombination med de svartbetsade köksskåpen och vitrinerna i en öppen planlösning förstärks känslan av ett eget bistrokök med Pariskänsla. Den nya utrustningen består av matchande induktionshäll, infälld diskho, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys, samt fläkt från IKEA. Från köksfönstret njuter du av utsikten över takåsarna mot Frösön och Gustavsbergsbacken.
 • Vardagsrum
  Breda dubbeldörrar välkomnar till vardagsrummet som i söder har ett inglasat uterum mot innergården. Vardagsrummet rymmer såväl en matplats som loungeyta och de stora obrutna väggarna ger valfriheten att styla individuellt för tex ännu mer förvaring, bibliotekskänsla, vernissagehängningar eller för cineasten - en hemmabio. Den nyslipade och oljade parketten har ett vackert mönster lagt i sk "holländskt förband" och ger ett varmt och ombonat intryck.
 • Sovrum
  De trivsamma sovrummen har breda fönster med utsikt mot Frösön och fjällen. I det större rummet finns en dubbelgarderob för hängande klädförvaring.
 • Badrum
  Vad sägs om ett badrum helt i marmorklinker med stort spegelskåp, duschdörr i glas, logebelysning och med blanka kromdetaljer som förstärker budoirkänslan. Nytt toalettporslin, blandare och takdusch från Mora Cera och självklart golvvärme.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  73 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum
Energideklaration
 • Energiprestanda
  178 kWh/kvm och år
TV- och Internetanslutning
 • Kabel-TV: ComHem Internet: Bredbandsbolaget / ComHem Bredband och telefoni 100/100 mbit. Tillval för 150 kr/månad.
Balkong
 • Den utbyggda inglasade balkongen i bästa läge har helt öppningsbara skjutbana glaspartier för varma sommardagar. Här ryms ett bekvämt sittmöblemang eller festligheternas långbord. Eller varför inte, för dig med gröna fingrar - en egen cityträdgård. Uterummet har en urban karaktär med betonggolv grafitgrå matta, vita väggar, vit mur, samt vitt tak. Vi måste lägga till att detta är som gjort för den genuine afficionadon...du vet om du är en!
Bilplats/Övriga byggnader
 • Inom området finns 40 garage 250kr/mån, varav de flesta är kallgarage, 56 carportar 200kr/mån och 28 bilparkeringsplatser utan tak 150 kr/mån. Samtliga kalla platser är försedda med temperatur- och tidsstyrda motorvärmare. För närvarande ganska långa köer. Dessutom finns 3 st gästparkeringar, att användas för tillfällig parkering av besökare till Lommen, utanför huset Odensviksvägen 10A. Hyresavtalen för bilplatser är fristående från lägenheterna och tilldelas enligt särskild kölista. Det är dock viss omsättning på platser, så väntetiden brukar inte vara så lång. Priserna för platser är f.n. (2015) Varmgarage: 300 kr/mån Kallgarage: 250 kr/mån Carport: 200 kr/mån Parkeringsplats: 150 kr/mån Lommen har också 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.
Ekonomi
 • Avgift
  3 537 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  296 kr (Senast kontrollerad: 2016-11-03)
 • Överlåtelseavgift
  1 112 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel av årsavg.
  0,63234
 • Andelstal insats
  0,63234
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2016-11-03.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften är en balkongavgift på 414 kr inräknad som bör försvinna efter den femåriga avbetalningsplanen med start 2015.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsförändringar för 2017.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Lommen. I föreningen finns 175 lägenheter.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga planerade avgiftsförändringar för 2017.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel. Föreningen har installerat elmätare för varje lägenhet som kommer kontrolleras varje månad och kostnaden kommer läggas på hyran. Detta kommer börja användas vid årsskiftet 2016/2017. Under 2014 har följande gjorts: Åtgärdat skador på väggar i tvättstugorna 4 och 5, inköp av nya torktumlare till tvättstuga 4 och 5, inköp av ny dator till vicevärdskontoret, inköp av en byrå till övernattningskontoret, skyltning av utrymningsvägar m.m. för brandsäkerheten har utförts, OVK har genomförts i området och balkongutbyggnader. Inglasningar av balkonger gjordes 2015.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På Rådhusgatan finns tvättstugorna 1, 2 och 3. På Odensviksvägen 6 B finns ytterligare två tvättstugor, 4 och 5. Utanför dessa finns bokningslistor där man skriver upp sig för en ledig tid när man önskar tvätta. Regler för nyttjande av tvättstugorna finns anslaget i anslutning till dessa. Tvättstugorna är utrustade med mangel och torkskåp, eller har särskilda torkrum. Bastun finns på Rådhusgatan, i samma korridor som tvättstuga 3 och övernattningsrummet. Att bada bastu är gratis, och utanför dörren finns en bokningskalender. Där finns också ett nyckelskåp dit våra bostadsnycklar passar. I nyckelskåpet finns nyckeln till bastun. I relax-avdelningen finns även en bäddsoffa, och bastun är också reserv för övernattning då ordinarie övernattningsrummet "Hilton" är upptaget. Om bastun vill användas för övernattning skall det dock godkännas och bokas av vicevärden. Kostnaden för övernattning är 100 kr per natt. Samlingslokal i källaren på Odensviksvägen 10 B. Den används varje år i samband med stämmor, Julfest mm. Den kan också nyttjas av Lommens medlemmar för olika ändamål som t ex vid födelsedagar, dans o. dyl. Lokalen är cirka 100 kvadratmeter och har bord och stolar för cirka 60 matgäster. I anslutning till lokalen finns pentry med kylskåp, spis mm. Samt en toalett. Bokning sker på vicevärdskontoret och kostnaden är densamma som för övernattningsrummet, dvs 100 kr. I källaren mitt emot samlingslokalen på Odensviksvägen 10 finns ett mindre rum som är snickarbod. Där finns en hyvelbänk, en extra arbetsbänk, och ventilationsutrustning. Övernattningsrummet är beläget på Rådhusgatan, granne med tvättstuga 3, och inte långt från bastun. I rummet finns två sängar med täcken och kuddar, ett bord och två stolar, och en garderob. I rummet finns också ett kylskåp och dusch. Toalett finns i korridoren, endast en meter utanför rummet. Lommen har 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.