Rällavägen 109
Rällavägen 109
Alexander Midjich, ansvarig mäklare i Kalmar/Torsås
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Alexander Midjich

Ansvarig mäklare

Till salu

Rällavägen 109

Utgångspris

2 350 000 kr


Utgångspris

2 350 000 krRälla— Borgholm

Rällavägen 109


Till salu
Utgångspris
2 350 000 kr

Rälla— Borgholm

Ditt egna smultronställe på Öland!

Här kommer du till en stor och fin fastighet som blir till din egna oas på mellersta Öland.
Du möts av en trevlig gårdsbild där det första du ser från vägen är den gamla väderkvarnen som tornar upp sig. Bakom döljer sig sedan en uppväxt och härlig trädgårdstomt med mycket färg och växtlighet. Förutom blommar kan du här odla för ett mer självförsörjande boende. Egen brunn finns med installerad vattenpump, vattnet används både som dricksvatten och trädgårdsbevattning.

Men det är inte bara trädgården som har fått uppmärksamhet här, bostadshuset och gårdshuset är båda renoverade och bjuder in till ett bekymmersfritt boende med tre stora sovrum, kök med matplats och stort vardagsrum. Luftvärmepump har installerats som svalkar ner under de heta sommardagarna och under vinterhalvåret värmer den upp tillsammans med braskaminen i vardagsrummet. Gårdshuset är även det inbjudande med öppet upp i nock och vita väggar och tak som bryts av med de mörka takbjälkarna. Gårdshuset blir som en egen bostad där du har både köks-del och ett nyrenoverat badrum. Här är det också svalt och skönt under sommarhalvåret i och med de tjocka kalkstensväggarna.
Förutom bostadshuset har du ytterligare ett uthus som idag nyttjas som förråd, men det går även att göra om till gästhus. Vatten finns redan indraget. Bra förrådslänga finns med verkstadsdel och förvaring, en stor vidbyggd carport med tilltagen takhöjd där du utan problem kör in husbilen.

Det här är en bostad som du kan bo i året om och antingen nyttjar som ditt egna boende med ett fint gästhus. Eller gör du som nuvarande ägare och hyr ut det under sommarsäsongen för att i princip kunna bo gratis resterande del av året. Både huset och stugan säljs möblerad, bara för dig att ta över och börja bo på en gång eller fortsätta med uthyrningen.
Nuvarande ägare hyr ut båda husen under sommarmånaderna och får på så vis intäkter på 100 000 kr om året.

Det finns dock ingen tvekan om det utan här bor du bra med närhet till mycket av det Öland har att erbjuda. Stora rör som under sommarhalvåret är ett levande samhälle med mycket rörelse där det erbjuds restaurang och café, badplats och fin kustmiljö. Närmaste matbutik hittar du i Rälla dit det är knappt 1,5 km. Ekerum med golf, restaurang och bad åt ena hållet samt nära till Borgholm. Åt andra hållet har du Färjestaden samt Ölands djurpark och golfmöjligheter i Saxnäs. Vill du utöka aktiviteterna ligger även Kalmar på bekvämt avstånd.

Infart tas via intilliggande Rönnerumsvägen och sedan första svängen till höger och sedan höger igen för att komma in till fastigheten.

Är det här ditt nya boende på Öland! Kontakta fastighetsmäklaren för mer information om försäljningen eller boka dig på visning!


Utgångspris
2 350 000 kr
Boarea
95 kvm
Driftkostnad
22 213 kr/år
Tomtarea
2 656 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Kontakta Alexander för mer information kring Rällavägen 109 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Härlig gårdsbild som bjuder på allt och lite till, vackra färger från rabatterna, bostadshuset, väderkvarn, carport och mycket mer...
Gårdsbild

Härlig gårdsbild som bjuder på allt och lite till, vackra färger från rabatterna, bostadshuset, väderkvarn, carport och mycket mer...

Det fina kalkstenshuset har renoverats och gjorts i ordning till ett eget boende med kök och badrum. De tjocka väggarna gör det svalt och skönt under de varma sommardagarna.
Gårdsbild

Härlig gårdsbild som bjuder på allt och lite till, vackra färger från rabatterna, bostadshuset, väderkvarn, carport och mycket mer...

Gårdshus

Det fina kalkstenshuset har renoverats och gjorts i ordning till ett eget boende med kök och badrum. De tjocka väggarna gör det svalt och skönt under de varma sommardagarna.

Ljust och fint vardagsrum som vittnar om det skick och standarden som genomsyrar hela huset och fastigheten.
Insidan

Ljust och fint vardagsrum som vittnar om det skick och standarden som genomsyrar hela huset och fastigheten.
Rumsbeskrivning

01
-- HUSET --


02
-- ENTRÉPLAN --


03
HALL

Trevlig inbjudande hall som välkomnar dig in till huset. Här är det parkettgolv och vitmålade väggar. Trappa upp till den renoverade och inredda vinden samt anslutning åt både kök och vardagsrum åt vardera håll.


04
KÖK

Kök med plats för matbord. Köket går i vitt med en svart laminatbänkskiva som bryter av. Bland utrustningen finns kyl och frys i fullhöjd, ugn med spishäll samt en ny vedspis. Vid matplatsen har man även installerat en luftvärmepump som ger både värme och kyla. Trämönstrat laminatgolv och vitmålade väggar.


05
BADRUM

Fint renoverat badrum som ger plats åt toalett, handfat, duschplats samt tvättmaskin och varmvattenberedare. Badrummet är renoverat med våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggarna.


06
SOVRUM

Intill hallen ligger ett av husets sovrum, detta på entréplan. Plats för dubbelsäng och garderober för förvaring. Parkettgolv och vitmålade väggar.


07
VARDAGSRUM

Stort och trevligt vardagsrum med fint parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för stor soffa och TV-möbel. Här finns även braskamin som fungerar att elda i.


08
RUM

Intill vardagsrummet ligger ett långsmalt rum som du använder till det som passar dina behov. Rummet är en förlängning av vardagsrummet och har även det ett fint parkettgolv och vitmålade väggar.


09
-- ÖVERVÅNINGEN --


10
HALL

Hallen fortsätter uppför trappan och blir som en hall på övervåningen. Här är det träpanelat snedtak, träpanel på väggarna och ett äldre trägolv.


11
SOVRUM

Ett av två sovrum på övervåningen. Plats för dubbelsäng och förvaring. Snedtak med vita innertaksplattor. Vitmålade väggar och ett äldre trägolv.


12
SOVRUM

I den andra delen av övervåningen kommer ytterligare sovrum, även detta med snedtak, ståhöjd i större delen av rummet. Snedtak med vita innertaksplattor, vitmålade väggar och ett gammalt trägolv.


13
-- STUGAN --

Stugan är fullt renoverad i modern standard och ger plats åt ett stort rum med bäddsoffa, köksdel som är utrustat med diskbänk, ugn med spisplattor och egen varmvattenberedare. I rummet finns även en braskamin att elda i. För att göra stugan komplett finns ett renoverat badrum med duschplats, toalett och handfat.
Tjocka kalkstensväggar som är putsade och målade i vitt, öppet upp i nock med synliga balkar, vitmålat paneltak och på golvet ligger ett plankgolv.
Via en lucka i golvet kommer du åt en källare som ligger under del av stugan.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

95 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

2 656 kvm

Rum

5 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BORGHOLM RÄLLA TALL 10:9


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1-plan med inredd vind

Byggnadsår

1909

Om-/tillbyggnadsår

2018

Standardpoäng

44

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träfasad

Takbeklädnad

Plåt

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

El, luftvärmepump och braskamin

Renovering omarbetning etc

Nuvarande ägare har gjort löpande renoveringar på fastigheten i form av ytskikts renoveringar.
Bland de större renoveringarna är byte av tak, nya fönster, ny fasad på bostadshuset. Renoverade badrum i både hus och gästhus.
Vedspisen är ny från 2017 och aldrig använd. Kaminerna är även de inköpta och istallerade under 2017.
Carport är tillbyggd.


03
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Hela trädgården är din uteplats. Här finns flera fina ställen på trädgården som du kan ställa fram utemöblerna på och njuta.


04
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Utöver bostadshuset finns dels kalkstens gästhuset som är inrett för boende.
Det finns ytterligare uthus som idag används som förråd men som går att inreda för boende.
Förrådslänga med både verkstad och förvaring, verkstaden har en gjuten platta medan förvaringsdelen har jordgolv. Vidbyggt till förrådslängan finns en stor carport med grusad uppställningsplats. Carporten är extra tilltagen i höjden för att det ska få plats med en husbil eller husvagn.
Fungerande väderkvarn finns även på fastigheten.

Beskrivning, parkering

Uppfart som leder till en grusad parkeringsplats med plats för flera bilar. Stor carport finns även med extra takhöjd för att få plats med husbil.


05
Gemensamhetsanläggningar

Borgholm Högsrum Ga:2


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

2656 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning, Ledningsrätt: Belastar rälla 1:17 i stället för rälla 1:112 - Vatten och avlopp

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut väg


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 524 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 037 000 kr

Markvärde

487 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1949

Försäkring

4 396 kr/år

Vatten och avlopp

7 313 kr/år

Renhållning

1 304 kr/år

Vägav/Snö

200 kr/år

Elkostnad

9 000 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

22 213 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 31 087 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Försäkring

Folksam

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev om totalt 912 500 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 524 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 037 000 kr
Markvärde
487 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1949
Försäkring
4 396 kr/år
Vatten och avlopp
7 313 kr/år
Renhållning
1 304 kr/år
Vägav/Snö
200 kr/år
Elkostnad
9 000 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
22 213 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 874 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 31 087 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Försäkring
Folksam
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 7 pantbrev om totalt 912 500 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Rällapaviljongen

1,32 km


Fireside Brewery

1,75 km


Mormors Bistro i hamnen Stora Rör

1,93 km


Pizzeria Öland

2,96 km


Restaurang Öland

2,97 km


The Yoga Hug

1,15 km


Förskolan Päronhagen

1,57 km


Rälla skola

1,57 km


Stora Rörs Simskola

2,04 km


Förskolan Smultronet

4,84 km


Coop

11,53 km


Coop Funkabo

15,69 km


Hemköp Kalmar

16,01 km


Norr service livs

16,15 km


Stugbyn

32 m


Tallhöjden

593 m


Södra Rälla

987 m


Rälla centrum

1,58 km


Isgärde vsk

2,45 km


Kalmar C

16,43 km


Smedby

21,98 km


Trekanten

27,79 km


Blomstermåla station

28,12 km


Nybro station

39,76 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,27 km
  8 min
  10 min
  41 min
 • Sjö
  3,96 km
  8 min
  16 min
  1 tim 4 min
 • Hållplats
  Stugbyn
  32 m
  1 min
  1 min
  1 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Alexander!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.