Föreningsgatan 6 / Borrby / Simrishamn

Gediget 50-talshus / uterum i söderläge / garage

Slutpris
1 300 000 kr
Boarea/biarea
95/60 kvm
Driftkostnad
34 978 kr/år
Totalareal
765 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-11-30
Bostaden är såld!

Denna villa på Föreningsgatan såldes av oss 2019-11-30. Se alla våra försäljningar i Borrby samt även på Föreningsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Borrby är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ett gediget 50-talshus med trädgårdstomt i söderläge. Ljusa enhetliga ytskikt med ekparkettgolv och vitmålade väggar som på entréplan är om/nyputsade. Fönster, entrétrappa och putsade detaljer har renoverats och alla plåtdetaljer har bytts. Inglasat, vinterbonat uterum mot söder har klinkergolv samt golvvärme och finns i anslutning till allrum. Lättskött trädgård. Trädäck i söderläge. Balkong med västerläge.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Borrby

Mitt i Österlens hjärta

Miljö

Byn är omgärdad av skogklädda åsar och böljande fält, med fyra kilometer till de populära långa, vita sandstränderna mellan Borrby strand och Sandhammaren. Bygden runt Borrby präglas av jordbruk. I direkt anslutning till byns norra delar finns ett värdefullt naturområde, Borrby backar, en mosaik av åsryggar, småvatten, beteshagar och lövskogsdungar.

Sevärdheter

Området har ett rikt djurliv och används flitigt för promenader och andra friluftsaktiviteter. Enligt äldre dokument, både sägen och historia, fanns det en borg belägen där kyrkan idag finns. Borgen var bebodd av en grym, rovgirig kämpe eller riddare, vars namn var ”Borre” och därmed givit namnet Borrby. Här finns också den sägenomspunna offerplatsen S:t Sisselas källa. Kyrkan ligger mitt i byn och den höga tornspiran syns vida omkring. Kyrkan är en av de största på Österlen och har underbara, glasmålade fönster från 1910 och 1912.

Service

Borrby är idag en välbelägen serviceort i kommunens södra del. Här finns många små företag, hantverkare av olika slag, ett tiotal föreningar, förskola, låg- och mellanstadium, vårdcentral, apotek, äldreboende, bank, stor livsmedelsaffär, bilverkstad och bensinmack, frisörer, byggmarknad, kiosk, pizzerior, pub, digitaliserad biograf, ridskola, camping, vandrarhem och ett flertal bed & breakfast. I dag är Borrby också ”bokby”, Sveriges första, med flera antikvariat.

Kommunikation

Kyrkan ligger mitt i byn och den höga tornspiran syns vida omkring. Kyrkan är en av de största på Österlen och har underbara, glasmålade fönster från 1910 och 1912. Att cykla till stranden från byn går både snabbt och säkert. Bussförbindelser mot Simrishamn, 17 kilometer åt nordost, Hammenhög fem kilometer norrut och Ystad 20 kilometer västerut är frekventa.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.