Dalgatan 7 / Borrby / Simrishamn

Enplanshus med inredd källare / bad & dusch på båda plan

Slutpris
1 500 000 kr
Boarea/biarea
83/83 kvm
Driftkostnad
24 941 kr/år
Totalareal
665 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2019-10-18
Bostaden är såld!

Denna villa på Dalgatan såldes av oss 2019-10-18. Se alla våra försäljningar i Borrby samt även på Dalgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Borrby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Trivsam familjevilla i ett plan med inredd källare där man har både allrum/sovrum samt ett rymligt badrum. Det är en välplanerad bostad där det på entréplanet finns tre sovrum, allrum, kök samt duschrum. I allrum finns värmande eldstad och härifrån är det utgång till trädäck, stenlagd uteplats och uterum i söderläge. Även på källarplan finns eldstad i form av gjutjärnskamin. Taket är omlagt vilket inkluderar byte av all plåtning. Fönsterbyte löpande och dränering har gjorts om. Helt inhägnad och lättskött trädgårdstomt.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Borrby

Mitt i Österlens hjärta

Miljö

Byn är omgärdad av skogklädda åsar och böljande fält, med fyra kilometer till de populära långa, vita sandstränderna mellan Borrby strand och Sandhammaren. Bygden runt Borrby präglas av jordbruk. I direkt anslutning till byns norra delar finns ett värdefullt naturområde, Borrby backar, en mosaik av åsryggar, småvatten, beteshagar och lövskogsdungar.

Sevärdheter

Området har ett rikt djurliv och används flitigt för promenader och andra friluftsaktiviteter. Enligt äldre dokument, både sägen och historia, fanns det en borg belägen där kyrkan idag finns. Borgen var bebodd av en grym, rovgirig kämpe eller riddare, vars namn var ”Borre” och därmed givit namnet Borrby. Här finns också den sägenomspunna offerplatsen S:t Sisselas källa. Kyrkan ligger mitt i byn och den höga tornspiran syns vida omkring. Kyrkan är en av de största på Österlen och har underbara, glasmålade fönster från 1910 och 1912.

Service

Borrby är idag en välbelägen serviceort i kommunens södra del. Här finns många små företag, hantverkare av olika slag, ett tiotal föreningar, förskola, låg- och mellanstadium, vårdcentral, apotek, äldreboende, bank, stor livsmedelsaffär, bilverkstad och bensinmack, frisörer, byggmarknad, kiosk, pizzerior, pub, digitaliserad biograf, ridskola, camping, vandrarhem och ett flertal bed & breakfast. I dag är Borrby också ”bokby”, Sveriges första, med flera antikvariat.

Kommunikation

Kyrkan ligger mitt i byn och den höga tornspiran syns vida omkring. Kyrkan är en av de största på Österlen och har underbara, glasmålade fönster från 1910 och 1912. Att cykla till stranden från byn går både snabbt och säkert. Bussförbindelser mot Simrishamn, 17 kilometer åt nordost, Hammenhög fem kilometer norrut och Ystad 20 kilometer västerut är frekventa.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.