Krokusgatan 14
Krokusgatan 14
Pontus Aronsson, ansvarig mäklare i Helsingborg
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Pontus Aronsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Krokusgatan 14

Utgångspris

1 400 000 kr


Utgångspris

1 400 000 krBjuv

Krokusgatan 14


Till salu
Utgångspris
1 400 000 kr

Bjuv

1-planshus med källare och dubbelgarage på lugn gata i Bjuv!

Välkomna till Krokusgatan 14, ett enplanshus med källare som har ett dubbelgarage och ligger i ett barnvänligt område i Bjuv!

Samma ägare sen huset byggdes år 1977 som nu söker sig en ny ägare. Sen huset byggdes har det inte utförts några renoveringar, huset är i stort behov av modernisering och renovering. Här finns de rätta förutsättningarna för er som vill skapa ert drömhem med sin välplanerade planlösning, möjlighet med upp till fem sovrum, dubbelgarage, läget på tomten är klockren och området likaså.

Första plan fördelar sig på en hall med god plats till att hänga av sig och i anslutning finner man badrummet som är inrett med plastmatta och utrustat med badkar. Köket är praktiskt inrett med god förvaring, arbetsytor och plats till ett matbord. Idag finns det ett sovrum men möjligheten finns att göra om allrummet till två sovrum och ena delen av vardagsrummet till ett vilket gör att det kan totalt bli fyra sovrum på första plan.

I källaren möts man först av allrummet som har stora ytor och är inrett med en kamin. Här nere finns fyra förvaringsutrymmen i olika storlekar, utgång till garaget, tvättstuga med ingång till pannrummet och duschrum med bastu. Ett av förvaringsutrymmen som man når genom allrummet kan göras om till ett framtida sovrum.

Uppfart med plats till flertalet bilar och sen ett dubbelgarage som är i stort renoveringsbehov men en fantastiskt tillgång till er som gör vid det. Trädgården ligger med insynsskydd från grannar, ett trädäck i sydostläge och en stor gräsmatta för barnen att leka fritt.

I Bjuv bor man med goda kommunikationer som busshållplatser och tågstation på promenadavstånd från bostaden. För er som pendlar med bil så kommer ni fort ut på motorvägen och tar bara några minuter sen är man i grannkommunerna, Åstorp, Klippan, Helsingborg och Ängelholm. Det finns skolor för olika åldrar, restauranger, systembolag, livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral och mycket mer som underlättar er vardag och gör att ni kommer trivas på Krokusgatan 14.


Utgångspris
1 400 000 kr
Boarea/biarea
117/92 kvm
Driftkostnad
52 713 kr/år
Tomtarea
810 kvm
Rum
6 rum (1-5 sovrum)


Aktuella visningar


Torsdag 29 februari 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Söndag 03 mars 10:00 — 10:50

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Helsingborg

Kontakta Pontus för mer information kring visningsmöjligheter.

Pontus Aronsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

FÖRSTA PLAN

Hall: Klinker i första delen när man precis stiger in och sen går det över till en plastmatta. Finns plats till att hänga av sig. Väggarna är tapetserade.

Badrum: Äldre badrum som är inrett med en brun plastmatta och sedan kakel på väggen. Utrustat med handfat, spegelskåp, toalettstol och badkar.

Sovrum/kontor: Rummet kan inredas efter behov, som sovrum eller möjligtvis kontor. Härifrån har man även utgång till trädgården på baksidan. Rummet är inrett med plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade.

Kök: Äldre kök som är utrustat med spis med ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys (okänt årtal på vitvaror). Ett praktiskt kök med goda arbetsytor, förvaring och plats att inredas med ett matbord.

Vardagsrum: Stort vardagsrum som fylls med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och ett rum som är enkelt att möblera. Här ryms stort matbord och soffgrupp för större tillställningar. Ena delen av vardagsrummet, precis innan man går in i köket kan göras om till ett sovrum om ni sätter upp en vägg och dörr. Laminatgolv och väggarna är tapetserade.

Allrum: Stort allrum som kan göras om till två sovrum om ni är behov av fler rum. Från detta rum har man utgång till trädgården på baksidan. Rummet är inrett med laminatgolv och väggarna är tapetserade.

KÄLLARE

Allrum: När ni stiger ner i källaren möts ni av ett allrum med klinker på golvet, putsade väggar och en kamin (okänt när kaminen senast besiktigas, det är bättre att ni som potentiell köpare har med det i er budget att det kan vara läge att göra det om ni vill använda er av kaminen).

Förråd 1 och 2: Förbi allrummet når ni två förråd som ligger i anslutning till varandra. Klinker på golvet och putsat på väggarna. Här finns möjlighet att skapa ett framtida sovrum för er som är i behov av fler sovrum.

Tvättstuga med ingång till pannrum: Klinker på golvet, vask med kran, tvättmaskin (okänt årtal) och sen ingång till pannrummet.

Duschrum och bastu: Klinker och kakel i duschrummet och sen bastu.

Hall med utgång till garaget och anslutning till två mindre förråd: Längst in i källaren möts man av en hall som har två mindre förråd på vänster sida och rakt fram leds man ut genom dörren och in till garaget.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

117 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig, bland annat beroende på äldre uppmätningsnormer. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.

Biarea

92 kvm

Tomtarea

810 kvm

Rum

6 (1-5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BJUV ÖDLAN 14

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1-planshus med källare

Byggnadsår

1977

Standardpoäng

36

Grund

Källare

Fasad

tegel och träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster och 2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Gas, fossil och övrigt biobränsle (Äldre och bör ses över.)

El, stammar

Elen är inte utbytt sen huset byggdes så det finns både jordat och ojordat så elen bör ses över.

Jordat eller ojordat

Delvis jordat men även ojordat

Allmän information

Dödsbo så villkor att bouppteckningen skall bli registrerad innan tillträdet sker. Huset förmedlas med friskrivningsklausul och kommer att skrivas in i köpekontraktet. Vilket innebär att ägaren avskriver sig från alla eventuella fel samt dolda fel, det vill säga köparen godtar fastighetens skick och avstår härmed med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. I vanliga fall så är ägaren ansvarig för dolda fel 10 år efter tillträdedatum men inte i denna affär. Besiktning kan ni som potentiell köpare ändå åberopa att ni vill ha och meddelar när ni lägger ert eventuella bud och det är ni som köpare som står för kostnaden av besiktningen.

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt, i annonsen samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren men i detta fall grundat av dödsbodelägarna. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna/informationen som är angiven innan kontrakt.

Renovering omarbetning etc

Inga renoveringar utförda sen huset byggdes så allt bör ses över.

Fel och brister

Det har bara varit en ägare till huset och det har inte skett några renoveringar sen huset byggdes så det är från original som tak, fönster, våtutrymmen, kök. Huset är i stort behov av renovering och modernisering. Besiktning har inte utförts i samband med försäljning utan önskar ni som potentiell köpare att utföra en besiktning är det ni som bekostar det och har det villkorat med ert bud att ni vill utföra en besiktning. Vi rekommenderar alltid er som potentiell köpare att utföra en besiktning.
Huset förmedlas med friskrivningsklausul och kommer att skrivas in i köpekontraktet. Vilket innebär att ägaren avskriver sig från alla eventuella fel samt dolda fel, det vill säga köparen godtar fastighetens skick och avstår härmed med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. I vanliga fall så är ägaren ansvarig för dolda fel 10 år efter tillträdedatum men inte i denna affär. Besiktning kan ni som potentiell köpare ändå åberopa att ni vill ha och meddelar när ni lägger ert eventuella bud och det är ni som köpare som står för kostnaden av besiktningen.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

110 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

163 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-11-15

Besiktningsman

Hassan Alkhudri, Enspecta AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Mobilt bredband


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Trädäck på baksidan.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Uppfart och garage med dubbelport. Garaget är i stort renoveringsbehov.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

810 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1970-11-10, Senast ändrad: 1996-11-29), Ödlan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1972-05-16)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 562 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 166 000 kr

Markvärde

396 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1977

Uppvärmning

38 109 kr/år

Försäkring

5 292 kr/år

Vatten och avlopp

6 057 kr/år

Renhållning

3 255 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

52 713 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 62 238 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Nuvarande ägare har Öresundskraft. Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".
Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Antal personer i hushållet

1

Försäkring

Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har Trygg Hansa som försäkringsbolag.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 8 pantbrev om totalt 790 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 562 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 166 000 kr
Markvärde
396 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1977
Uppvärmning
38 109 kr/år
Försäkring
5 292 kr/år
Vatten och avlopp
6 057 kr/år
Renhållning
3 255 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
52 713 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 62 238 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Nuvarande ägare har Öresundskraft. Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".
Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Antal personer i hushållet
1
Försäkring
Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har Trygg Hansa som försäkringsbolag.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 8 pantbrev om totalt 790 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Bjuv i helsingborg

Bjuv

Bjuv är en tätort och centralort i Bjuvs kommun. Bjuv ligger öster om Helsingborg. Samhället växte snabbt under senare delen av 1800-talet som en gruvort. Den sista kolgruvan stängdes 1981. I dag är kommunens gruvmuseum inrymt här. I Bjuv finns Bjuvs kyrka, samt butiker, cafeèr, restauranger, tandläkare mm.


01
Fördelar med området
Hundvänligt Lätt att parkera bilen Landsbygd Tryggt Barnvänligt Utegym Lugnt

02
Nöje

I varje kommundel finns det bibliotek och fritidsgård. Vrams Gunnarstorp slott, i Norra Vrams socken, är väl värt ett besök. Likaså Gruvmusèet som berättar en viktig del av Bjuvs historia.


03
Fritid

I Bjuv finns det både möjlighet till avkoppling och en aktiv fritid. Närheten till Söderåsen med vacker natur och vandringsleder, i kombination med kommunens rika föreningsliv skapar en perfekt kombination! Mitt i Bjuv finns ett friluftsbad, som i kombination med simhallen i Billesholm bjuder på badmöjligheter året om.


04
Kommunikation

Bjuv ligger ca 15 minuters bilfärd från Helsingborg. Både på/avfart till E6 och E4 ligger inom 10-15 minuters bilfärd. Skånetrafikens Pågatåg och ett par regionsbussar går genom Bjuv.


05
Familjeliv

I närområdet finns Brogårdaskolan,F-6, Varagårdskolan, F-9, Almlidens förskola, Skaparglädjens förskola, Stjärnans förskola, Prästkragens förskola, Brogårda förskola och Förskola Bofinken.


Använd kartan
X

Platser

Circle K Bjuv

573 m


Bodi Bageri Ab

797 m


Phat Giao Viet Nam.

884 m


Bjuvs kommunarkiv

1,02 km


Amore Pizzeria

1,15 km


Skaparglädjens förskola

511 m


Hej Plus Grupp

762 m


Almlidens förskola

1,16 km


Ekdungens ek för

1,26 km


Förskolan Vitsippan

1,3 km


Bjuv station

3,57 km


4verkeri

4,69 km


Agro Maskiner Billesholm AB

4,89 km


Idrottsgatans Livs

6,26 km


Bjuv station

773 m


Mörarps Station

3,17 km


Billesholm station

5,3 km


Billesholm st

5,31 km


Åstorp Kommun

6,76 km


Bjuv köpcentrum

1,16 km


Bjuv Norra vägen

1,26 km


Bjuv Orkestergatan

1,44 km


Bjuv Varagården

1,49 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Bjuv station
  773 m
  4 min
  5 min
  17 min
 • Hållplats
  Bjuv köpcentrum
  1,16 km
  5 min
  5 min
  22 min
 • Sjö
  1,05 km
  5 min
  5 min
  20 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Pontus!

Pontus Aronsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.